Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dorzuciłbym do tego jeszcze Ash Lake. Świetna i bardzo klimatyczna miejscówka, którą nie tak łatwo znaleźć, szczególnie jak ma się ochotę uciekać z Blighttown jak najszybciej. ;)

Edytowane przez Bigby
Opublikowano

a ja sobie gram z dala od moich konsol na laptopie w DkS 1. grając w niego zaczynam zalowac, ze porzucilem robienie platyny na PS3 i chyba do niej wrócę jak już skończę przygodę z DkS3 :). Zrobiłem się trochę OP, bo pierwszy black knight wydropił mi black knight sword :obama: gargulce nie mialy zadnych szans

Opublikowano

Po dwóch dniach przerwy wróciłem do gry. Zachciało mi się powrotu do undead asylum aby zabić opcjonalnego bossa. Pomyślałem claymore + 10 crest shield i nic mi nie grozi. Miałem 30 humanity bo dawno nie zginąłem i farmilem titanite. Pierwszy encounter z bossem i za wolna rolka po upadku śmierć. Drugi encounter z bossem i zbyt szybko chciałem humanity odzyskać. 30 humanity w plecy ale za 3 razem padł. Zrobiłem wszystko co mogłem nawet katakumby z divine long swordem + 5. Teraz muszę iść tam gdzie fps mówi "fuck it"

Gość suteq
Opublikowano

Chyba najwiecej razy tam zginalem. :dafuq:

Ale jak juz dojdzie sie do ogniska to lajcik a boss to faktycznie banał.

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Eksploruj, eksploruj, eksploruj Masorz. Pewnie sobie wiele rzeczy zaspoilerujesz zanim je sam odkryjesz, ale cholera, EKSPLORUJ. Wszystkie lokacje. WSZYSTKIE.

:obama:

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Eksploruj, eksploruj, eksploruj Masorz. Pewnie sobie wiele rzeczy zaspoilerujesz zanim je sam odkryjesz, ale cholera, EKSPLORUJ. Wszystkie lokacje. WSZYSTKIE.

:obama:

Tak się staram robić cały czas, i dlatego w Blodborne mam 270 godzin a w Demonach 90.

W Darkach obecnie jest 30 godzin i 42 level.

Uczikatanka na plus 7 :kaz:

Opublikowano

Mnie troche wkurzaja te zaby w kanalach. Juz 4 raz zarazily mnie klatwa i latem z polowa zycia. Musze znowu do gniazda wracac. Mialem juz raz potyczke z bosem w kanalach no i jednym ciosem wyslal mnie do ogniska. A pozatym na ps3 gra klatkuje strasznie.

Opublikowano (edytowane)

możesz też wezwać jednego lub nawet 2 npc'ow zakładając że wcześniej z nimi porozmawiałeś /uwolniłeś. Prawie na 100 proc masz go do wezwania za filarem przy schodach:D   dark_souls__solaire_by_menaslg-d8izp0x.p

NPC bardzo pomaga bo potwór atakuje npc a ty w tym czasie zagruj jego dupe. Jak odetniesz ogon dostaniesz broń . A i jest wrażliwy na lighting i dosłownie przed nim jest sprzedawca co sprzedaje item aby na broń dodać obrażenia od tego :)

Edycja :

Uff Blightown za mną :D  tak mi się nie chciało tam biegać że większość itemów olałem. Bossa zabiłem siostre spotkałem Ectus + 3. Claymore i elite knight armour + 10 jestem tankiem i jak czołg pre na przód ;)

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Też chodzę w Elite Knight Armorze.

Skończyłem niedawno Sen's Fortress. Fajna lokacja, taka bardzo zręcznościowa bym powiedział.

Ale to co jest później.

Anor Londo, O MÓJ BOŻE JAK TO, POWTARZAM, JAK TO WYGLĄDA!

Jeżeli chodzi o bronie to latam z Uchigatana +10 oraz Longbow +8, tarcza to Heater Shield +5 i okazjonalnie (zależnie od potrzeby) jakieś inne.

Jest cudownie :fsg:

Opublikowano

Mi tam Anor Londo niespecjalnie się podobało, jakoś tak wolę te wszystkie zmurszałe ruiny, zamczyska, czy mroczne lasy - bardziej "organiczne" miejscówki. AL trochę zbyt sterylne było, o ile jeszcze widok z zewnątrz i te oświetlone zachodzącym słońcem mury były spoko, tak wnętrza tego zamku strasznie mi nie pasowały.

Jedynym plusem Anor Londo jest to, że gdzieś tam na ścianie wisi pewien obraz...

i tam dopiero jest cudowna miejscówka :)

Opublikowano

Jak już pisałem - lubię "organiczne" miejscówki, a tam wszystko było - ruiny, do tego śnieg - coś, czego w całej grze nie było wcześniej. Mam nadzieję, że w DSIII będzie jakaś śnieżna lokacja, bo strasznie mi brakuje takich miejscówek.

Opublikowano (edytowane)

zabiłem wilka i trafiłem do drugiej mojej najmniej lubianej miejscówki sens fortress . Chciałem szybko zrushować ją i na prawie samej górze zapomniałem o jednym magu który zepchnął mnie z mostu.... no cóż jutro też jest dzień. Być tak blisko ogniska i cofnąć się na start :D  Moja pamięć nie jest tak dobra jak myślałem

Edytowane przez blantman