Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 września 2012 Opublikowano 7 września 2012 Nie mówiłbym hop ... ;p Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Ta gra na Easy mode by była tylko niezłym RPG. Nie rewelacyjnym jak teraz. Jaja by były, jakby dali to 'easy' ale wybór tego stopnia by blokował trofea;]. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=-b91BWzLigs&feature=g-u-u edit: narzekałem na brak pvp w PTE. Widać, że wszyscy przeniesli się do "parafi Oolacile" Tłum jak (pipi), akcja cały czas Jakis najeźdźca dał mi nawet titanite slaba, za(pipi)iscie miły gest. Edytowane 8 września 2012 przez ornit Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) Wczoraj wieczorem zacząłem Dark Souls. Od samego początku nie przypadło mi do gustu sterowanie, tanie akcje typu spadająca znikąd kula po schodach też wrażenia na mnie nie zrobiła. Po męczarni z pierwszym bossem stwierdziłem - to nie dla mnie jednak o olałem. Dzisiaj postanowiłem, że zrobię jeszcze jedno podejście i wsiąkłem na 6 godzin. Po przyzwyczajeniu się do praw jakimi rządzi się ta gra ubicie nawet najzwyklejszego przeciwnika sprawia niesamowitą satysfakcję. Nie przypominam sobie kiedy poprzednio gra trzymała mnie tak w napięciu na niemal każdym kroku. Edytowane 9 września 2012 przez Hela Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) Każdy co wyłącza grę po kilku minutach, potem wraca i wsiąka maksymalnie, heh : d Ta gra jest jak dobry album progresywny: posłuchasz raz -> może być, posłuchasz drugi raz -> kochasz ten album Edytowane 9 września 2012 przez QstomPL Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) Ja darowałem sobie po 13 chyba godzinach grania, też miałem tak że najpierw mi nie podeszło a potem wsiąknąłem i 10h nabiłem chyba w dwóch podejściach, ale potem po prostu mi się odechciało. Najlepszy system walki bronią białą w grach video w ogóle nie wynagradza mi braku fabuły i tego że trzeba co chwilę nawalać tych samych przeciwników. Żeby nikt nie pomyślał że uważam DS za słabą grę, wręcz przeciwnie jest oczywiście świetna ale wolę kolejne kilkadziesiąt godzin eksplorować falloutowe pustkowia. Edytowane 9 września 2012 przez mate5 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Ja darowałem sobie po 13 chyba godzinach grania, też miałem tak że najpierw mi nie podeszło a potem wsiąknąłem i 10h nabiłem chyba w dwóch podejściach, ale potem po prostu mi się odechciało. Najlepszy system walki bronią białą w grach video w ogóle nie wynagradza mi braku fabuły i tego że trzeba co chwilę nawalać tych samych przeciwników. W takim razie kłamiesz, że grałes i to 13h! Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Chodziło mi o odradzanie się mobów, a skończyłem na pokonaniu tego motyla czy czegoś w lesie. Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) może nie wyszedł z Undead Burg i walczył tylko z zombie edit. później już się nie walczy ze wszystkimi leszczami po drodze tylko leci dalej Edytowane 9 września 2012 przez Wściekły Pies Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Skąd mam wziąśc łuk żeby trafiać w ogon tego smoka w undead burg i zdobyc drake sword?. Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 możesz kupić u kupca w Undead Burgu, albo liczyć na jakiegoś dropa. 1 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 (edytowane) Tylko ja drugiego czarnego rycerza (tego w undead parish) pokonałem tak ze sprowokowałem go do podejścia pod dość długą drabinę i z tamtego miejscu rzucając w niego kilkadziesiąt bomb? W sumie nie wiem kim by trzeba być żeby go pokonać w otwartej walce (oczywiście w pierwszym podejściu a nie newgame+) Edytowane 10 września 2012 przez mate5 Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Tylko ja drugiego czarnego rycerza (tego w undead parish) pokonałem tak ze sprowokowałem go do podejścia pod dość długą drabinę i z tamtego miejscu rzucając w niego kilkadziesiąt bomb? W sumie nie wiem kim by trzeba być żeby go pokonać w otwartej walce (oczywiście w pierwszym podejściu a nie newgame+) tego na wieży czy pod "ołtarzem" ? przed jednym i drugim trzeba robić uniki i atakować gdy jego broń jest "wbita" w ziemię. Z tych dwóch trudniejszy jest ten z wieży bo tam jest mało miejsca na takie zabawy. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Ja jak go zobaczylem po raz pierwszy to zaczalem (pipi)c, bo wiedzialem, ze nie mam z nim szans. Niedaleko tego rycerza jest ten metalowy dzik - zamiast sie z nim meczyc w otwartej walce, wszedlem tam gdzie stoi tych dwoch lucznikow i zaczalem strzelac mu w du.pe. Padl po kilku strzalach. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Tylko ja drugiego czarnego rycerza (tego w undead parish) pokonałem tak ze sprowokowałem go do podejścia pod dość długą drabinę i z tamtego miejscu rzucając w niego kilkadziesiąt bomb? W sumie nie wiem kim by trzeba być żeby go pokonać w otwartej walce (oczywiście w pierwszym podejściu a nie newgame+) tego na wieży czy pod "ołtarzem" ? przed jednym i drugim trzeba robić uniki i atakować gdy jego broń jest "wbita" w ziemię. Z tych dwóch trudniejszy jest ten z wieży bo tam jest mało miejsca na takie zabawy. Chodziło mi o tego na wieży, gdy pokonałem dwóch takich to czułem się jak bóg gdy mając miecz i tarczę czarnego rycerza pokonałem gargulce za drugim razem Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 ja teraz gram na lapku, w piątek walczyłem z wilczkiem i miałem jakieś 70k dusz wracając do ogniska przed darkroot garden zabili mnie goście którzy stoją przed ruinami z kotem (czekali na mnie przy schodach przed mostkiem pomiędzy dwoma częściami lasu). Jak leciałem tam pozbierać swoje szczątki zabił ,mnie phantom... i jakieś 8 poziomów poszło się (pipi) Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Przed walka z gargulcami warto uzyc jednego humanity, zeby wezwac na pomoc rycerza solaire, wtedy walka z nimi to banal. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Można też wezwać Lautreca Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Lautreca polecam zabic, dropi swietny pierscien. Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 ja polecam go zabić zanim zabijecie w drugi dzwon, chyba że lubicie niespodzianki. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 (edytowane) Ja jak go zobaczylem po raz pierwszy to zaczalem (pipi)c, bo wiedzialem, ze nie mam z nim szans. xD Edytowane 10 września 2012 przez mate5 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 września 2012 Opublikowano 10 września 2012 Nigdy jakoś nie interesowałem się tą grą, ale filmik podany 2 strony temu mnie zaciekawił. Rozumiem, że tutaj w przeciwieństwie do pierwszej części nie ma jakiegoś HUB'a, z którego wybiera się levele, a mamy do czynienia z otwartym światem tak jak w metroidach/nowszych castlevaniach? Aha, i jeszcze jedno pytanie: Swego czasu czytałem sporo opinii o tym, że w DS warto grać z poradnikiem, bo w grze można się nieźle pogubić. Tu jest tak samo? Gracie z jakąś pomocą, czy może sami eksplorujecie? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 11 września 2012 Opublikowano 11 września 2012 (edytowane) Dobrze rozumiesz - w Dark Souls miejsca na wzór Nexusa nie uświadczysz. Aha, i jeszcze jedno pytanie: Swego czasu czytałem sporo opinii o tym, że w DS warto grać z poradnikiem, bo w grze można się nieźle pogubić. Tu jest tak samo? Gracie z jakąś pomocą, czy może sami eksplorujecie? Zapomnij (na razie) o poradniku - pierwsze playthrough najlepiej grać w ciemno, sprawdzić skilla i umiejętność orientacji w terenie Na NG+ możesz się posiłkować guidem, żeby wyłapać i docenić ukryte smaczki i spojrzeć na DSa z szerszej perspektywy. Edytowane 11 września 2012 przez stoodio Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 11 września 2012 Opublikowano 11 września 2012 Nigdy jakoś nie interesowałem się tą grą, ale filmik podany 2 strony temu mnie zaciekawił. Rozumiem, że tutaj w przeciwieństwie do pierwszej części nie ma jakiegoś HUB'a, z którego wybiera się levele, a mamy do czynienia z otwartym światem tak jak w metroidach/nowszych castlevaniach? Aha, i jeszcze jedno pytanie: Swego czasu czytałem sporo opinii o tym, że w DS warto grać z poradnikiem, bo w grze można się nieźle pogubić. Tu jest tak samo? Gracie z jakąś pomocą, czy może sami eksplorujecie? I wg mnie oczywiście radził bym zacząc od pierwszej czesci. Obeznac sie z mechanika gry i innymi aspektami. Jesli ci podejdzie sproboj Dark Soul. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi