Banny 2 656 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 znalazłem x360ce, mam jeszcze ds3 tool, jest jeszcze ta strona: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3050510 no i to od Ciebie, więc coś znajdę dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Dzięki własnie spędziłem godzinę szukajac na youtube i innych stronach rozwiązania, coś tam znalazłem, DS już ściągam na steamie, dam znać. Mam Dualshocka oryginalnego i podróbę, może na podróbie pójdzie. Tylko nie używaj motioninjoya Czemu? Mi śmigał normalnie z ds3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Jeśli używasz motioninjoya to za każdym razem jak chcesz musisz włączyć program + ewentualnie coś ustawiasz, jak używasz tego co ja wkleiłem linkia, to podłączasz pada i puf! działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 banny - co do master key - pozwala on otworzyć kilka drzwi znacznie wcześniej niż normalnie, ale w żadnym razie nie otwiera wszystkich drzwi. pozwala ominąć 1-2 lokacje, i pozwala dostać się do kilku miejsc bardzo szybko w grze, ale to nie znaczy że stajesz się uber masterem i uruchamiasz tryb "very easy" , bo nie ma takiego trybu w tej grze. nawet jeśli użyjesz tego klucza to gra nie stanie się łatwa. jedynie niektóre jej kawałki staną się troche łatwiejsze ale wcale nie takie proste, z kilku powodów 1 zawsze i tak możesz bardzo łatwo umrzeć, bo lepsza zbroja nie pomaga jakoś znacząco, a i tak dzięki kluczowi możesz dojść raczej do fajnych broni, a nie do zbroi 2 nawet jak znajdziesz na początku super broń to ona nie będzie tak odrazu "aż tak" super, będzie napewno lepsza niż podstawowa broń, ale żeby była super to musisz ją ulepszyć na +10 itp, a tego nie zrobisz odrazu, w dodatku te bronie wymagają podbicia statystyk żeby zyskać fajny dmg więc tego też nie zrobisz odrazu 3 zdobycie tych fajnych rzeczy często wiąże się z "suicide runami" ponieważ musisz wejść do lokacji która jest kompletnie ponad twój poziom, więc wchodząc tam i próbując dobiec do broni bardzo ryzykujesz ogólnie polecam jutuba jeśli serio chcesz zdobyć fajne bronie zaraz na początku, bo większość z nich nie jest łatwa do znalezienia [jeśli nie lubisz spoilerów to nie czytaj dalej] ale możesz zdobyć bronie dla różnych buildów dex build - kosa, znacznie lepsza niż w DS2, ale wymaga wiele szczęścia i biegania między okropnymi szkieletami w katakumbach (nie wymaga master key) str build - large club - rzadki drop z niebezpiecznych grubasów i wymaga klucza, albo great club - lepszy dmg ale brak poison i gorsze skalowanie z siłą zanim ją ulepszysz, leży na ziemi w bardzo upierdliwej lokacji, też wymaga klucza, obie te rzeczy można dosyć szybko zdobyć, ale jedno wymaga farmienia, a drugie niebezpiecznej wędrówki faith build (+ fajna tarcza), mieczyk i tarcza, dosyć łatwo zdobyć (wymaga klucza) ale miecz nadaje się tylko do faith builda bo wymaga dużo "faith" oprócz tego z kluczem możesz dojść nieco szybciej do kilku lokacji gdzie leżą średni-fajne zbroje, nieco lepsze niż podstawowe, ale bez szału bez spoilerów jak powyżej aha i uważaj bo w DS2 powolne turlanie uruchamia się gdy przekroczysz 70% obciążenia, i w dodatku nadal jest dosyć szybkie, tymczasem w DS1 gdy przekroczysz 50% uruchamia się strasznie powolne i ślamazarne turlanie a postać wyraźnie wolniej chodzi i biega Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) juz mam. Edytowane 16 Września 2014 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 niestety w tym nie pomoge, właśnie dlatego nie gram na PC (chociaż pewnie jak sie uporasz z błędem to gra będzie lepiej działać niż na konsoli) mate5 ty stary kacapie przestań mnie minusować za to że próbuje komuś pomóc i coś podpowiedzieć!! grrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Yano raczej próbujesz odebrać komuś cały fun z grania w Dark Souls 1 - czyli samodzielną eksplorację i pokonywanie przeszkód. Master Key psuje płynność i "kanoniczną" kolejność pokonywania lokacji w grze, bo daje dostęp od razu do końcówki Blighttown, co może spowodować chociażby całkowite ominięcie Depths czy nawet lower Undead Burg i pojedynku z Capra demonem (a powinien doświadczyć go każdy i powinna to być niespodzianka). Omijamy większość Blighttown, więc też możemy nigdy nawet nie zobaczyć Ash lake. Tak samo można od razu na starcie gry trafić na Havela i niepotrzebnie zbyt wcześnie się z nim męczyć, próbując go ubić; za Havelem zyskać przejście do Darkroot garden, omijając konieczność zbierania 20k dusz na klucz od Andre, co też ma dość znaczący wpływ na to, jak prowadzimy naszą grę (robiąc pierwszy run na początku nawet nie zauważyłem, że można zaraz za kowalem po pierwszym przeciwniku-krzaku skręcić w prawo za pewnym winklem, żeby przejść do lokacji z Hydrą, lol). Ba, idąc drogą za Havelem ominąć możemy nawet wikększość Undead Parish i upper Burg. Zbyt wiele lokacji można ominąć nawet przypadkowo lub trafić na nie dużo później niż powinniśmy (tym samym tracąc dużo niespodzianek i dużo zabawy), żeby Master key był zalecany podczas pierwszego przechodzenia gry. Zwlaszcza, że Banny ma już doświadczenie z serią Souls i nie powinien w DS1 mieć problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 próbujesz odebrać komuś cały fun z grania jeśli wchodzenie do blighttown od strony depths nazywasz "funem z grania" to musisz być niezłym masochistą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 próbujesz odebrać komuś cały fun z grania jeśli wchodzenie do blighttown od strony depths nazywasz "funem z grania" to musisz być niezłym masochistą No sorry Yano, ale właśnie na tym polega fun z grania w Dark Souls, że momentami ta gra zahacza o bycie survival horrorem i to jest niej niesamowite. Minusika dałem z tradycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) odpłaciłem ci! kurna każdy moj post w tym temacie ma minusa od ciebie, nawet żartobliwy post o masochizmie nawet nie chodziło mi o to że gra przypominała horror tylko o to że jest (pipi) trudna i chamska (ciemno, łatwo spaść w przepaść, wszędzie poison albo toxic) Edytowane 17 Września 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Luzik, wczoraj szybko odpaliłem, pad działa, trochę mnie razi to jak postać się porusza no i koszmarne menu ekwipunkowe, ale może do tego przywyknę. Teraz tylko dajcie greatsworda jakiegoś i mogę grać : ) Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Kończę sobie DS1 powolutku, co polecacie dalej ? 2 czy Demon's ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 greatsworda jakiegoś i mogę grać : ) masz zweihandera zaraz obok głównego ogniska (w którym zaczynasz po przejściu początkowej lokacji), na tyłach ogniska masz cmentarz na którym leży zweihander, jednak uważaj na szkielety bo są znacznie ponad poczatkowy poziom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 obczaj demon's messer Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Biegam sobie już z dwuręcznym, szykuję się na drugiego bossa, wszystko fajnie. ALE ta gra ma bugi, te ciagnące się ciała i jeszcze jedno; rozbijałem beczki, raz trafiłem an żywego robaka z tytanitem, zabiłem go, wchodze poziom wyżej, podobne beczki, bach, a tam juz martwy robak xD nic się z tym nie dało zrobić. Drugi raz przychodze to juz go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Uwazaj na zwłoki bo w jedynce drop (swiecidelko) nie upada na ziemie jak w ds2 tylko jest przyklejone do trupa i mozna je przypadkiem skopać w przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Biegam sobie już z dwuręcznym, szykuję się na drugiego bossa, wszystko fajnie. ALE ta gra ma bugi, te ciagnące się ciała i jeszcze jedno; rozbijałem beczki, raz trafiłem an żywego robaka z tytanitem, zabiłem go, wchodze poziom wyżej, podobne beczki, bach, a tam juz martwy robak xD nic się z tym nie dało zrobić. Drugi raz przychodze to juz go nie było. To nie są bugi, tylko rag doll który lubie (na szczęście wraca w bloodborne), a robaki o których mówisz to crystal lizardy, tylko nie rozumiem czego się "nie dało zrobić". Cytuj Odnośnik do komentarza
Qjon 276 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 messer też polecam najpierw Demon's - gra jest dużo "surowsza" w porównaniu do DaS1, po skończeniu DaS2 może cię jeszcze bardziej odrzucić mimo, że klimat i design ma genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Sprawdzę chyba i DaS2, jak i Demon's, kusi mnie też zrobić nowa postać w DaS1 Edytowane 17 Września 2014 przez messer88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Sprawdzę chyba i DaS2, jak i Demon's, kusi mnie też zrobić nowa postać w DaS1 Z Das2 teraz to już chyba warto poczekać na edycję z wszystkimi dodatkami, bo taka na pewno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Biegam sobie już z dwuręcznym, szykuję się na drugiego bossa, wszystko fajnie. ALE ta gra ma bugi, te ciagnące się ciała i jeszcze jedno; rozbijałem beczki, raz trafiłem an żywego robaka z tytanitem, zabiłem go, wchodze poziom wyżej, podobne beczki, bach, a tam juz martwy robak xD nic się z tym nie dało zrobić. Drugi raz przychodze to juz go nie było. To nie są bugi, tylko rag doll który lubie (na szczęście wraca w bloodborne), a robaki o których mówisz to crystal lizardy, tylko nie rozumiem czego się "nie dało zrobić". No rozbilem beczkę a ten już leżał jako Twój "rag doll" ; - ) Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Skonczylem dwojke, chce sprobowac tez jedynki. Na co glownie (chodzi o zmiany) powinienem zwrocic uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dwójeczkę nie dawno zacząłem, w 1 nie masz fast travel, w sumie gdzieś do połowy gry, ogniska są dalej od siebie oddalone, levelować możesz przy każdym. Łatwiej zrobić backstab, przynajmniej takie mam wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 jest trudniej no i moim zdaniem "biedniej" - interface menu, bronie, wszystko bardziej surowe i mroczne. Ale też o wiele więcej satysfakcji. W końcu ubiłem dzis stray demona... Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Pytanie: czy jest przedmiot, który umożliwia przydzielenie punktów do statystyk od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi