Crying_Wolf 56 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 DS w Jap jest exclusive dla PS3. Proces certyfikacji jest oddzielny dla każdego regionu. MS ma ten proces dłuższy niż Sony. Jeżeli ma wyjść dla wszystkich w tym samym czasie (poza Japonią) to może to nawet tyle potrwać. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 Jebane kurwy z USA musialy konsole wypuszczac, ja pierdole co za zjeby. 2 Cytuj
dżar 166 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 (edytowane) Dla mnie zyebami jest tutaj from,że postanowiło gre na xkloca wypuścić-nikt w nią nie gra na nim przecież, liczbowo może 1/20 luda co na ps3. ad patcha na obie platformy jednocześnie neeeeeee-ma być fair, musimy czekać(nienaiwdze m$ momentami). Jeśli dobrze pamiętam to z dlc do blazblue było dokładnie to samo ale tam arksys sie w(pipi)ił i puścili dlc do ps3 a xkloca olali i ten dostał dopiero miesiąc później. Edytowane 4 listopada 2011 przez dżar Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 czyli jeszcze miesiac musze sie meczyc z fag ringami? -_- swoja droga nie moge sie zdecydowac co jest bardziej przegiete - twop czy fog... oba sa mega tanie i zadnego z nich nie uzywam. Thats just plain silly. Cytuj
dżar 166 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 twop=spamowanie czarami aż zdechniesz, broken fog=sam w sobie jest bardzo słaby, ludzi tylko z nim bez problemu zjadam,słabe twop+fog=ja pjerdole Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 Witam jest problem z four kings jaki orez macie na niego bije go wlocznia elektryczna i malo biore iron flash trwa jakies 20 sekund i sie go ubic nie da. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 (edytowane) ja ich bilem za pierwszym razem queelag swordem i zaciukalem za drugim podejsciem bez pomocy iron flesha (niestety na NG+ juz bez niego nie moglem dac (pipi)om rady), a jak iron flesh trwa 20 sek to wtedy rzuc drugi, co za problem ;b Edytowane 4 listopada 2011 przez =PiT= Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 (edytowane) Lightning Spear trochę ulepszona 2h powinna wystarczyć. Tarcza ci nie jest potrzebna w tym starciu, więc załóż sobie grass crest shield żeby regenerować staminę szybciej. I zarzucaj na siebie Iron Flesh i nie oszczędzaj na Estus Flaskach. Edit: Przed chwilą summonował mnie gość, który skończył grę tyle razy, że Four Kings mieli po 6k HP. O.o Edytowane 4 listopada 2011 przez Crying_Wolf Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 Ten four kings jest u mnie niemozliwy ide na niego z dzidą 208 obrazen normalnycch i 212 z elektrycznosci wezme mu z 1000 hp i jeaszcze zostala z 1/8 zycia a jeszcze 3 mam zabic tarcza grass +12 plus reg. Staminy i 50 sl. Typowy wojownik jestem. Dajcie jakies wskazowki bo mnie szlak trafi.zaden boss mnie tak nie denerwowal jak ten. Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 (edytowane) Jaki masz Soul Level? Ja mam 109. Jeżeli masz 100 to mógłbym pomóc. To wszystko co napisał Pit i ja to jest cała taktyka. Możesz jeszcze spróbować summonować phantoma (wiedźmę) przed samym wejściem do bossa, po prawej stronie za ścianą. Lub możesz ulepszyć zweinhendera/claymora na maksa w jakiejś ścieżce, założyć go i wziąć Crystal Ring shield i spamować L2. Ta walka to random, próbuj i w końcu się uda. Dzisiaj dwa invade dostałem jak zbierałem equip na zmiany po patchu 1.04. Pierwszy fagowiec, a drugi TWOPowiec. Obaj padli, chyba za bardzo nie ogarniali. Dostałem też kilka summonów. Oprócz Four Kingów z 6k hp trafił się koleś w Crystal Caves. Cały w Havel set, ledwo idzie, a że ja lubię szybsze tempo to go wyprzedziłem. Przeskoczyłem kilka kryształów, zeskoczyłem niżej i czekałem na niego na pierwszej niewidzialnej kładce. Patrzę, a on ciach, z samej góry zeskakuje w przepaść. Chcę sobie sfarmować faith decrease do Sunlight Warrior, ale widzę że będzie ciężko, jedyna opcja Kiln. BTW, painted world strasznie przypomina mi Soul Reavera. Edit: Wczoraj byłem w New Londo po pokonaniu Four Kings. Jak pogadacie z Ingwardem to powie, że idzie na powierzchnie. Będzie stał w Firelink Shrine. Heh, pierwszy raz to odkryłem. Edytowane 5 listopada 2011 przez Crying_Wolf Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 To da sie odbic atak z L2 na four kings i pociagnac kontre? Cytuj
Pablo 0 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Nie. Tak szczerze to zainwestuj w inną broń bo 4 kings chyba resistują lightning damage a poza tym włócznia sama w sobie zadaje mało i po prostu nie nadążysz z zabijaniem. Już zwykłe combustion jest lepsze jeśli zrobiłeś upgrade ręki pyromancera do przynajmniej +10. Tarcza w tej walce nadaje się tylko do trzymania na plecach. Szczególnie grass, który wyparowania z magii ma bardzo słabe ale zakładam, że używasz jej tylko do regeneracji staminy, Do tego wystarczy Ci jak jest przewieszona przez plecy. Naucz się ich ataków i odpowiednio reagu: 3 można uniknąć a od jednego trzeba odbiegać. Jeśli jednak jesteś zdesperowany to crystal ring shield (robione ze zwykłej lub średniej tarczy +10 i duszy bossa motyla i kowala w Anor Londo) i spam L2 z iron hidem nałożonym. Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Mam ta tarcze +10 i ten kowal w anor londo niechce mi ulepszyc jaki mu trzeba dac ember i skad go wziasc zeby wsadzic dusze motyla Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 modify weapon winno zadzialac bez emberow na zrobienie tarczy z duszy, moze masz zla tarcze jakas ;q Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Musi być okrągła chyba. Np. target shield. Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Mam target shield i tak mi niechce zrobic sprawdzalem na plus 5 i 10 nie wiem o co chodzi Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 (edytowane) W takim razie nie masz duszy z Moonlight Butterfly, którą można zdobyć w lesie. W PvP najbardziej irytujący są dla mnie "cwaniaki" w Anor Londo, którzy przestawiają most i żeby przejść dalej trzeba przechodzić po tych wąskich kładkach, a oni stoją sobie na końcu tego pomieszczenia i strącają wszystkich używając Dragon Slayer bow. Ktoś ma sposób na takie coś? Edytowane 5 listopada 2011 przez DaN3000 Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Mam dusze z butterfly bylem wlasnie na four kings i zadajac mu po 100 z drake sword zabieram mu ta mala kreseczke jedna a 5 sie skalada w jedna a tych duzych ma 12 wiec cos jest nie tak u mnie ze jeden ma tyle zycia poprostu nie mam mocy na niego. Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Mam dusze z butterfly bylem wlasnie na four kings i zadajac mu po 100 z drake sword zabieram mu ta mala kreseczke jedna a 5 sie skalada w jedna a tych duzych ma 12 wiec cos jest nie tak u mnie ze jeden ma tyle zycia poprostu nie mam mocy na niego. Stary, robisz to źle. Napisałeś że masz Lightning Spear. No to ulepsz ją do +4 lub +5, weź w dwie łapy, zarzuć Grass Crest Shield na plecy i atakuj. Do tego załóż medium/heavy armor i nakładaj Iron Flesh. Możesz też wziąć jakiegoś Fireballa jeszcze żeby się wspomóc. Ich resistance na żywioły na pierwszym playthrough nie ma żadnego znaczenia, tak jak i innych bossów. Cytuj
KrzysiekMaster 1 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 A ta wiedzma co pomaga z four kings to trzeba byc demonem czy czlowiekiem bo szukam jej ale jej nie ma moze z nia dam rade. Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 Musisz być w formie ludzkiej żeby zobaczyć znak. Jak widzisz mgłę do bossa i kładkę przed mgłą to po prawej stronie jest droga. Idź nią i szukaj białego znaku za ścianą. Cytuj
Napek 1 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 Ornstein i Smough brak humanity, blk knight great axe + zbroja giants + havel ring, ja lev 72(?) ogolnie build nie najlepszy i juz mnie ch.. strzela jakies pomysly jak ich ubic ? Cytuj
dżar 166 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 Ornstein i Smough brak humanity, blk knight great axe + zbroja giants + havel ring, ja lev 72(?) ogolnie build nie najlepszy i juz mnie ch.. strzela jakies pomysly jak ich ubic ? Zakładam,że nie dajesz rady ich solować(co nie jest rzeczą trudną, po prostu trzeba orna odciągnąć od grubasa) więc: postaw znak, pomóż komuś ich zabić, zgarnij humanity, wezwij solaira i kogoś do pomocy. Ewentualnie postaw jakiś użyteczny message, za takie też dostaje się hum. Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 (edytowane) Ja bym na twoim miejscu zmienił broń na jakąś szybszą, tylko na tą walkę. Z upgradem lightning lub fire. Edytowane 6 listopada 2011 przez Crying_Wolf Cytuj
dżar 166 Opublikowano 6 listopada 2011 Opublikowano 6 listopada 2011 Lightning? Na ornsteina? Powodzenia nie. Swoją drogą kumpel zaczął grać więc zrobiłem nową postać do pomocy, aktualnie 20SL, tylko 380 defa. DARK SOULS! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi