Skocz do zawartości

Dark Souls

McDrive

Rekomendowane odpowiedzi

Co tak długo?

To nie ty pisałeś, że miałeś problem z caprą? Udało ci się pokonać gwyna za pierwszym razem i już jaki chojrak. :P Każdy ma z innym bossem problem. Poza tym bossowie z dlc są o klasę wyżej w poziomie trudności niż podstawka. No i pierwszy kontakt z dlc miałem na ng+.

@Cheese

Kilka razy pokonałem Kalameeta pomagając innym, ale nigdy sam. Spróbuję jeszcze kiedyś.

Koncowka gry mnie rozczarowala. Starcie z Gwynem slabiutkie, bez pomyslu i polotu. Mimo wszystko miałem nadzieje na mocne (pipi)niecie na koniec.

Chociazby bossowie z DLC stoja kilka klas wyzej od final bossa z podstawki. Manus i Kalameet nie padli nawet w NG, bede probowal w NG+.

Tak czy siak Dark Souls GOTY

edit: Capra to był pierwszy moj zgrzyt w DS, gdzie chciałem je.bnac padem o ziemie

Edytowane przez erix

Z caprą to chyba każdy miał xD

A ja za pierwszym razem, Rayos frajer!!111oneone

Dla mnie pierwszym zgrzytem był... undead burg, nie taurus, tylko po prostu undead burg i ogarnianie gry. Potem jakoś poszło, ale miałem wielki problem w blighttown jak się uwięziłem przy bonfire położonym wyżej. No i z Seathem miałem spory problem.

Ta gra zabija jesli chodzi o jakość i ilość contentu. Pierwsze przejscie 70h , a NG+ straszna chcica zeby robic.

Jeśli ta gra nie jest warta 60$ w dniu premiery, to nie wiem jaka jest. Az strach bierze jak pomyslec, za 85% produkcji to takie ubogie szroty w porowananiu do DSa a cenia sie tak samo...

FromSoftware Miyazaki-san, take all my money.

Edytowane przez erix
  • Plusik 1

Koncowka gry mnie rozczarowala. Starcie z Gwyn slabiutkie, bez pomyslu i polotu. Mimo wszystko miałem nadzieje na mocne (pipi)niecie na koniec

umrzyj 

Manus i Kalameet nie padli nawet w NG, bede probowal w NG+.

na NG+ na pewno będzie lepiej

capra zawsze jest trudny za pierwszym, drugim i trzecim razem. kwestia szczęścia, parametrów i sprzętu. co innego wejść na 20lvl  tankiem z zweihanderem+5, a co innego 10lvl bez poisa z gołym long swordem, albo nie daj boże spear 

guernica - jak chciałem farmić BKH na start, to 8 restartów potrzebowałem z 5 humanity 

z innej beczki - po utracie sejwa kiedyś przeszedłem sobie gre bez patchy. jest trudniej, zwłaszcza na początku, ale i łatwiej dzieki flip ringowi 

Koncowka gry mnie rozczarowala. Starcie z Gwyn slabiutkie, bez pomyslu i polotu. Mimo wszystko miałem nadzieje na mocne (pipi)niecie na koniec

umrzyj

Miyazaki o Gwynie

Miyazaki: Although as far as the game is concerned I think we could have done a little more with the character. He's the last boss and the concept of the character was to have the player use all the skills they'd developed through the game. I wanted them to have to use everything they've learned in order to beat him. The reason that he uses such a simple single sword fighting style stems from this concept, but in the end we ended up taking a different direction.

Waragai: Parry, parry, parry. Haha

Satake: Yup parry, parry. Haha

Miyazaki: That's the truth… I regret that the fight turned out this way… That's probably about it as far as it goes for bosses, of course there are other designs that I really like, the iron golem for example, is a great large powerful enemy.

I think we could have done a little more with the character

być może, ale i tak wyszło git

He's the last boss and the concept of the character was to have the player use all the skills they'd developed through the game. I wanted them to have to use everything they've learned in order to beat him.

i tak sie stało

Waragai: Parry, parry, parry. Haha

Satake: Yup parry, parry. Haha

Miyazaki: That's the truth… I regret that the fight turned out this way…

parowanie gwyna to swego rodzaju exploit, który rzeczywiście można było ograniczyć. ale trzeba się dobrze wyuczyć tego parowania i mieć odpowiedni setting. niedługo po wyjściu gry gwyn sprawiał ludziom duże problemy, teraz można poczytać o tym, jaki jest prosty. poza tym walka z nim na NG+ i wyżej to inna bajka.......chyba, że ma sie obcykane parowanie go....

minimalizm polegający na klasycznym sword fight, klimatyczna muzyka, bez epickich scenek i kosmicznych transformacji i tekstów w stylu "now i show you my true might uryaaaaa !!!", tylko milczący król przy ognisku, rzucający się na nas tuż po przejściu bramy i DUEL. wszystko super, wszystko sie zgadza. liryczna walka. przeklęty król poległ, koniec, creditsy i ta zayebista muzyka. trzeba być niezłym casualem rozpieszczonym cinematic experience, żeby tego nie docenić

• Plusik 4

Mam zamiar niedługo przejść ten s(pipi)ysyna. Pierwsze podejście rok temu niestety nie zakończyło się zbyt dobrze i frustracja gdzieś w blighttown, albo kawałek dalej, sięgnęła poziomów takich, że załamałem ręce i się poddałem. Rozpieszczony casualowymi szrotami nie byłem gotowy na tę grę i teraz mi wstyd :(

Powiedzcie mi tylko, czy granie bez jakiejkolwiek pomocy z internetu ma sens? Czy można zyebać sobie postać do tego stopnia, że gra stanie się niemalże nie do przejścia? Chciałbym grać "na czysto", ale nie chce w połowie gry sobie uświadomić, że coś zepsułem i muszę zaczynać od nowa.

Edytowane przez Dahaka