Drexciyan 8 Opublikowano 26 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2012 Mam pytanko do posiadaczy wersji promo,czy można grać w sieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Uriziel 5 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2012 bo ta gra ma to w sobie ten filing starych gier, trudnych gdzie nikt nie prowadził za rączkę, ciekawy system, możliwość poniesienia śmierci praktycznie od każdego moba na dowolnym etapie gry i dodatkowo wynagradza cierpliwość a nie bieg na pałę, plus niezapomniany stres jak masz x k dusz i przechodzisz taki sen's fortres a tam ni ma seve pointa jest to także świetny tytuł jak ktoś lubi grindowanie, statów i sprzętu ( dla mnie to taki duchowy następca vagrant story w którego grałem setki godzin) btw. gra nie jest wcale taka trudna jak się zrozumie system i pewne prawa tego świata Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2012 Aha to może jest tak samo jak z demons souls. Bo w demons souls to siekałem ostro i praktycznie wszystko o tej grze wiedziałem i uważam, że nie jest aż taka ciężka jak jest postrzegana. Natomiast dark souls to dla mnie czysty hardkor. Chociaż dumny jestem z siebie, że doszedłem do samego końca bez ani jednego nawet najmniejszego zajrzenia do jakiegoś opisu czy przeczytania czegoś o tej grze na necie. Ale gry i tak nie przeszedłem, bo padam na jakimś bossie co jest go 5 na raz czy tam 3 : D Tak czy siak, może jest tak samo jak z demons soulsem, że się tylko wydaje ze jest az tak ciezko, a jak sie zrozumie ocb to gra wcale az taka ciezka nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Przeżyję jakoś to upokorzenie, ale muszę zapytać. Czy w tej grze nie ma pauzy? No i te pojawiające się na chwile ludziki, to są inni gracze? Bo czytałem gdzieś, że można wejść do świata innego gracza. Edytowane 2 sierpnia 2012 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 Nie ma pauzy Co do ludzików - tak, to są inni gracze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 bo ta gra ma to w sobie ten filing starych gier, trudnych gdzie nikt nie prowadził za rączkę, ciekawy system, możliwość poniesienia śmierci praktycznie od każdego moba na dowolnym etapie gry i dodatkowo wynagradza cierpliwość a nie bieg na pałę, plus niezapomniany stres jak masz x k dusz i przechodzisz taki sen's fortres a tam ni ma seve pointa Jest - i tu mamy kolejny plus tej produkcji, secretsów co niemiara - po 100h gry i kilkukrotnym jej ukończeniu, nadal potrafi zaskoczyć Gracza Tak czy siak, może jest tak samo jak z demons soulsem, że się tylko wydaje ze jest az tak ciezko, a jak sie zrozumie ocb to gra wcale az taka ciezka nie jest? Dokładnie tak, jak już ogarniesz grę, to poziom trudności diametralnie spada. Co nie zmienia faktu, że nadal można łatwo paść (to jest permanentna cecha Dark Souls) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 Dobra, pograłem dzisiaj jakieś dwie godziny i mogę stwierdzić że kupienie tej gry było w moim przypadku wielkim niewypałem. Nie dość że gra ma nieciekawy design to jest niesamowicie nudna. Kupiłem Dark Souls bo znudził mi się już Monster Hunter na psp i chciałem pograć w coś o podobnym poziomie trudności tylko że na ps3 ale teraz żałuję że nie kupiłem Dragons Dogma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 Dobra, pograłem dzisiaj jakieś dwie godziny i mogę stwierdzić że kupienie tej gry było w moim przypadku wielkim niewypałem. Nie dość że gra ma nieciekawy design to jest niesamowicie nudna. Kupiłem Dark Souls bo znudził mi się już Monster Hunter na psp i chciałem pograć w coś o podobnym poziomie trudności tylko że na ps3 ale teraz żałuję że nie kupiłem Dragons Dogma. Pograj więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 3 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2012 Albo tak w ogole lepiej było zacząć od Demon's Souls czyli pierwszej części... bardziej przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2012 No to pograłem więcej i całkowicie zmieniłem zdanie, bardzo dobra gra oczywiście. Okazało się, że wtedy skończyłem grać tuż przed pierwszym bossem. Pokonałem go chyba za 7 czy 8 razem (chyba i tak dobrze) Ogółem w DS jest chyba jeden z najlepszych systemów walki bronią białą w grach, niezły motyw z tymi duchami i notatkami Nie łapię jeszcze o co chodzi dokładnie z tą zamianą z "zombie" w człowieka, humanity itd. ale pewnie z czasem zrozumiem. Wszystko świetnie tylko wziąłem sobie dość nieciekawą klasę (knight) i chyba zacznę grać od nowa wandererem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2012 Klasa nie ma znaczenia w tej grze. I tak wylevelujesz na to co Ci się będzie podobało więc luz. Cytuj Odnośnik do komentarza
