Opublikowano 31 stycznia 20178 l Pinwheel to najlatwiejszy boss w tej grze. Z mobkami sie potrafilem bardziej meczyc
Opublikowano 9 lutego 20178 l No faktycznie, nie stanowi wyzwania. Za to wyzwanie na tą chwilę to przejść sen's fortress (poraz 13642 raz). Nie wiem co robię nie tak, ale każdy etap z pułapkami kończy się porażką, 10tą z rzędu zakończyłem rage quit'em. Może wypicie wiadra kawy rano przed graniem nie było zbyt dobrym pomysłem? Enyłej, zostały mi 3 cuda, 5 broni bossow i jedno przejście do calaka. Czuję już powoli zmęczenie materiału (gram po 8-10h jak mam wolne) , ale postanowiłem, że zrobię chociażbym miał zdechnąć . Potem juz tylko scholarsy i sunlight medals
Opublikowano 9 lutego 20178 l skoro już tyle razy powtarzasz sen's fortress to powinienes znac rozklad pulapek ;) z czym masz dokladnie problem?
Opublikowano 9 lutego 20178 l Wahadła xD praktycznie na każdym się wyłożyłem. Ale nic, poszedłem ochłonąć i oczywiscie przebiegłem wszystko bez zająknięcia chwilę później Podziwiam kolesi ze speedrunów i challenge runów, omijanie ognisk to jeszcze nie mój etap, żeby po walce uzyc kostki i sie za duzo nie wracac Póki co to jednak poziom trudności w walkach z bossami w ds to 3>2>1 imo. Tutaj najwiecej krwi psują właśnie "dojścia" jak w scholarsach, chociaż tam to juz było przegięte lekko.
Opublikowano 13 lutego 20178 l Sen's Fortress niby ma tam jakąś historię luźno związaną z fabułą ale jest to bardziej nawiązanie do klasyków z 8 bitowego NES (Sen wspak to NES). Spadające kule gigantów to beczki Donkey Konga, a zamek z wahadłami to Bowser Castle z Super Mario. Edytowane 13 lutego 20178 l przez devilbot
Opublikowano 7 sierpnia 20177 l Odświeżam sobie po kilku latach pierwsza część Dark Souls, gra się trochę postarzała jednak texture pack ratuje sytuacje. Świetna seria, świetna gra. Tylko zapamiętałem lepszą kontrolę nad postacią, w następne części grało mi się przyjaźniej bo wielkich różnic w poziomie trudności nie widzę. Najtrudniejsza dla mnie była część druga.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Głupie pytanie - jestem na początku gry i spotkałem Dark Knighta. Dostał w(pipi) ale on się nie respawnuje? Jak mam wyfarmić miecz?
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Może będziesz miał szczęście i w zamian jeden z kolejnych Ci rzuci halabardą.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Ok, dzięki jeszcze jedno - riposte po parry nie zawsze mi wchodzi - jest jakiś myk odległość itd? I rozumiem że nie da się przenosić między ogniskami? Edytowane 9 sierpnia 20177 l przez mozi
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l Da się, ale trochę trzeba pograć zanim zdobędziesz item do tego. Riposte pewnie musisz po prostu wyczuć.
Opublikowano 9 sierpnia 20177 l To riposta nie jest gwarantowana po parry? Nie przypominam sobie aby mi nie weszla. Po prostu kieruje sie dzwiekiem po parry i naduszam r1 nawet nie zastanawiajac sie zbytnio nad tym. Dziwne. Czy da sie zsumowac te same przedmioty w skrzynce pozyczonej z resident evil? Mam np 3 takie same szmaty, kazda jest wylistowana osobno jedna pod druga. Nie da rady przekladajac z inventory do skrzyni aby byl jeden rekord z wartoscia 3? I czy aby usunac cos ze skrzyni musze najpierw przeniesc do inventory i dropnac na ziemie aby sie pozbyc? Kieszenie bez dna i tachanie kilku setow zbroi to niezla padaka. Oddajcie mi item burden burden tej. Edytowane 9 sierpnia 20177 l przez Mejm
Opublikowano 10 sierpnia 20177 l Wbrew pozorom całkiem łatwo przegapić, wystarczy być lekko skosem a nie na wprost lub nie puścić lewej gałki na moment. Kwestia wyczucia. No i wiadomy przypadek różnica wysokości wtedy też nie wchodzi. Item burden bleeeeeee musiałem ostatnio wyrzucać pełno dziadostwa którego i tak bym nie używał żeby mieć miejsce na shardy w stonefang tunnel.
Opublikowano 11 sierpnia 20177 l Przytlacza mnie ta gra. Przechodze jakis lvl, pokonuje bossa i czuje sie zagubiony. Przynajmniej na poczatku wskazali dwa kierunki. Teraz po zadzwonieniu w ostatni dzwon mam przynajmniej kilka drog otwartych. A ze to soulsy to pewnie idac gdzies nie zrobie czegos gdzie indziej. Juz wystarczy, ze przez przypadek dowiedzialem sie o Kirku i nie zdobede jego setu bo wczesniej zabilem smoka w Depths. W ogole spoko, ze fantomy triggeruja sie przy lazeniu jako human tyle, ze czesniej z powodu smierci lazi sie jako zombie xD. Chyba przestane sie tym przejmowac i po prostu skoncze gre po swojemu a pozniej doczytam, ze ominalem 3/4 zawartosci. Slynne Blightown nie bylo az takie zle. Faktycznie "miejscami" gralo sie w 12 klatkach ale zeby wczeniej gra dzialala plynnie to moze bylbym zdziwiony. A tak powoli przyzwyczajany przez Drake'a, Kapre, Gaping Dragona i ogolnie 24 klatki na sekunde Blight przeszedlem za 3 razem (wczesniej jakies zgony po zeslizgnieciu w przepasc). Samo bagno i miasto jednak moga pucowac berlo 5-1 i 5-2 z demonsow, spodziewalem sie ciezszego klimatu. I na koniec pytanie. Ten boss w lawie w ruinach. Zaje.balem z oltarza set, demon ozywl, patrze w gore na macki i se mysle - no, to teraz tak jak w god of war. Typ uderzyl macka o ziemie, odskoczylem, podbieglem i mieczem go. Tyle, ze on robil tylko ten jeden atak. Wystarczylo odrollowac i uderzac. Teraz czytam, ze ludzie bawia sie w jakies zwabianie go pod brame i ze to trudny boss a dla mnie poki co najlatwieszy. Wiec chyba mialem jakiegos glicza. Mial ktos tak kiedys?
Opublikowano 12 sierpnia 20177 l łatwy jest jak cholera, on ma taki paskudny atak co nap.ier.dala ogniem Ale tak to jest prosty. Jak tłucze łapa to roll i po smieciu
Opublikowano 12 sierpnia 20177 l No wlasnie ataki podobno zaleza od dystansu od gracza. Ale ja stalem ciagle w miejscu gdzie byl set a typ byl blisko urwiska. O tym ze ma ataki dystansowe przeczytalem pozniej na wiki.
Opublikowano 16 sierpnia 20177 l I jestem w Anor Lado. Podobno ma byc trudno. Do tej pory najciezszy boss to.. Sen's Fortres Nie no, chyba ta panna-pajak.
Opublikowano 16 sierpnia 20177 l I jestem w Anor Lado. Podobno ma byc trudno. Do tej pory najciezszy boss to.. Sen's Fortres Nie no, chyba ta panna-pajak. czekam na dalszą relację, he he he
Opublikowano 16 sierpnia 20177 l No wlasnie nie pisze czesto bo nie chce zarzucac was wpisami o zje.banej grze i o tym jakie demonsy byly lepsze. Ale cos czuje, ze anor mnie zlamie bo lamie w te gre strasznie. Chociaz 12 fps przy niektorych starciach tez swoje doklada. Jesteś po połowie gry... jezu dopiero? ;/
Opublikowano 16 sierpnia 20177 l Będzie to bardzo niepopularna opinia, za którą zaraz zgarnę milion minusów, ale tempo mocno siada po Anor Londo, a do tej pory widziałeś już wszystko co najlepsze DS ma do zaoferowania.
Opublikowano 16 sierpnia 20177 l Będzie to bardzo niepopularna opinia, za którą zaraz zgarnę milion minusów, ale tempo mocno siada po Anor Londo, a do tej pory widziałeś już wszystko co najlepsze DS ma do zaoferowania. To jest bardzo popularna opinia.