Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po BB to ja bym polecal 3 > 1 > 2

Oczywiscie mozesz leciec chronologicznie ale moja sekwencja bardziej pozwala sie dostosowac do zmieniajacej sei dynamiki. Przesiadka z BB na 1 moze skutecznie zniechecic. A dwojeczka na koncu bo w sumie najslabsza czesc, mimo ze nadal dobra.

Opublikowano

Dzięki panowie.

Jestem świadom, że Dark Souls jest inne, defensywne, wolniejsze, jestem na to przygotowany.

Kolejność 1, 2, 3 (duh...) nie pomaga :)

Chodziło mi o to jak grać, żeby żadnej zawartości nie ominąć, dla was może być to oczywiste, dla mnie nie jest, znalazłem na przykład taką poradę jak grać:

1. Dark Souls 1 Remastered - czytam, że podobnie jak edycja Prepare to Die, zawiera wszystkie dodatki, do tego posiada podrasowane wizualia.

Ale, czytam też, że lepiej zagrać w Prepare to Die i zainstalować moda DSfix, który wprowadza masę doskonałych dla PC poprawek do tej wersji. Więc nie wiem.

2. Dark Souls 2 Scholar of the First Sin - czytam, że tylko ta edycja posiada wszystkie dodatki (The Lost Crowns trilogy), a poprzednia ich nie posiada oraz ma inne, gorsze, rozstawienie przeciwników, itemów oraz słabszą grafikę (?).

3. Dark Souls 3 The Fire Fades Edition - czytam, że jest to kompletna edycja 3. części gry, zawierająca wszystkie DLC, więc tylko ta wersja wchodzi w grę.

Rozumiem, że każdy się z tym zgodzi? Nic nie pominąłem?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MarekCol napisał:

2. Dark Souls 2 Scholar of the First Sin - czytam, że tylko ta edycja posiada wszystkie dodatki (The Lost Crowns trilogy), a poprzednia ich nie posiada oraz ma inne, gorsze, rozstawienie przeciwników, itemów oraz słabszą grafikę (?).

Rozumiem, że każdy się z tym zgodzi? Nic nie pominąłem?

Z tym się akurat nie zgodzę - inne tak, ale gorsze? Raczej nie.
Co prawda pod względem PvE DSII była najgorszą częścią, z masą tanich zagrań i leniwym projektem mapy, ale mimo wszystko pierwotna wersja była bardziej przemyślana pod kątem rozstawienia przeciwników. No ale skoro uparłeś się na "całą zawartość", wszystkie DLC, no i lepszą grafikę to wyjścia nie masz - Scholar of the First Sin.

Edytowane przez Wredny
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie laika. Czy w serii Dark Souls jest jak w Bloodborne, że po pokonaniu ostatniego bosa automatycznie przenosi nas do New Game+, czy możemy wracać po rzeczy i przeciwników, których pominęliśmy?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pykam sobie i nie jest źle. 30 klatek nie przeszkadza ale oczywiście żeby grać online trzeba mieć płatne konto na ninny. Nie wiem co tak slabo. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Strasznie przegięta ta walka jest dla melee builda. Ja tam dotarlem za 1 razem z dość niskim levelem i byłem załamany. Farmic ciężko, wszędzie knighty które mają Cię na hita no nie fajnie. I jeszcze durna decyzja żeby lord veseel dać po walce z tą parką.

Oczywiscie można się wrocic ale nie polecam takiego rozwiązania. 

Opublikowano

Próbowałem z wezwaniem Solaire ale on w drugiej fazie rashuje wszystkie ataki i robi się mocno bezużyteczny. Mogę sobie jakieś inne lokacje w międzyczasie zrobić? Tak żeby gierkę odświeżyć

Opublikowano

No możesz ale później musisz przejść przez cała lokacje bo nie masz teleportu jeszcze. Zasadniczo dla mnie najgorsze były te pułapki w sens fortress i łażenie po gzymsach z łucznikami w anor Londo. Jak nie masz z tym problemu to atakuj ale nie bardzo masz gdzie iść bo zakladam że w blightown byłeś i tam wyczerpałeś temat. 

Opublikowano (edytowane)

Mógłby w sumie pójść do Malowanego Obrazu Airamis, jeżeli masz ofkorz 'lalkę' w kluczowych przedmiotach przyniesioną z Azylu Nieumarłych po powtórnych odwiedzinach :P

Edytowane przez cotek
  • Plusik 1
Opublikowano

Nie przyzywai Solara. Jest bezuzyteczny. Obija go typy przed wejsciem a duo go tylko dobije. No i chyba pasek zycia bossa jest wiekszy jesli podchodzisz z pomagierem, ale moge sie mylic.

Jesli ci nie zalezy na itemach ktoregos z bossow to zalatw najpierw chudego. Odizoluj go od grubasa. No i wykorzytstaj kolumny Marcinie.

Najlepszy checkpoint to ten w zamku gdzie spotykasz Solaira, pierwszy po lucznikach. Dzieki gliczowi na spiralnych schodach dobiegniesz do bossa w 30s. Obczaj na yt.

• Plusik 1
Opublikowano

Z bossów? Poza dlc to raczej nie ma takiego skoku trudności dla nowych graczy jak O&S może jeszcze 4K jak nie nadążają ich zabijać cała reszta to już plaża jak se poradzą z duetem. No i gwyn to wiadomo albo jest banalny albo w (pipi) ciężki.