messer88 6 426 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Do +10 a potem +15 max z tym że musisz wpierw znaleźć embery dla kowala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Teraz jak sobie troche pograłem w 1 to dotarło do mnie jakim regresem była część 2. Dobrze, że ogrywałem wszystko na odwrót bo pewnie na bieżąco to byłbym strasznie rozczarowany kontynuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mr. Bamboo 8 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 5 minut temu, Il Brutto napisał: Teraz jak sobie troche pograłem w 1 to dotarło do mnie jakim regresem była część 2. Dobrze, że ogrywałem wszystko na odwrót bo pewnie na bieżąco to byłbym strasznie rozczarowany kontynuacją. Ano. Dwójka nie jest tak dobra w level designie, umieszczeniu przeciwników itd. Ale pewnie zaraz Kazub mi na chatę wjedzie i wytłumaczy czemu system walki w dwójce jest lepszy (nie jest). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dwójka jest podobno najlepsza dla tych, co w DS szukają wrażeń PvP. Dla tych, co pokonują singla, DSII jest zawodem na wielu płaszczyznach. Mimo wszystko cieszę się, że ogrywałem je po kolei (ba! w odstępie tygodnia - wyrobiłem się z platyną w DS tuż przed premierą DSII), bo mogłem jeszcze bardziej docenić jedynkę No i w sumie dwójeczką początkowo byłem zachwycony, dopiero po jakichś 5h dotarło do mnie, że sporo rzeczy tu nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ale ten Capra Demon to głupi boss. Zginąłem oczywiście dwa razy, przez kamerę i wielkość areny. No strasznie słabo zaprojektowana walka. Motyl też kek. Pootwierało mi się teraz tyle dróg, że nie wiem gdzie iść XD Tam za kowalem nie pójdę, bo klęczy jakiś (pipi)any diabeł, co strzela prądem, boję się go. Hydra też jest przerażająca, więc nie-e. Chyba najlepiej będzie iść do tego pierwszego dzwonu, tak myślę. Katakumby, smocza dolina i ta głębia za Caprą na później. Jak poznać, który lewvel ogniska mamy rozpalony? Da się tylko raz rozpalić, czy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 426 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Po estusach, masz 5 przy zwykłym, 10 jak rozpalisz. Więcej się da ale potrzebujesz do tego specjalnego itemu z katakumb. A bonfire mające firekeepera do opieki od kopa dają 10 butli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) 15 minut temu, Rozi napisał: Ale ten Capra Demon to głupi boss. Zginąłem oczywiście dwa razy, przez kamerę i wielkość areny. No strasznie słabo zaprojektowana walka. Motyl też kek. Pootwierało mi się teraz tyle dróg, że nie wiem gdzie iść XD Tam za kowalem nie pójdę, bo klęczy jakiś (pipi)any diabeł, co strzela prądem, boję się go. Hydra też jest przerażająca, więc nie-e. Chyba najlepiej będzie iść do tego pierwszego dzwonu, tak myślę. Katakumby, smocza dolina i ta głębia za Caprą na później. Jak poznać, który lewvel ogniska mamy rozpalony? Da się tylko raz rozpalić, czy więcej? tego diobła z prądem na luzie możesz obejść Edytowane 27 Maja 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Matko boska, już zapomniałem jakie to intro jest znakomite. Kocham tę grę całym serduszkiem. Platynowanie tego arcydzieła będzie czystą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ale gravelord covenant dalej zyebany - mam komunikat, pokazuje mi sie summon sign, ale zaraz po próbie invade mam failed to invade Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Czezare napisał: Zdobyłem Claymore`a i rozwinąłem go do +5. Da się go bardziej ulepszyć? Co oznacza liczba znajdująca się w kółeczku w lewym górnym rogu interfejsu obok krechy życia, np 05 lub 06? humanity potrzebujesz do farmienia tutaj nie wiem ile maks, do zamianyw człowieka z powrotem (jak byś chciał kogoś przyzwać do pomocy lub być napadanym) i można poświęcić jedną hummanty na ognisko dla dodatkowych 5 estusów przy odradzaniu się przy tym ognisku. Rozwinąć da się bardziej. Np po zabiciu motylka zdobędziesz na wiezy kamień który po oddaniu kowalowi pozwoli ci broń+ 5 zamienić w broń divine (przydatne w katakumbach na szkielety). Jest też do zdobycia ember który pozwala do plus 10 ale to wpada samo po drodze do drugiego dzwonu (podnoś wszystko po drodze) No i wiele innych kamieni znajdziesz w grze dzięki którym ulepszysz broń inna magią niż divine. Edytowane 27 Maja 2018 przez blantman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 a kiedy można zmienić broń u kowala w divine? dałem mu już ten kamień Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 chyba po +5 ale sam jeszcze w remasterze nie robiłem i pamięć może szwankować Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 git brała mnie kur,wica od tego odbijania broni o ściany, ale wtedy z nieba zstąpił Claymore z jego R2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ten Claymore to jakiś Mesjasz broni? Kurde te 60 FPSów, to powinno być standardem w tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 8 godzin temu, Rozi napisał: Ale ten Capra Demon to głupi boss. Zginąłem oczywiście dwa razy, przez kamerę i wielkość areny. No strasznie słabo zaprojektowana walka. Motyl też kek. Pootwierało mi się teraz tyle dróg, że nie wiem gdzie iść XD Tam za kowalem nie pójdę, bo klęczy jakiś (pipi)any diabeł, co strzela prądem, boję się go. Hydra też jest przerażająca, więc nie-e. Chyba najlepiej będzie iść do tego pierwszego dzwonu, tak myślę. Katakumby, smocza dolina i ta głębia za Caprą na później. Jak poznać, który lewvel ogniska mamy rozpalony? Da się tylko raz rozpalić, czy więcej? Ja go kąsałem luczkiem xD I teraz w sumie nie wiem gdzie isc najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Ja pierwsze playthrough jako giantdad robię, póki co mam tylko zweihandera xd później trza będzie cosplay Artoriasa poczynić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Są jakieś lokacje, które da się pominąć pomimo dokładnego wylizywania ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mr. Bamboo 8 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) Jest takie jedno wydarzenie, która łatwo pominąć. I jedna taka śnieżna lokacja, która nie powinno się pomijać bo jest awesome. Edytowane 28 Maja 2018 przez Mr. Bamboo Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 6 minut temu, Rozi napisał: Są jakieś lokacje, które da się pominąć pomimo dokładnego wylizywania ścian? Tak na przykład painted world lub powrót do undead asylum. Nie przejmowałbym się tym jednak przy pierwszym przejściu. W drugim możesz sobie poradnik jakiś uruchomić i zobaczyć co cie ominęło Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Painted World to wiem jak odblokować. Undead też jakoś ogarnę. Chyba wejście do DLC też jest pokręcone, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Ano trochę. Pokręć się po okolicy jak rozdupcysz hydrę i później rozglądaj się uważnie w archiwach. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 426 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Do dlc to pozdro jak ktoś się by chciał dostać bez instrukcji XD Great hollow i ash Lake też można łatwo przegapić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Kurde, ale mam pecha co do dropu. Rozwaliłem dwóch czarnych rycerzy w Undead Burg i nie wypadło mi nic. Z dzika też nic. Nawet nie liczę na halabardę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Claymo' fo' life homie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Jakoś średnio jestem do niego przekonany. Oczywiście halabardy rycerz nie dropnął. xD Chuy, czas na Havela. Raczej powinno być easy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi