Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapakuj się w najcięższą zbroję, żeby mieć dużo poise, Zweihander w dwie ręce i nawalasz bez opamiętania. Można ich też zaspamować pyro.

Jak chcesz ich tłuc szybką bronią, jak uchi, to trzeba mieć dużo dex, żeby zadawać jakieś sensowne obrażenia.

Opublikowano

Nie ma po co używać Crystal upgrade path (chyba tylko w PvP jako zapasowa broń do backstabów/ripost), bo Normal +14 będzie niewiele gorsze, a przynajmniej się nie rozwali po kilkunastu machnięciach.

Jeśli bronie mają za słaby AR, próbuj go trzaskać piromancją: Great Combustion, Fire whip, Black Flame; castnij na siebie Power Within.

Opublikowano

To, co się dzieje w tej grze w tym momencie jest straszne; o ile poprzednio tylko migały sobie znaki na ziemi, ogień z bonfire czy fog gate (na dodatek tylko na obszarach DLC), tak teraz znika praktycznie każdy czar, w dowolnej lokacji... DaS jest niegrywalny. Współczuję japońcom, którzy męczą się z tym już miesiąc.

Chociaż nie, im nigdy nie będę współczuł w tej grze. :pirate:

Opublikowano

Irytuje mnie to, że akurat teraz - podczas mojego pierwszego obcowania z DaS - wyskoczył ten bug. Granie offline nie przeszkadza mi jakoś zbytnio, jednak chciałbym ciągle czuć ten dreszczyk emocji podczas nalotu fantoma. Dodatkowo czuję się dziwnie ... samotny. Żadna duszyczka nigdzie nie lata, i nikt nie chce mnie namówić, bym skoczył w przepaść : (

Czekam na patha co raz mniej, ale jednak nadal cierpliwie. 

Opublikowano

Uffff... Szczescie w nieszczesciu, bo juz myslalem ze z moja kopia gry lub konsola sie cos porobilo ale widze ze ten problem  z "miganiem" niedotyczy tylko mnie. Ja mam nauczke bo od dawna nie kupowalem zadnych dlc dla zasady ale ze DkS uwielbiam pomyslalem ze z szacunku dla developerow kupie... no to teraz mam, bo to od momentu zainstalowania dlc sie zaczelo.              

Teraz co do samej gry, czy jest ktos chetny do pomocy ? Jestem na 8 lv przed walka z Dragon Slayer's (mysle ze dam rade choc pomoc by byla mile widziana) oraz swiezo po ubiciu Ceaseless Discharge, niestyty z tego co pamietam na dole lezy jakis ember ktorego nie moge podniesc przez potwory ktore tam stoja, no poprostu nie daje rady, jak biegne na pale to musze byc lekki zeby zaden mnie nie dopadl i mam przez to zbyt slaba obrone przed ogniem i nie moge przebiec przez lawe, a jak staram sie wykonczyc systematycznie jednego po drugim to mi nie starcza estusow:p 

jezeli trzeba bedzie to jestem w stanie zorganizowac odpowiednia zbroje oraz bron (plus upgrade obu) dla osoby pomagajacej mi oraz pomge sie przebic do momentu w ktorym jestem. 

A moze juz ktos probowal grac na tak niskim lv i moze mi cos doradzic? 

Wiec ponawiam pyt enyone???

Przepraszam za bledy oraz brak pl znakow pozdrawiam. 

Opublikowano (edytowane)
niestyty z tego co pamietam na dole lezy jakis ember ktorego nie moge podniesc przez potwory ktore tam stoja, no poprostu nie daje rady, jak biegne na pale to musze byc lekki zeby zaden mnie nie dopadl i mam przez to zbyt slaba obrone przed ogniem i nie moge przebiec przez lawe, a jak staram sie wykonczyc systematycznie jednego po drugim to mi nie starcza estusow:p

Trochę później w tej lokacji w grze zdobędziesz pierścień który znacząco redukuje obrażenia od lawy i spokojnie będziesz mógł tam sobie posprintować.

Żeby go jednak zdobyć to musisz tak czy siak rozwalić najpierw Ornsteina i Smougha.

Jakby co to mam postać na SL1, więc mógłbym ci z nimi pomóc.

Edytowane przez Qjon
  • Plusik 1
Opublikowano

niestyty z tego co pamietam na dole lezy jakis ember ktorego nie moge podniesc przez potwory ktore tam stoja, no poprostu nie daje rady, jak biegne na pale to musze byc lekki zeby zaden mnie nie dopadl i mam przez to zbyt slaba obrone przed ogniem i nie moge przebiec przez lawe, a jak staram sie wykonczyc systematycznie jednego po drugim to mi nie starcza estusow:p

Trochę później w tej lokacji w grze zdobędziesz pierścień który znacząco redukuje obrażenia od lawy i spokojnie będziesz mógł tam sobie posprintować.

Żeby go jednak zdobyć to musisz tak czy siak rozwalić najpierw Ornsteina i Smougha.

Jakby co to mam postać na SL1, więc mógłbym ci z nimi pomóc.

Dzieki, calkowicie zapomialem o tym pierscieniu, zebys wiedzial ile razy ja ten ember probowalem teraz podniesc, bo pamietalem ze sie dalo. Wyslalem ci zaproszenie plus wiadomosc na PSN, daj znac jak cos, ja juz biegne do Ornsteina i Smougha, przygotowywac sie na walke.

Jeszcze ktos chetny? :)

Opublikowano (edytowane)

Nie jestes prawdziwym menszczyznom i hardkorowym-pro-graczem-który-nigdy-nie-zaruchał jesli korzystasz z pomocy innych...

Jako ze nieumielismy sie polaczyc z QjonemPL, jak powiedzialem tak zrobilem i oboje gryza glebe,bez pomocy innego gracza. Co prawda zajelo mi to 12 prob i mase flustracji ale sie udalo :sweat:  

>QujonPL Nie wiem o co chodzi z tym polaczeniem, chyba z 15 razy mialem "summoning faild" no szlag jasny czlowieka trafia poprostu. 

Edytowane przez LubięLaćPoMordzie
Opublikowano

The DARK SOULS online game servers will be going through a periodical maintenance update. Please refer to the timetable below for specific times:

*Note - This maintenance update will take place over an approximate 24hr period.

North America: May 8th beginning at 6:00pm PDT

Japan: May 9th beginning at 10:00am JST

Europe : May 9th beginning at 3:00am CET

We appreciate your patience and understanding as we perform this periodical maintenance and update to the DARK SOULS online game servers.

Oby naprawili buga.

Opublikowano

Polska Tarcza ma szanse być w grze Dark Soul 2!

Jak pewnie większość z was wie, FromSoftware zorganizowal konkurs na tarcze do nadchodzacej drugiej częsci Dark Soula (kto nie gral w jedynke, ten traba!).
Tarcza naszej rodaczki jest obecenie w pierwszej 30 europejskich tarcz ( przypomnienie, z każdego regionu 30 tracz zostanie wyslanych do FromSoftware, a znich sami twórcy wybiorą po 2 które trafią do gry).
Jednak Marbel Shield jest dokladnie na 30 mijescu, i raptem 2 glosy dzielą ją od spadku!
Nie pozwólmy jej przegrać!

Film przedstawiajacy tarcze i Model 3D:

Jeśli Chcesz pomóc:
https://apps.facebook.com/darksoulsii/?gallery&action=view&id=1697
Glosować można jedynie przez FB, trzeba się zalogować, zatwierdzić appkę i jeszcze raz kliknąć w link wyżej. Wtedy przenosi bezposrednio do tarczy.
Appka nie spamuje, nie uprzyksza życia i nie trzeba nikomu karmić krów.
Opublikowano

A więc głosuj i na nie, nikt Ci nie broni. Poza tym ludzie z FS wybirą najlepszych, ale narazie jest to konkurs popularnośći i botów. Smutna prawda.