Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiem, ale stwierdzilem ze ludzie dadza rade ja znalezc po obejrzeniu parta 1 ;) A ja odblokowalem sobie "60" FPS DSFixem (tak naprawde to 45, dla bezpieczenstwa, bo jak odblokowalem 60, to wypadlem poza mape -_- (detekcja kolizji czasem nie dziala przy 60)). zabilem bez problemu Gaping Dragona i wszedlem do blighttown i poki co wszystko chodzi naprawde ladnie, w kanalach to az za szybko, nienaturalnie tak grac w Dark Soulsa powyzej 20 fpsow :P Zobaczymy jutro (bo dzis mi sie juz nie chce) jak bedzie w dalszej czesci blightowna...

EDIT

Blightown chodzi znosnie, duzo lepiej niz na PS3, ale do cholery, czy inwazje na pc nie "patrza" na soul level? nawiedzil mnie jakis uber koles, z pewnoscia nie w okolicach 30 soul levela na ktorym ja bylem i mnie zajechal niedaleko drugiego bonfire'a w blighttownie ;/ 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Jestem w Sen's Fortress. Wrocilem sie jednak ubic Sifa, poniewaz w Sen's mocny wpi.erdol. Mam 30h. Zrobiłem chociaz polowe gry ? 

I teraz dwa pytanka.

1. Da radę ubić

giganta co podniosl brame do sen's fortress

bo boje sie nawet podchodzic do niego.

2. Gdzie mozna zdobyc rekawiczke do pyromancy ? Cos przegapilem ? Juz kawalek gry zrobiony w koncu, mam jedynie staff do magii.

BTW W tablicy korkowej trafilem na gifa ktory opisuja lwia czesc mojej przygody :)

tJi7Gmg.gif

Edytowane przez erix
Opublikowano

Ad 1. Gigant jest prosciutki ;) 

Ad 2. rekawiczke do pyromancy dostajesz od pyromancera, ktorego ratowales z the Depths (ten koles co byl w "dzbanie" uwieziony), jak z nim pogadales w Firelink

Opublikowano (edytowane)

Inwazje patrzą na soul level - nie zostaniesz najechany przez kolesia z levelem wyższym niż twój +10+10%. W okolicach SL30 można zrobić bardzo solidnego twinka, więc musiałeś po prostu na kogoś takiego trafić. ;)

http://mmdks.com/662f i możesz invejdować i mordować na strzała praktycznie każdego kto dopiero co pojawił się w Undead Burgu/Parish.

Edytowane przez Qjon
Opublikowano

Tak jest, popieram kolegę powyżej - trzeba jechać po bożemu i każdą część ukończyć a nie skakać z kwiatka na kwiatek.

Niestety, nawet avatar Yano sugeruje, że ma on ADHD, więc chyba ciężko będzie Mu się powstrzymać :P

Gość mate5
Opublikowano

Tez mieliscie tak, ze jak skonczyliscie dark souls i spoilery nie byly wam juz straszne to chloneliscie fanowskie strony i filmiki?

Opublikowano

Demons mialem juz dawno. Nawet wersje japonska zanim wyszlo w europie

w ds1 mam nabite ze 150h to chyba wystarczy zeby chcieć sobie zrobic przerwe?

Opublikowano

Nie wystarczy - tyle to ja miałem po pierwszym przejściu i ciągle czułem obrzydzenie na myśl o graniu w inne tytuły.

Po prostu wystarczy nie mieć zaburzeń osobowości i stworzyć sobie jedną, docelową postać, z którą się zżyjesz i będzie sprawiać Ci przyjemność obserwacja, jak leveluje - to prawie jak śledzenie rozwoju dziecka :P

Opublikowano

Demons mialem juz dawno. Nawet wersje japonska zanim wyszlo w europie

Wystarczy, żeby przejść już jakieś 50 godzin temu.

Opublikowano

Wiedzialem, ze musi byc jakis haczyk >.< Demon Firesage polegl za 3 razem, bo pierwszy raz poszedlem for fun bez zadnych estusow, drugi raz padlem jak on mial HP na hita... No ale nic, prosty byl. Centipede nawet nie musialem sie wysilac i leczyc, padl za 1 razem. Cale Lost Izalith bez problemu, polowki smokow FTW! No ale zeby Bed of Chaos mnie zabil w 3 sekundy? ;_; Przez te sielanke zapomnialem w co gram, dobrze byc tak twardo sprowadzonym na ziemie

Opublikowano

Bed of Chaos jest akurat prostym bossem, tylko, że niestety sporo od szczęścia zależy czy trafi czy nie. Jak go pokonasz to zobacz sobie jak speedrunnerzy z nim walczą, beka

Opublikowano (edytowane)

Druga proba, zrzucil mnie w przepasc jak rozwalilem druga galaz >.<

EDIT

Trzecia proba, znowu zabil mnie w 3 sekundy ;_; chyba trace skilla

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Dobra, ja juz wiem, ale spadlem 2 razy w przepasc xd ale ok, przyznaje racje, jest prosty, bo latwo uniknac atakow, ale gorzej z moja precyzja poruszania sie :P

EDIT

UGH W KONCU! wnerwilem sie i polecialem na niego nago, zeby zdazyc uniknac obu atakow >.< i sie udalo :P na hita?! o.O

Edytowane przez Rayos
Opublikowano (edytowane)

Seth pokonany, niecierpie crystal cavern, ale nie wiedziec czemu, nie odcialem mu ogona :confused: praktycznie 95% hp mu zjechalem tnac w ten duzy ogon z tylu i tylko ostatni hit go trzasnalem od frontu, zeby dobic... any idea why? 

I od razu pytanie, co robic przed NG+? nie wiem co powinienem...

Edytowane przez Rayos