SimonK 29 Opublikowano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2012 Klasa ma znaczenie wlasnie na tym etapie w ktorym jest mate5, pozniej rzeczywiscie ma sie juz tyle dusz/broni ze mozna sobie zmienic postac, ale do pierwszego bossa srednio masz wybor. Jesli slabo ci idzie to wez pyromancera, najlatwiejsza klasa na start. Cytuj Odnośnik do komentarza
Uriziel 5 Opublikowano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2012 zdecydowanie na początek pyro (chyba dali mu takie staty na początku aby nieogarniający gracze brali inne klasy na starcie), dodatkowo świetna postać do buildów pod multi bo zaczyna z najniższego levelu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 6 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 sierpnia 2012 Ale ja sobie nawet radze Tylko z Taurusem mialem problem dopoki nie wykombinowalem jak go pokonac, w pierwszym starciu w panice probowalem uciec z powrotem przez ta mgle Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2012 Przez przypadek zaatakowałem pierwszego kowala, tego Andre Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2012 Odwiedż tego pana - http://darksouls.wikidot.com/oswald-of-carim Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2012 Akurat tuż wcześniej pokonałem te gargulce i poszedłem do niego, dzięki Z Black Knight Sword ta gra jest niesamowicie łatwa, jeden sub-boss padł chyba od jednego uderzenia. Nie wiem w jaki sposób z początku mogła mi się ta gra nie podobać, mam dopiero 10h ale Dark Souls zmieści się w moim top3 tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2012 Graj jako "żyjący". Będzie Ci łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 10 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2012 (edytowane) No wlasnie tego nie wiem co trzeba konkretnie zrobic ze grac jako czlowiek a nie zombie? e: dobra wiem Edytowane 10 sierpnia 2012 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2012 Musisz mieć humanity i użyć je przy ognisku. Kiedy "żyjesz" gra nabiera zupełnie innych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 11 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2012 Mam pytanko Wyjdzie na konsole edycja Prepare to Die? Bo ostatnio jakieś plotki były na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 488 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2012 Poratujcie mnie panowie. Pograłem trochę w DS dobiłem do 30lvl i mam dziwne uczucie że źle rozdałem punkty. Wydaję punkty po równo na Str i Dex a chciałbym zrobić postać używającą oburęcznego miecza i czasami miecz+tarcza. Lepiej inwestować tylko w jedną cechę czy rozdawać punkty po równo. Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2012 Ja najbardziej kojarze system z demon's souls ale w dark souls jak grałem to jest całkiem podobnie. Dex to na pewno podstawa aż do osiągnięcia maksymalnej wartości staminy. Str się pakuje jak się chcę używać broni które wymagają str, jak np. ktoś chce uzywać broni które potrzebują innych punktów statystyk to przecież nie bedą pakować w siłę. Wydaje mi się, że nic nie zrobiłeś skoro pakowałeś w siłę to jaki problem z korzystaniem dwuręcznych broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Crying_Wolf 56 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2012 (edytowane) Gamescomowy trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vcfg0ZZhJnQ Gify z walki z Artoriasem: Edit: Jeszcze 13 minut z DLC (nie mogę wrzucić samego video): http://www.gamesradar.com/dark-souls-prepare-die-edition-developer-walkthrough/ Edytowane 17 sierpnia 2012 przez Crying_Wolf Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi