KOMARZYSKO 377 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Czy ten Black Knight w Darkroot Basin, który mógłby wydropić halabardę, spawnuje się jeszcze? Bo ubiłem go raz, wypadł jakiś titanite i doopa, więcej go nie ma.Jeśli bardzo pragniesz czornej halaberdy, to mogę Ci dropnąć po znajomości. Ma skrzynia skrywa wiele dobroci Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Sam to zrobię, tylko zupełnie zapomniałem jak to robiłem na PS3 Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Teraz to już prędko nie spotkasz BK z BKH. No ale powodzenia Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Dzisiaj mało czasu na granie ale na szybko zrobiłem kanały i żygusia. Nie mogę się doczekać następnej miejscowki i obiecanych 60 fps:D. Będzie to nowa jakość w tym miejscu. Tak dla tych co piwrwszy raz grają polecam zanim zejdziecie do kanałów i niżej przejść się do lasu. Tam macie pewien zardzewialy pierścień który znacznie ułatwia bieganie w wodzie czy bagienkach. Wygooglujcie sobie ale podpowiem że pewne drzewa można niszczyć. 1 Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 @KOMARZYSKO - przemyślałem sprawę - nie chce mi się tego wszystkiego powtarzać, za dużo już przeszedłem Grasz teraz? Jaki masz SL? Ciekawe, czy będę mógł do Ciebie dołączyć Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Gram teraz. Bedziesz gotowy to zrob impre i zapros. Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Godzinę temu, blantman napisał: Tam macie pewien zardzewialy pierścień który znacznie ułatwia bieganie w wodzie czy bagienkach. . ta obrączka nie jest w darkroot tylko w undead asylum jak się tam wracasz 1 Cytuj
Kmiot 13 873 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 3 godziny temu, Mr. Bamboo napisał: Zamiast znanego systemu estusów poszli z nieskończonymi fiołkami i myślę że zrobili to z powodu ułatwienia sprawy, ale ten system gryzie się z całą grą. System estusów pasuje tu bardziej niż do Dark Souls nawet. No ale fiolki nie są nieskończone. Jak ktoś zacznie kaleczyć na którymś bossie, zaliczy kilka nieudanych prób, to szybko mu się skończą, bo masz ich tyle, ile nafarmisz (jeśli ekwipunek pełny, to są przenoszone do skrzyni i stamtąd pobierane przy odrodzeniu). Więc niekoniecznie z tego taki casual, bo niejeden lamus załkał gorzko, gdy kolejny raz odrodził się przed bossem, ale już bez fiolek i trzeba iść farmić. Szczęśliwie dla nich wypadają one hojnie i obficie. Osobiście również preferuję system estusowy i trzeźwo patrząc, to jemu bliżej do określenia "nieskończony". 2 Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Dokładnie. Podobnie przecież było w Demon's Souls. Nazbierałeś sobie ziół, miałeś ich sporo. Jednak gdy gracz się się zaciął (Flamelurker), to mogło okazać się, że zamiast kolejnej próby walki z bossem, trzeba farmić, co trochę wybijało z rozrywki. Osobiście również uważam, że jednak stała ilość buteleczek jest sprawiedliwsza dla samej rozrywki i lepiej się sprawdza. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, messer88 napisał: ta obrączka nie jest w darkroot tylko w undead asylum jak się tam wracasz A rzeczywiście na piętrze w asylum tam gdzie prowadzi klucz z dachu a w darkroot jest wolf ring wszystko robiłem w nocy wczoraj i już nie zwróciłem uwagi co gdzie zdobyłem. Przepraszam:D Estusy lepsze ale też wg mnie więcej dają i wscale gry nie utrudniają. Jak poświęcisz humanity w ognisku to masz ich 10 już na starcie. Potem jeszcze można je wzmacniać i do tego dochodzą darmoszki jak ktoś poświęci humanity w tym samym ognisku w którym ostatnio odpoczywałes. Na xone teraz to jakaś masakra na gargulcach latałem z 12 estusami bo nawet jak jeden wypiłem zaraz wracał a w kanałach non stop 10 bo ktoś mi odnawial jeden jak tylko straciłem:). Tłumy i to na xone aż stach pomyśleć co na ps4 się dzieje. Edytowane 27 maja 2018 przez blantman Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 na ps4 bieda remaster pogubił dwa razy klatki w new londo i przypomniało mi się coś, taki lore-tip dla nowych graczy - sifa róbcie po dlcku! Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 (edytowane) Mmmmmmm capra wspaniały jak zawsze Dobrze że padł za trzecim. Tragiczny boss. Edytowane 27 maja 2018 przez ragus Cytuj
badzejo 380 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Panowie jak z tym Master key-em pomaga czy bardziej szkodzi ? ostatni raz przechodziłem DS krótko po premierze i praktycznie nic już z gry nie pamiętam więc taki świeży start przede mną Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 ja bym polecał odpuścić kluczyk na świeże przejście. Przydaje się jak masz z góry zaplanowane co będziesz robił. 1 Cytuj
badzejo 380 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 łoki w takim razie wybiorę coś innego a kluczyk ogarnę przy drugim przejściu. Dzięki Panie Messer Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Wywabiłem smoka z mostu i zebrałem Claymore. Jak ta gra jest pięknie skonstruowana z tymi skrótami, to głowa mała. Cytuj
McDrive 3 114 Opublikowano 27 maja 2018 Autor Opublikowano 27 maja 2018 Zadzwoniłem w pierwszy dzwonek zaraz po zabiciu gargulcy. W którą stronę teraz najlepiej pójść? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 (edytowane) W dół oczywiście. Niedaleko mostu ze smokiem masz drzwi do otworzenia. Wcześniej możesz jeszcze zajść do Darkroot Garden jeżeli nie byłeś. Edytowane 27 maja 2018 przez ragus Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 (edytowane) 3 godziny temu, messer88 napisał: na ps4 bieda remaster pogubił dwa razy klatki w new londo i przypomniało mi się coś, taki lore-tip dla nowych graczy - sifa róbcie po dlcku! Bo? Jak zazdroszczę tym co pierwszy raz to przechodzą.... Edytowane 27 maja 2018 przez mozi Cytuj
messer88 6 591 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 bo Spoiler pozna Twoją postać 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Ha 60 fps ani jednej ścinki do drugiego dzwonu. Wspaniały remasterek. Zabiłem w drugi dzwon najszybciej w swojej karierze soulsowej. Wszystko przez ten ostry obraz i 60 fps. Backstaby i parry wchodzą łatwiej jak masz stałe klatki a i rolki lepiej idą. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 Zdobyłem Claymore`a i rozwinąłem go do +5. Da się go bardziej ulepszyć? Co oznacza liczba znajdująca się w kółeczku w lewym górnym rogu interfejsu obok krechy życia, np 05 lub 06? Cytuj
Wredny 9 708 Opublikowano 27 maja 2018 Opublikowano 27 maja 2018 To ilość Humanity, którą masz aktualnie zaaplikowaną w postać. Im większa liczba, tym większy drop rate podobno, ale chyba 10 jest optymalnie z tego co pamiętam, jak farmiłem na szczurach w kanałach (oczywiście do tego jeszcze pierścionki). W sumie pewnie coś jeszcze to daje, ale platyna na PS3 robiona w 2014, więc już niektóe rzeczy umknęły 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi