Gość mate5 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 (edytowane) Dzięki, btw. zdjąłem ring of favor and protection który nosiłem prawie od początku gry fuuuuuuuuuuuuuuu Edytowane 11 lutego 2014 przez mate5 Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 Zwracam honor, faktycznie masz racje, zmyliło mnie to że ten pierścien co daje dodatkowego slota jest potrzebny żeby dojść tam do gwyn Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 11 lutego 2014 Opublikowano 11 lutego 2014 A ja jak przechodziłem ng+ pokonałem Bolka i Lolka bez większych problemów właśnie dlatego, ze miałem już wymaxowanom broń i pancerz oraz wiedziałem juz jak unikać ich ataków. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 (edytowane) Ash Lake chyba najpiekniejsza lokacja w grze + muzyka Edytowane 12 lutego 2014 przez Krzysztof Tomczak Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Historia Rycerza-Cebulaka FTW! Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Haha widze że nie jedyny ciśne w DkS Właśnie miałem przedostatni quest z cebulakiem w Lost Izalith, ale coś nie pykło bo mi te odkurzacze powpadały w dziure i dał mi tylko pierścien i dupa Cytuj
Figaro 8 218 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 W Firelink raz wszedłem do tego mini jeziorka, co wygląda jak kościół i usłyszałem takie "mhrhr... hrhrhr...". Co to było? Ten kruk? Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 W Firelink raz wszedłem do tego mini jeziorka, co wygląda jak kościół i usłyszałem takie "mhrhr... hrhrhr...". Co to było? Ten kruk? Nie. To Kingseeker Frampt Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 hrapanie słyszałeś, obudzi się w swoim czasie mate - czyli ubiłeś lautreca na początku. troche szkoda, bo przerwałeś jego quest line i przepadły 2 sety zbroii., ale dzięki temu mogłeś wozić sie z fap ringiem od początku. jakbyś go zostawił, to ringa zdobyłbyś dopiero w anor londo. a fap ringi w każdym playthrou są 2 - jeden od lautreca, a drugi za wymianke xanthous crown u snugglego, którą możesz dostać w painted world - bonusowej lokacji w anor londo, nie obowiązkowej (z podstawki, nie dlc) co mówi giantdad na tym filmiku, bo nie mogę go zrozumieć ? btw to licze, że fromsoft umieści tatuśka jako npc invadera w dwójce i przy komunikacie o inwazji poleci THE LEGEND NEVER DIES Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Kupiłem, gram. Jakieś porady dla początkującego adepta sztuki umierania? Cytuj
Les777 124 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Ulepszanie broni jest ważniejsze od pancerza. Nie dawaj punktów w Resistance. Najpierw zabij psy. 1 Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Bierz pyromancera na start Akurat tak zrobiłem, ale tylko ze względu na level. Wcześniej z grą nie miałem kontaktu, ale drogą naturalnej dedukcji doszedłem do tego, że każdy następny stat będzie kosztował coraz więcej dusz. A że pyro na start ma 1 level to korzyść wydała się oczywista. Ależ ta gra jest bluzgogenna. 10k duszyczek poooooszło w świat, tylko ze względu na moją nonszalancję w walce. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 12 lutego 2014 Opublikowano 12 lutego 2014 Co brałeś jako dodatek? Master Key ważna rzecz, ułatwi Ci otwarcie paru drzwi. Nie zapuszczaj się nigdzie w głąb Firelink, musisz sie zdecydować czy inwestujesz w lekki armor czy bardziej heavy, no i staraj się wydawać soulsy na bieżąco nie chomikuj ich niepotrzebnie bo je stracisz i będzie płacz ( zwłaszcza że jesteś raczkującym graczem, więc stracisz napewno ). Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 A że pyro na start ma 1 level to korzyść wydała się oczywista. to tak nie działa. dla każdej klasy cena i wzrost kosztu jest taki sam Ależ ta gra jest bluzgogenna. 10k duszyczek poooooszło w świat, tylko ze względu na moją nonszalancję w walce. jak zginiesz, to możesz wrócić po zgubione dusze i humanity. przepadną dopiero, jak zginiesz znowu. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Kupiłem, gram. Jakieś porady dla początkującego adepta sztuki umierania? nie idź na smętarz/na dół Cytuj
Bzduras 12 528 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) @Krzysztof: tu akurat też trafiłem, MK już otworzył mi drogę do kilku miejsc. Dusze staram się wydawać na bieżąco, tak jak mówisz. @Kazub: nie jest czasem tak, że te dwa-trzy levele na początku trochę zaniżają wartość właśnie tych pierwszych statów? Bo tylko o nie w zasadzie mi chodziło, takie maciupkie ułatwienie. A i właśnie te 10k przepadło przy próbie ich odratowania. @alienator: przekonałem się o tym w najgorszy możliwy sposób - poszedłem tam To chyba pierwsza gra, która pomimo swojej nieprzystępności tak mnie wciągnęła, gram od wczoraj, a licznik pokazuje 10 godzin. Matko bosko kochano. Obecnie bujam się już po Depths, zabiłem w dzwon w Undead Parish i położyłem Capra Demon i gdyby ne to, że rano trzeba wstać jechałbym dalej. Cudo. Piszę z telefonu, więc przepraszam za brak quotów, za dużo z tym zabawy na tym padle. Edytowane 13 lutego 2014 przez Bzdurski Cytuj
Figaro 8 218 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Czyli jesteś prawie że tam gdzie ja. Zaraz dotrzesz do znienawidzonego "miasta". Jutro wieczorkiem przysiądę i spróbuję zdjąc klątwę oraz kończąc przygodę z BT. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) Hehe, a ja aktualnie Tomb of the Giants, jezu jak mnie ta lokacja denerwuje byłem już tu pare razy, ale zawsze albo gdzies spadne albo mnie zrejdzuja te szkieleto-psy, ale co tam jedziemy dalej Wsumie nie dużo mi zostało do zrobienia wszystkich aczików, tyle że musze zrobić ng+ aż 3 razy bo przez przypadek zjadłem dusze Sif'a, ehh... Ale nie poddaje sie bo mimo wszystko ta gra daje tyle przyjemnosci że nie da się tego opisać EDITDOBRA NIE WYTRZYMAM, no nie stało się najgorsze, wszystko pod górke - do aczika potrzebna jest broń Leeroya i jego tarcza, no to szczęśliwy jako human wjeżdzam na jego rewiry, i "szczęśliwie" udało mi sie go zrzucić z klifu, tsaaa - tylko co sie okazało? Że jego szczątki leżą tam gdzie ja nie sięgne :confused: dopiero na ng dostane jego bronie Biednemu to zawsze huy w oczy i wiatr w dupe. Edytowane 13 lutego 2014 przez Krzysztof Tomczak Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 przez tomb of gaints zaczynałem gre od nowa. W(pipi)alem sie tam ze słabym sprzetem, bez źródła światła i nie mogłem wyjść. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) @Krzysztof Tomczak Spoko, nie przejmuj się, i tak musisz przejsć tą grę 2,5 raza żeby zaliczyć knight's honor Edytowane 13 lutego 2014 przez ornit Cytuj
Lipert 102 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) do aczika potrzebna jest broń Leeroya i jego tarcza, no to szczęśliwy jako human wjeżdzam na jego rewiry, i "szczęśliwie" udało mi sie go zrzucić z klifu, tsaaa - tylko co sie okazało? Że jego szczątki leżą tam gdzie ja nie sięgne :confused: dopiero na ng dostane jego bronie Jesli NPC spadnie w przepaść to wystarczy przeładować gre i sprzęt bedzie leżał na krawędzi. Klasa pyro jest najczesciej najlepszą na start ponieważ przy swoim 1lv ma najwiecej punktów już rozdanych w staty. Ma to znaczenie gdy robimy build pod pvp na konkretnym levelu (np 125) gdzie liczy sie każdy punkt. Pyro w tym momencie najczesciej ma przewage ale nie jest to reguła. http://mugenmonkey.com/darksouls/ pokaze jak jest. Edytowane 13 lutego 2014 przez Lipert Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 @Krzysztof Tomczak Spoko, nie przejmuj się, i tak musisz przejsć tą grę 2,5 raza żeby zaliczyć knight's honor No ja wiem dokładnie ile trzeba tyle że teraz będe musiał 3,5 raza bo zjadłem dusze Sif'a Co do Leeroya to odrazu to zrobiłem, przeładowałem i całkiem zniknął, ani ciała, ani jego resztek Dobra na ng sobie wyrwe jego gear Tombs of Giant to drzazga pod paznokciem, mimo to że mam Cast Light i Sunlight Maggot to spadam z własnej głupoty, ale już po bo nito ubity Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) do aczika potrzebna jest broń Leeroya i jego tarcza, no to szczęśliwy jako human wjeżdzam na jego rewiry, i "szczęśliwie" udało mi sie go zrzucić z klifu, tsaaa - tylko co sie okazało? Że jego szczątki leżą tam gdzie ja nie sięgne :confused: dopiero na ng dostane jego bronie Jesli NPC spadnie w przepaść to wystarczy przeładować gre i sprzęt bedzie leżał na krawędzi. Klasa pyro jest najczesciej najlepszą na start ponieważ przy swoim 1lv ma najwiecej punktów już rozdanych w staty. Ma to znaczenie gdy robimy build pod pvp na konkretnym levelu (np 125) gdzie liczy sie każdy punkt. Pyro w tym momencie najczesciej ma przewage ale nie jest to reguła. http://mugenmonkey.com/darksouls/ pokaze jak jest. w porównaniu z wariorem, banditem czy knightem, to pyro ma przewage jednego punktu. biorąc pod uwagę, że nie każdy build potrzebuje punktów w int, faith, res i atu (lol), to jest żadna przewaga, a nie raz nawet strata. do melee buildów, to warior i bandit mają najlepiej ulokowane punkty na swoim levelu. pyro będzie chyba najlepszy do hybrydy str-int. przez tomb of gaints zaczynałem gre od nowa. W(pipi)alem sie tam ze słabym sprzetem, bez źródła światła i nie mogłem wyjść. no nie pyerdol że nie sprawdziłeś internetu tylko zacząłeś od nowa Edytowane 13 lutego 2014 przez Kazub Cytuj
Lipert 102 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Nie tylko do hybrydy z int., także w najpopularniejszych dex-pyro z dwoma lub wiecej slotami. To oczywiste, że wszystko zależy od buildu (od tego mamy kalkulator). Najwiecej moich ulubionych dzieli sie miedzy pyro a banditem. W czasach gdy zapowiedziano kasacje bbglitcha ludzie robili masowo mułki "na później" i klasa pyro była najbezpieczniejszym wyborem. Przewaga jednego lub dwóch punktów to w praktyce tylko przewaga... psychologiczna bo nic tak nie wierci dziury w głowie jak świadomość, że można było lepiej. Szkoda, że w DkS wybór klasy nie ma wiekszego wpływu na rozwój postaci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi