Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 17.11.2020 o 12:28, Mejm napisał(a):

Nie przyzywai Solara. Jest bezuzyteczny. Obija go typy przed wejsciem a duo go tylko dobije. No i chyba pasek zycia bossa jest wiekszy jesli podchodzisz z pomagierem, ale moge sie mylic.

Rozwiń  

Jest jak piszesz.

Opublikowano

A jaki masz build? Jak siła i jakis Claymore to będziesz się z nimi (pipi)l tydzień XD

Ja tak polazłem na 1 strzał z takim zestawem i rage quitow nie liczylem już potem. Na pewno łatwiej zdjąć chudego bo możesz grubego zostawić na drugim końcu ale i tak chudy skraca dystans swoim dashem i (pipi) jak nie masz staminy. A na tym etapie to raczej jesteś taki sobie. Drugim razem poszedłem z magia i nawet nie użyłem estusa ale soulsy wogole to jest przy magii easy mode imo. 

Opublikowano

Mi, kiedy sam sie z nimi meczylem, ragus podeslal fajny filmik instruktazowy. Moze Kalel tez skorzysta.

Pokaż ukrytą zawartość

• Haha 1
Opublikowano

Ja pierwszy raz na nich poszedlem z claymorem i moze po 2 probach padli. Jak zabijasz najpierw Ornsteina to walka jest prosta. Zawsze mozesz sobie Solara przyzwac ktory spokojnie przytankuje co najmniej polowe walki a pozniej juz 1 na 1 sobie poradzisz spokojnie, zwlaszcza z grubym.

Opublikowano

Solar spoko na pierwszą fazę bo sam ściągnie jednego typa easy. W drugiej już średnio - rushuje w każdym ataku na przeciwnika i szybko ginie. Dodatkowo, przez summon, boss ma boosta do życia :/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dobry, mam pytanie odnośnie serwerów. Czy podstawowa wersja i remastered korzysta z tych samym i czy one są oddzielne dla każdego z urządzeń i kolejna sprawa, czy są podzielone na regiony?

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

10 lat po premierze, ale skończyłem, lepiej późno niz wcale jak to mówią. Grałem w remaster na Switchu i bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Spodziewałem się że gra gorzej się zestarzała (pomimo odświeżenia) i mechnicznie i graficznie, ale remaster daje radę, szczegolnie przenośnie.

Generalnie nie wiem co się tam na końcu podziało,

Pokaż ukrytą zawartość

musze pooglądać jakies wyjaśnienie lore na YT.

Długo sie wzbraniałem przed Dark Soulsami, ale jak już zacząłem nie potrafiłem się oderwać. Ciągłe umieranie, tracenie dusz, frustracja, a mimo to nawet na moment nie chciałem porzucić gry. I ta satysfakcja z pokonania bossa <3 i te projekty poziomów że aż chce się zaglądnąć w każdy kąt <3 Dzieki DS nawet wróciłem do czytania Berserka po 5ciu latach bo tak się wkręciłem w klimat. 

Raczej nie będę zaczynał kolejnych części teraz (chyba są gorsze? przynajmniej takiem mam wrażenia po przeczytaniu kilku opinii), prędzej pogram w NG+ żeby poodkrywać rzeczy ktore mi umknęły przy pierwszym przejsciu (pewnie było ich sporo, np. nie mam pojęcia co stało się z gościem który siedział przy ognisku w firelink shrine, w pewnym momencie gry zniknął i już go nie spotkałem) a potem już tylko Elden Ring którym okropnie się jaram jak chyba niczym od czasow E3 z prezentacja LoZ BotW. 

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 2.01.2022 o 03:07, voi tekku napisał(a):

10 lat po premierze, ale skończyłem, lepiej późno niz wcale jak to mówią. Grałem w remaster na Switchu i bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Spodziewałem się że gra gorzej się zestarzała (pomimo odświeżenia) i mechnicznie i graficznie, ale remaster daje radę, szczegolnie przenośnie.

Generalnie nie wiem co się tam na końcu podziało,

Pokaż ukrytą zawartość

musze pooglądać jakies wyjaśnienie lore na YT.

Długo sie wzbraniałem przed Dark Soulsami, ale jak już zacząłem nie potrafiłem się oderwać. Ciągłe umieranie, tracenie dusz, frustracja, a mimo to nawet na moment nie chciałem porzucić gry. I ta satysfakcja z pokonania bossa <3 i te projekty poziomów że aż chce się zaglądnąć w każdy kąt <3 Dzieki DS nawet wróciłem do czytania Berserka po 5ciu latach bo tak się wkręciłem w klimat. 

Raczej nie będę zaczynał kolejnych części teraz (chyba są gorsze? przynajmniej takiem mam wrażenia po przeczytaniu kilku opinii), prędzej pogram w NG+ żeby poodkrywać rzeczy ktore mi umknęły przy pierwszym przejsciu (pewnie było ich sporo, np. nie mam pojęcia co stało się z gościem który siedział przy ognisku w firelink shrine, w pewnym momencie gry zniknął i już go nie spotkałem) a potem już tylko Elden Ring którym okropnie się jaram jak chyba niczym od czasow E3 z prezentacja LoZ BotW. 

Rozwiń  

3 jest moim zdaniem najlepsza 2 jest taka:) sobie:-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja, ze Sekiro > DkS3 = BB > DkS1 > DS >>> DkS2 i jak komus sie nie chce przechodzic wszystkiego, to polecam tylko te trzy imo najlepsze. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  W dniu 6.06.2020 o 20:29, MarekCol napisał(a):

Dzięki panowie.

Jestem świadom, że Dark Souls jest inne, defensywne, wolniejsze, jestem na to przygotowany.

Kolejność 1, 2, 3 (duh...) nie pomaga :)

Chodziło mi o to jak grać, żeby żadnej zawartości nie ominąć, dla was może być to oczywiste, dla mnie nie jest, znalazłem na przykład taką poradę jak grać:

1. Dark Souls 1 Remastered - czytam, że podobnie jak edycja Prepare to Die, zawiera wszystkie dodatki, do tego posiada podrasowane wizualia.

Ale, czytam też, że lepiej zagrać w Prepare to Die i zainstalować moda DSfix, który wprowadza masę doskonałych dla PC poprawek do tej wersji. Więc nie wiem.

2. Dark Souls 2 Scholar of the First Sin - czytam, że tylko ta edycja posiada wszystkie dodatki (The Lost Crowns trilogy), a poprzednia ich nie posiada oraz ma inne, gorsze, rozstawienie przeciwników, itemów oraz słabszą grafikę (?).

3. Dark Souls 3 The Fire Fades Edition - czytam, że jest to kompletna edycja 3. części gry, zawierająca wszystkie DLC, więc tylko ta wersja wchodzi w grę.

Rozumiem, że każdy się z tym zgodzi? Nic nie pominąłem?

Rozwiń  

Musiałem zacytować :) O porady pytałem prawie idealne 2 lata temu, 2 lata później wszystkie Soulsy rozpracowane, każdy boss NG solo za mną, tyle mi wystarczy :)

Platyn nie będę robił, jedna w Bloodborne wystarczy. Zbyt spory backlog. Zostało Sekiro i Elden Ring.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat i pytanie raczej do pctowców.

Ogarnia ktoś Dsfix? Bo mam problem z szarpaniem obrazu. Na 144 jest ok, ale się buguie coś i postać nie biega, na 60 obraz szarpie a na 30 jest ok. włączenie Vsynca nie pomaga ;/ Ktoś coś jakoś?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W Dark Souls gram po raz pierwszy, ale kilka lat temu ukończyłem Bloodborne, więc wiem mniej wiecej co i jak. 

No w każdym razem jak to bardzo czesto bywa, ledwo co napisalem na forum i zaraz po tym calkiem szybko ich rozjebalem. 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Pierwsza część Dark Souls to byłoby 10/10 gdyby gra skończyła się w Anor Londo. To jest szczytowy punkt w grze i nic już nie trzeba było dodawać, z tym, że ja np. Darkroot całe zrobiłem przed Anor Londo a własnie jak patrzyłem po przejściu gry, większość graczy idzie tam po Anor Londo. Nie rozumiem tego czemu, skoro tam jest jest łatwiej niż w Anor i można sobie podbić poziom. 

Nie chcę spoilerować, ale od tego momentu jest gorzej. Nie jest źle, po prostu jest gorzej. Trochę przedobrzyli i niepotrzebnie dodano kilka miejsc, co grze wyszło na gorsze. Co nie zmienia faktu, że gra była świetna. Teraz spróbuję zagrać w Dark Souls 3. Zastnawiałem się nad Elden Ringiem, ale wydaje się być za duży, za długi czasowo i rozwleczony, tymi podróżami i zbieraniem przedmiotów.