Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

podobno pach 1.09 wreszcie dotarł do Europy (na podstawie graczy z UK) - może ktoś potwierdzić? Nie wiem czy wracać do domu normalnie czy łamiąc przepisy;)

Edytowane przez ds
Opublikowano

Potwierdzam. Patch 1.09 na pokładzie. Problem z "miganiem" rozwiązany. Jedź na czerwonym świetle.

Ja jak tylko skończę "pracę domową" biorę się za łojenie stworów w towarzystwie - W KOŃCU - żywych fantomów. 

Opublikowano

Proszę o pomoc, nie ogarniam jednej rzeczy. Chodzi mianowicie o dmg broni. mam coś takiego - http://darksouls.wikidot.com/black-knight-halberd +5, chciałbym wymienić, ale widzę że chyba nie ma po co.

Czytam tu i ówdzie że gracze wyciągają niesamowity damage jakąś tam bronią, sprawdzam na wiki a tam maksymalnie ulepszona zadaje 200 ileś damage, nieliczne mają damage ponad 300 najlepiej ulepszone. Jak wyciągnąć damage np. ponad 1k? w co lepiej ładować w siłę czy dex żeby damage był większy (o ile to jest możliwe)?

Opublikowano (edytowane)

Siem gubiem i tak, na tej stronie co podałeś (http://mugenmonkey.com/darksouls/weapons) np. claymore 532 dmg, według wiki http://darksouls.wikidot.com/claymore, nawet połowy z tego nie da się osiągnąć żadnym upgrejdem, wtf? której stronie wierzyć?

edit: ok zauwazyłem ze mozna zmieniac wartosci i od tego dmg zalezy.

Edytowane przez Jeez_PS
Opublikowano (edytowane)

Upgrade pathe na wiki pokazują tylko Attack Rating broni na poszczególnych poziomach bez uwzględnienia stat scalingu...

(btw. kalkulator na mugenmonkey pokazuje też damage przy maksymalnym poziomie w danejściezce rozwojowej)

Edytowane przez Qjon
  • 2 tygodnie później...
Gość mate5
Opublikowano

Zanim grałem w Demon's pograłem trochę w Dark Souls (pokonałem może trzech bossów). Dzisiaj zacząłem od nowa, lecę zadowolony z łukiem do smoka w Undead Burgu a te szuje z From Software dali smokowi leczenie :/ Jak tak spatchowali każdy moment w którym można sobie trochę "nielegalnie" pomóc, to nie wiem jak przejdę tę grę. :)

Opublikowano

Przed chwila wpadlem do Depths. Zabilem jakiegos rzeznika i jego pieski, pozniej ogromnego szczura, az natknalem sie na jedna mala, milutka zabke, ktora mnie tak zatrula, ze teraz nie mam czesci hp. Gdzie mam teraz isc, zeby sie tego ch.ujstwa pozbyc?

Gość suteq
Opublikowano

Masz klątwę. Potrzebujesz przedmiotu: http://darksoulswiki.wikispaces.com/Purging+Stone

Kupić go możesz od Oswalda w wieży gdzie musiałeś zabić w dzwon(tam gdzie były gargulce) lub u typiarki bodajże, która siedzi za kratami w przejściu, które łączy zejście do Depths z Firelink Shrine. Dodatkowo za humanity zdejmuje je mag w New Londo Ruins, którego znajdziemy na dachu domku. 

Opublikowano

Panowie zaczynam grać właśnie w DS, chce zrozumieć jej geniusz pytanie jaką klasę polecacie? w D3 gram monkiem i takie właśnie postacie lubię meleeowe ale też takie z jakimiś aurami :D

Ponoć Cleric to ktoś taki i ogólnie ponoć jest OP.

Gość suteq
Opublikowano

Ponoć najłatwiej grać Piromantą, aczkolwiek ja grałem Warriorem i grało m się bardzo dobrze. :)

Opublikowano (edytowane)

Graj kim chcesz i tak podczas pierwszej gry zdążysz zmienić kilka/nascie razy. Tutaj wybór klasy do niczego nie obliguje. Te nazwy klas to tylko do ogarnięcia poczatku gry, później charakterystyki się zmieniają, w zależnosci od buffów/spelli i broni, których się używa, i pod które buduje się postać.

Edytowane przez ornit
Opublikowano

Wczoraj pokonałem Gwyna.

Podczas gry martwiłem się co będę robił, kiedy skończę Dark Souls - wiedziałem, że ciężko będzie jakiejkolwiek grze dorównać temu tytułowi, jednej z najlepszych gier jakie kiedykolwiek powstały. Moje obawy rozwiały się po ujrzeniu napisów końcowych - ochota na dalszą grę nie minęła więc nawet nie muszę szukać wypełniacza, gra nie zostawiła po sobie pustki tylko chęć na więcej. 

Do tego zacząłem grac w Demon's Souls więc w sumie już żadne inne tytuły nie są potrzebne (a na półce stoi nie rozdziewiczona Dragon's Dogma - sorry, ale bezpośrednio po DS granie w jakąkolwiek grę w podobnych klimatach z miejsca by ją zdyskwalifikowało).

Teraz chyba skupię się bardziej na pvp, bo pod koniec przygody zajarał mnie temat.

• Plusik 3
Opublikowano

PvP w(pipi)ia niemiłosiernie. Jest fun - owszem, ale TOTALNE skupienie się na "ataku w plecy" psuje trochę całą rywalizację. Zanim zdążę w kilku miejscach wezwać ziomka do pomocy(NG+) już leci na mnie dwóch + normalni przeciwnicy. Do tego, niestety, dosyć spore lagi(internet 15MB) i teleportacje czarnych fantomów. 

Również pokonałem niedawno Gwyna i NG+ wciągnął mnie jak bagno. Cieszy, że wrócił spory poziom trudności, bo pierwsze przejście(50h), nie napatoczyło mi zbyt wielu problemów. Demon's Souls dostarczyło ich więcej, zdecydowanie. Zakupiłem DLC AotA i tu pytanie - jak polecacie w niego grać? Zacząć nową postacią od początku i wtedy atakować, czy obecną(100lvl, NG+)? W drugim przypadku nie będzie za łatwo? 

Opublikowano

ja dodatek zostawiłem sobie na koniec, przed samym Gwynem i miałem właśnie coś około 100 poziomu - pierwszy boss to banał, nawet nie zdążyłem się mu przyjrzeć i nauczyć się jego ruchów, ostatni też niestety żadnego wyzwania nie sprawił, smok potrafił zaleźć za skórę ale prawdziwym wyzwaniem jest Astorias - jeden z najtrudniejszych bossów w grze, świetna, trudna walka.

W dodatku też jest fajny motyw - teleporty do aren pvp (1v1, 2v2, deathmatch), powinno coś takiego być już w firelink (liczę na dwójke w tej kwestii:)

Opublikowano

Arena jest martwa. Co do randomowego pvp, są do tego ustalone nieoficjalnie miejsca gdzie na brak akcji nie można narzekać. Każde z tych miejsc charakteryzuje sie troche inna społecznością a co za tym idzie innym stylem gry. Zapraszamy na dark-souls.pl Spotykamy sie czesto w miejscu gdzie nikt nie bedzie polował tylko i wyłącznie na czyjeś plecy.