mozi 1 977 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca Ograj dwójkę jeśli nie grałeś potem trójkę i atakuj eldena. Polecam nie rezygnować z bloodborne i sekiro. Obie wg mnie to najlepsze gry w swoim gatunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 5 minut temu, mozi napisał: Ograj dwójkę jeśli nie grałeś potem trójkę i atakuj eldena. Polecam nie rezygnować z bloodborne i sekiro. Obie wg mnie to najlepsze gry w swoim gatunku. Dark Souls 2 podobno jest najgorszą grą z całej trylogii, więc zostawiam ją ewentualnie na koniec po Sekiro. Elden Ring wygląda fajnie, ale tak jak mówiłem, nie chce mi się 150 godzin spędzić w grze. W Bloodborne zagram na pewno, jak kupię PS5. To na sto procent, a Sekiro wydaje się być bardzo ciekawe, oparte na skillu gracza w większym stopniu, także sprawdzę, po DS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca Nie przypominam sobie żadnej krainy w DS, którą uznałbym za "niepotrzebną" albo "psującą odbiór". Wszystko było dla mnie jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 7 minut temu, giger_andrus napisał: Nie przypominam sobie żadnej krainy w DS, którą uznałbym za "niepotrzebną" albo "psującą odbiór". Wszystko było dla mnie jak należy. Odpowiem Ci w spoilerze Spoiler Bed of Chaos wraz z wszystkimi lokacjami ją poprzedzającymi. Po drodze recykling przeciwników i bossów, których już widzieliśmy wcześniej, po prostu ich wkleili w dużych ilościach. Dodatkowo ta lawa paskudnie wyglądała pod względem graficznym. Bed of Chaos to chyba nawet nie był boss, bardziej łamigłówka. Dalej Archiwa - fajne, ale już boss, do którego się szło po niewidzialnych ścieżkach i walka oparta na tym, że przebiegałem od jednego końca pomieszczenia do drugiego i po drodze starałem się z 2-3 razy go uderzyć była bardzo słaba. Nie wiem czy on mi jakieś obrażenia zadał, chyba nie. Za pierwszym razem zginąłem bo 2 razy dostałem curse i był instant kill. Do końca nie rozumiałem o co w tej walce chodziło, bo on jakiegoś zagrożenia to nie stwarzał, bardziej mnie znudził. Ruiny podziemne były fajne, tam mi się podobało. Droga do Nito jak i sam boss - nic nadzwyczajnego. Żadnej z tych lokacji nie porównałbym do Anor Londo i tego co tam się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Lipca Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Gra skończona 11 lat temu z tego co pokazuje steam, grałem wtedy bez opisów, posiłkując się tylko pomocą forumka, więc ominąłem painted world i lokacje z dlc. Pograłem dziś troche, poza przestarzałymi menusami nie mam się w sumie do czego przyczepic, gra się w to nadal swietnie. Zacząłem z master key, pierscien havela i black knight halberd juz wydropione, ogon smoka też ujebany, tyle zrobilem na autopilocie, dalej juz nie pamietam gdzie isc Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Painted World świetny moment tam trafić za pierwszym razem Oj zagrałbym se w takie Darki 1 jakby odpicowali to jak Demony, a tak to chyba kiedyś wleci run na decku żeby se przypomnieć ten tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Pierwsze przejscie było przytłaczajace, teraz po tylu latach idzie gładko, nie załatali nawet spota w darkroot garden, jak poszedlem na gargulce to padły na 3 hity, troche przegialem z levelem Teraz schodze do blighttown, mam nadzieje, ze w remasterze to lepiej dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca W remasterze to masz żelbet 60 klatek wszędzie od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Kurwa przeszedłem depths, zabilem gaping dragona, wbilem do blighttown, tam tez spory kawalek odkrylem, wszystko bez znalezienia ogniska, zajebala mnie toksyna, cofnelo mnie prawie na sam początek gry, do tego 60k dusz w plecy. Eldenik rozleniwił z tymi ogniskami co pare kroków i teleportami. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Najgorsze było złapać w depths curse i wracaj do początku jak jesteś na hita. Najgorsze było jak się okazało że przez przypadek uderzyłem kupca w kanałach na początku gry i się obraził więc purge stones tylko od typa koło gargulców. No fajnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2 godziny temu, mozi napisał(a): Najgorsze było złapać w depths curse i wracaj do początku jak jesteś na hita Ani raz nie dostalem, ale wiedzialem co mnie czeka. Za pierwszym razem nie bylo tak fajnie w 2013 Najlepsza, że po patchu curse wchodzi tylko raz i tracisz połowe hp, na premiere mozna było dostać 3x i biegałes tak Strasznie małe te lokacje, korytarzyki w wiekszosci, ale nadal imponuje jak mapa jest przemyslana i miejscowki są połączone wieloma skrótami. Dwójka to był regres w tym aspekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 1 minutę temu, Shen napisał(a): Ani raz nie dostalem, ale wiedzialem co mnie czeka. Za pierwszym razem nie bylo tak fajnie w 2013 Najlepsza, że po patchu curse wchodzi tylko raz i tracisz połowe hp, na premiere mozna było dostać 4x i biegałes tak Strasznie małe te lokacje, korytarzyki w wiekszosci, ale nadal imponuje jak mapa jest przemyslana i miejscowki są połączone wieloma skrótami. Dwójka to był regres w tym aspekcie. DS2 to Ty szanuj xD. Ale fajny remake DS1 by się pięknie przyjął dzisiaj, bossowie dostali by tylko lekkiego ADHD :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): DS2 to Ty szanuj xD. Nie ma co szanowac, najgorsze soulsy, jedyne ktore porzucilem podczas grania. Dam druga szanse po przejsciu jedynki jak juz kupilem trylogie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Oprocz tej nieslawnej windy to nie ma sie jak do lokacji w DaS2 przyczepic. Przynajmniej mialem wrazenie odbywania jakiejs podrozy. Swiat w DaS1 juz zawsze mi bedzie przypominac kulke z Pikmina Katamari Damacy, wszystko na wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 9 minut temu, Shen napisał(a): nadal imponuje jak mapa jest przemyslana i miejscowki są połączone wieloma skrótami. Dwójka to był regres w tym aspekcie. nie tylko 2, 3 tak samo korytarz z opcjonalnymi "rozgałęzieniami". W BB pamiętam można było się fajnie wrócić w niektóre miejsca (Iosefka) bardzo chciałbym aby ich kolejna gra konstrukcja świata przypominała właśnie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Tylko dwa razy sie zjebalem w przepasc w sens fortress Jeszcze zaden boss mnie nie zabil, wszystkie zgony "środowiskowe" Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Srodowiska nie pokonasz overlevelem i najlepszym dropem w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Tu nawet nie chodzi o sprzet, po dlc do eldena kazdy boss w dark souls wydaje się strasznie wolny, kazdy atak mozna bez problemu uniknac a potem masa czasu na kontre. Wczoraj rozjebalem Sifa to mnie nawet raz nie trafił. Motyl to samo. No ale czeka mnie jeszcze Anor londo i walka z Flipem i Flapem, te 11 lat temu to na nich najdłuzej się zaciąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Lipca Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Powoli zblizam sie do konca, zaliczylem to co pominąłem przy pierwszym przejściu. Painted world, mała lokacja, ale ostatni boss mnie zaskoczył z tą swoją niewidzialnością, dość przyjemna walka. Dlc myślałem, że będzie mniejsze, a chwilę tam spędziłem. Artorias zawód, prosta walka, Manus i Kalameet już dużo ciekawsi i trzeba było się pilnować. Do tego fajna scena zestrzelenia smoka. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Panowie.. ten remaster DS1 wart jest uwagi. Moge sie za niego zabierać, nie odstraszy mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Jest beton 60. Jeśli nie grałeś w 1 to warto zagrać. Gra będzie wolniejsza, drewniana od ale za to konstrukcja świata, coś pięknego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Z serii to tylko 3 ograłem. Wypadało by to zmienić i zacząć jak każdy od DS1. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca A to jak znasz tylko ich nowsze gry to się przygotuj że walka będzie zdecydowanie bardziej powolna no ale też przez to gra będzie prosta. Tylko ognisk nie ma zbyt wiele to się nalatasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca No, ER mnie tutaj mega rozpiescil. Czyli konstrukcja w stylu BB. Jak ubijesz bossa to dopiero w tedy mozna rozpalic ognisko? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Godzinę temu, messer88 napisał(a): przez to gra będzie prosta. Uhm, nie wiem, w Eldenku ide jak przecinak po 10h chlastając mobki na ok 38 lvl, a w DS1 to Capra Demona przejść nie mogłem i zostawiłem xD No i pamietam, że kupa łażenia między ogniskami - po 30 minutach włóczenia się lochami bez checkpointu gniotło mnie lekko w żołądku z nerwów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi