Il Brutto 1 624 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Po BB to ja bym polecal 3 > 1 > 2 Oczywiscie mozesz leciec chronologicznie ale moja sekwencja bardziej pozwala sie dostosowac do zmieniajacej sei dynamiki. Przesiadka z BB na 1 moze skutecznie zniechecic. A dwojeczka na koncu bo w sumie najslabsza czesc, mimo ze nadal dobra. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Dlaczego?Ja lubię niższe tempo rozgrywki.To nie jest tak ze im szybciej/dynamiczniej tym lepiej.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Dzięki panowie. Jestem świadom, że Dark Souls jest inne, defensywne, wolniejsze, jestem na to przygotowany. Kolejność 1, 2, 3 (duh...) nie pomaga Chodziło mi o to jak grać, żeby żadnej zawartości nie ominąć, dla was może być to oczywiste, dla mnie nie jest, znalazłem na przykład taką poradę jak grać: 1. Dark Souls 1 Remastered - czytam, że podobnie jak edycja Prepare to Die, zawiera wszystkie dodatki, do tego posiada podrasowane wizualia. Ale, czytam też, że lepiej zagrać w Prepare to Die i zainstalować moda DSfix, który wprowadza masę doskonałych dla PC poprawek do tej wersji. Więc nie wiem. 2. Dark Souls 2 Scholar of the First Sin - czytam, że tylko ta edycja posiada wszystkie dodatki (The Lost Crowns trilogy), a poprzednia ich nie posiada oraz ma inne, gorsze, rozstawienie przeciwników, itemów oraz słabszą grafikę (?). 3. Dark Souls 3 The Fire Fades Edition - czytam, że jest to kompletna edycja 3. części gry, zawierająca wszystkie DLC, więc tylko ta wersja wchodzi w grę. Rozumiem, że każdy się z tym zgodzi? Nic nie pominąłem? Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, MarekCol napisał: 2. Dark Souls 2 Scholar of the First Sin - czytam, że tylko ta edycja posiada wszystkie dodatki (The Lost Crowns trilogy), a poprzednia ich nie posiada oraz ma inne, gorsze, rozstawienie przeciwników, itemów oraz słabszą grafikę (?). Rozumiem, że każdy się z tym zgodzi? Nic nie pominąłem? Z tym się akurat nie zgodzę - inne tak, ale gorsze? Raczej nie. Co prawda pod względem PvE DSII była najgorszą częścią, z masą tanich zagrań i leniwym projektem mapy, ale mimo wszystko pierwotna wersja była bardziej przemyślana pod kątem rozstawienia przeciwników. No ale skoro uparłeś się na "całą zawartość", wszystkie DLC, no i lepszą grafikę to wyjścia nie masz - Scholar of the First Sin. Edytowane 6 czerwca 2020 przez Wredny Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 PvP u mnie nie będzie, nie przepadam. Czyli spokojnie mogę kierować się tą listą ze Steama, luzik. Teraz tylko znaleźć na to wszystko czas Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Najgorsze PVP w którym spędziłem najwięcej czasu ze wszystkich gier From Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Poyebauo mi się i miałem na myśli PvE No i mimo, że najgorsze to akurat z DSII paradoksalnie spędziłem najwięcej czasu Cytuj
MarekCol 366 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Jeszcze jedno pytanie laika. Czy w serii Dark Souls jest jak w Bloodborne, że po pokonaniu ostatniego bosa automatycznie przenosi nas do New Game+, czy możemy wracać po rzeczy i przeciwników, których pominęliśmy? Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Tylko w 1 z automatu jest NG+ Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Pany jak wersja switchowa przenośnie? Bo będę odcięty od sprzętu na 10 dni a pograłbym sobie. Cytuj
Boomcio 4 058 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Szału nie ma, ale prawdziwy fan doceni. https://spidersweb.pl/2018/10/dark-souls-remastered-nintendo.html Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Pykam sobie i nie jest źle. 30 klatek nie przeszkadza ale oczywiście żeby grać online trzeba mieć płatne konto na ninny. Nie wiem co tak slabo. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Urlop więc jest czas na granie 4 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Jakieś rady do walki z Ornsteinem i Smoughiem? Wróciłem do DS1 po jakimś pół roku i totalnie z rytmu wypadłem. Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Jeśli ogarniasz to graj bez locka ułatwi to uniki. 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Strasznie przegięta ta walka jest dla melee builda. Ja tam dotarlem za 1 razem z dość niskim levelem i byłem załamany. Farmic ciężko, wszędzie knighty które mają Cię na hita no nie fajnie. I jeszcze durna decyzja żeby lord veseel dać po walce z tą parką. Oczywiscie można się wrocic ale nie polecam takiego rozwiązania. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Próbowałem z wezwaniem Solaire ale on w drugiej fazie rashuje wszystkie ataki i robi się mocno bezużyteczny. Mogę sobie jakieś inne lokacje w międzyczasie zrobić? Tak żeby gierkę odświeżyć Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 No możesz ale później musisz przejść przez cała lokacje bo nie masz teleportu jeszcze. Zasadniczo dla mnie najgorsze były te pułapki w sens fortress i łażenie po gzymsach z łucznikami w anor Londo. Jak nie masz z tym problemu to atakuj ale nie bardzo masz gdzie iść bo zakladam że w blightown byłeś i tam wyczerpałeś temat. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Ta, wlasnie w Blight byłem i w Sen's Fortress też. No nic, zrobię drugie podejście dziś. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Mógłby w sumie pójść do Malowanego Obrazu Airamis, jeżeli masz ofkorz 'lalkę' w kluczowych przedmiotach przyniesioną z Azylu Nieumarłych po powtórnych odwiedzinach Edytowane 17 listopada 2020 przez cotek 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Tam mozna sporo nafarmic dusz do levelowania Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Nie przyzywai Solara. Jest bezuzyteczny. Obija go typy przed wejsciem a duo go tylko dobije. No i chyba pasek zycia bossa jest wiekszy jesli podchodzisz z pomagierem, ale moge sie mylic. Jesli ci nie zalezy na itemach ktoregos z bossow to zalatw najpierw chudego. Odizoluj go od grubasa. No i wykorzytstaj kolumny Marcinie. Najlepszy checkpoint to ten w zamku gdzie spotykasz Solaira, pierwszy po lucznikach. Dzieki gliczowi na spiralnych schodach dobiegniesz do bossa w 30s. Obczaj na yt. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Ten chudy ma znacznie mniejszy pasek życia, jak przystana to bij a tak to ciągle spierdalaj. Ta walka jest tak naprawde pierwsza trudna walka w DS, potem będzie gorzej Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 Z bossów? Poza dlc to raczej nie ma takiego skoku trudności dla nowych graczy jak O&S może jeszcze 4K jak nie nadążają ich zabijać cała reszta to już plaża jak se poradzą z duetem. No i gwyn to wiadomo albo jest banalny albo w (pipi) ciężki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi