devilbot 3 682 Opublikowano 4 stycznia 2019 Opublikowano 4 stycznia 2019 (edytowane) @Ukukuki Ja bym jednak polecał ograć remaster na konsolach w 60fpsach na PS4/Xbobone. Patch na fpsy na PC buguje grę w wielu miejscach. Edytowane 4 stycznia 2019 przez devilbot 1 Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 4 stycznia 2019 Opublikowano 4 stycznia 2019 No to teraz jednak poluję na dobrą okazję cenową remastera. Cytuj
Joos 10 Opublikowano 7 marca 2019 Opublikowano 7 marca 2019 To ta gra po której zakończeniu ograłem od razu NG+ a potem za jakiś czas NG++ i NG+++, Prepare to Die Edition na PC, mysz i klawiatura. Kupiłem remaster na PS4, pograłem chwilę i wygląda znakomicie, niczego więcej nie należy oczekiwać, teraz czeka na swój moment, nigdy nie grałem piromantą. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 23 marca 2019 Opublikowano 23 marca 2019 34 minuty temu, Rozi napisał: Pierwszy boss i pomocnik? To był npc, przywołałem go przez przypadek chyba i wyszedł taki teatr Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 23 marca 2019 Opublikowano 23 marca 2019 Przykro mi ale to nie byl npc i przywolales typa do pomocy przy pierwszym sub bossie teatr fest Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 24 marca 2019 Opublikowano 24 marca 2019 17 godzin temu, Grabek napisał: Przykro mi ale to nie byl npc i przywolales typa do pomocy przy pierwszym sub bossie teatr fest Aha, miałem napisane przy ognisku przed tym mini bosem, że mogę przywołać "blop". Imię w sumie jak dla npca Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 Jak ktoś ma Dark Souls 1 na steam to kupno remastera kosztuje 15 zł. Sam zakupiłem i wspominam po latach. Cudny klimat ma ta gierka i można odblokować klatki na 120 Tym razem przechodzę koncentrując się na piromancji. Jest sens ulepszać ten startowy toporek? Gra się nim całkiem fajnie, jest szybki i zadaje całkiem niezłe obrażenia a przy tym zużywa mało staminy. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 30 czerwca 2019 Opublikowano 30 czerwca 2019 (edytowane) Jak pasuje Ci jakaś broń to tak można jej używać całą grę. Edytowane 30 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 4 lipca 2019 Opublikowano 4 lipca 2019 Piromanta z toporkiem? No nie wiem. Cytuj
Marczakowy 1 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 Siemanko, gra ktoś na switchu w remastera? Gierka super sprawuje się na konsolce Nintendo tylko nie ma z kim pobawić się online, ani inwazję ani pomocy. Ktoś jeszcze ma taki problem ? 1 Cytuj
japco 275 Opublikowano 10 lipca 2019 Opublikowano 10 lipca 2019 W dniu 30.06.2019 o 19:51, Ukukuki napisał: Jak ktoś ma Dark Souls 1 na steam to kupno remastera kosztuje 15 zł. I cyk Soulsy kupione po raz czwarty. 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 29 lipca 2019 Opublikowano 29 lipca 2019 Jeśli ktoś się zastanawia nad grą magiem to polecam. Jedynka jest w kolejności ostatnią częścią, za którą się zabrałem i właśnie przeszedłem. Chciałem spróbować innego podejścia i padło na maga. Szybko wbiłem na 30 lv inteligencji, szczęśliwie zdobyłem tam gdzie trzeba lepsze wersje czarów. Odrobinę zwiększyłem też siłę i zręczność aby mimo wszystko zawsze mieć jakąś broń białą w prawej łapie. W lewej kostur lub mała tarcza. Prawie w ogóle nie zwiększałem wytrzymałości, HP w późniejszej fazie gry do 1000. I szło się w ten sposób jak po maśle. Problematycznie było w zaledwie kilku miejscach: walka z wielogłowym wężem bo trzeba było mu ubić te głowy gdzie czary tylko czasami trafiały. Walka z Four Kings ale tylko dlatego, że nie miałem wtedy jeszcze krystalicznych wersji czarów więc nie nadążałem ich kosić i robiło się tłoczno. No i ostatni boss ze względu na jego szybkość i ogromny damage. Aha do Smougha i Ornsteina miałem za pomocnika NPCa więc padli za pierwszym razem. Także granie magiem polecam. Jest trochę monotonne bo czarów jest niestety mało i są mało różnorodne. Ale to zawsze można sobie urozmaicać jakąś lekką bronią białą. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 listopada 2019 Opublikowano 7 listopada 2019 Skończyłem właśnie DS3 i zabieram się znowu za jedynkę. Grał ktoś w wersję na Switcha? Da się w to grać? Kupiłem to kiedyś okazyjne na allegro. Mam też jak coś DSa 1 remaster na PC którego mam nawet zaczetego i jestem przy rycerzu Havel. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 7 listopada 2019 Opublikowano 7 listopada 2019 Na switchu chyba 30klatek ledwie wiec nie wiem czy jest sens skoro masz na kompie do ogrania Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 listopada 2019 Opublikowano 7 listopada 2019 Kusi wizja grania przenośnie Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 7 listopada 2019 Opublikowano 7 listopada 2019 (edytowane) Bardzo udany port jest na Switcha, polecam. Chrupania nie uświadczyłem. Tylko, że moja ocena nie obejmuje PC, grałem jedynie na PS3 / PS4 / Switch. Edytowane 7 listopada 2019 przez giger_andrus Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 listopada 2019 Opublikowano 7 listopada 2019 Jedyne co mnie martwi to różnica 30 klatek względem 60 czy więcej w przypadku PC ale skoro w poprzedniej generacji się to ogralo w 30 że spadkami to i teraz dam radę przenośnie to ograć na Switchu. Szkoda, że nie ma importu save to bym grał na PC i Switchu. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 (edytowane) Gram sobie spokojnie w Dark Souls Remaster. Śmigam kolejne lokacje bez większych problemów. Jeden czy dwa bossowie sprawili, że skorzystałem z pomocy innych graczy. Już zacząłem myśleć "o co to wielkie halo?". Nie powiem, że nie ginąłem, ale tych śmierci nie było tak dużo jednym ciągiem (do 5ciu na jakiś sporadycznie problematyczny moment). Sytuacja zmieniła się diametralnie od Sen Fortress. Poddałem się przy zabijaniu Titanite Demons w "piwnicy". Ubiłem dwa. Pomimo posiadania Iron Rusted Ring nie jestem w stanie ubić dwóch w jednym korytarzu. To jednak opcjonalna ścieżka, więc gram dalej ale przyznam, że spędziłem półtora godziny próbując coś na nich wymyślić i darowałem sobie kolejne podejścia. Jestem obecnie w Anor Londo i chyba nie będę miał większych problemów chociaż już dwukrotnie podchodziłem do gargulca na moście. Edytowane 30 kwietnia 2020 przez MierzejX 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Godzinę temu, MierzejX napisał: Jestem obecnie w Anor Londo i chyba nie będę miał większych problemów XD Łucznicy byli? Duet był? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 @MierzejX Ludzie przesadzają. Soulsy to wcale nie są trudne gry, a po prostu pozostałe tytuły AAA były robione (i są dalej) pod casuali i ludzie przyzwyczaili się do trzymania gałki w przód. Soulsy przy np. takim Dead Cells to zabawa w piaskownicy. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 No nie do końca bo np taka zelda na defaultowym poziomie trudności to jest gra dla dzieci przy soulsach. Fakt jednak jest taki że sporo graczy się odbija od takiego amor londo i słynnej przeprawy przez gzymsy. Do tego gra nie ma mapy - łatwo przegapić skróty i trzeba zasuwać przez pół mapy do bossa. Nie nazwałbym tego standardem poziomu trudności. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 No bo zelda to jest gra dla dzieci xD Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Godzinę temu, Rozi napisał: XD Łucznicy byli? Duet był? No jeszcze nie Przez ten stracony czas w Sen Fortress to patrzę w poradnik tylko którędy iść. Nie chcę ciągle nadrabiać kroku, wracać się i dodatkowo tracić czas. Widziałem, że czeka mnie jakaś walka z ninja na wąskich przejściach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi