Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ok, po pracy napiszę. : * Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Tez musisz być agresywny, ale wtedy defensywe 10/10 trzeba posiadać rownież. To ty postaw mu warunki, swój styl. Imo tak najlepiej pokonywać bossów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Nie wiem czy go mam. Potem zobaczę, thanks. Wczoraj się do 2 w nocy nim biłem i znów się nie udało. Czuję się bezradny. Jego agresywność mnie już dobija psychicznie. Ok, figaro, bez twojego wsparcia emocjonalnego nie dałbym rady przejść 4-2 w Demon's Souls, więc teraz spróbuję się odwdzięczyć. Napisz jakie masz statystyki, ekwipunek i equip load, tj. No więc nie wiem czy wszystko rozumiem, ale daję: SL 133 Vitality 52 Attunement 10 Endurance 41 Strength 40 Dexterity 40 Resistance 12 Intelligence 10 Faith 10 Broń: używam albo Crystal Halberd +5 (297 ataku) albo Black Knight Halberd +4 (343 ataku). Jak używam tarczy, to Knight Shield +10. head Havel chest Smougha hands Guardian Gauntlet legs Stone Leggings ring1 Ring of Steel Protection ring2 Havels Ring Equip Load - 121.5 (z havela ringiem, bez - 80) Nie mam porównania ale mam chyba wyebiste statsy xD Po prostu dawno nie grałem w Soulsy i wyszedłem z wprawy. Edytowane 4 Września 2015 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 swagowe ubranko Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Teraz próbuję go ubić mając nic na sobie (dla najlepszego rolla), jedynie z halabardą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 large upper body ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Nie wiem o czym Ty do mnie piszesz, pączuszku karmelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Przy equip load chodziło mi o to ile masz wykorzystane, a nie jaki masz max. Ale po zbroi widzę, że pewnie miałeś fat rolle przed zdjeciem zbroi. Ja bym wziął black knight halberd w dwie łapy, założył lekką zbroję z zachowaniem fast rolla i skoro masz 10 att to mógłbyś zarzucić power within (taka piromancja, zwiększa znacząco obrażenia na 100 sekund, zabiera ci hp i można użyć tylko raz ale warto). No i zapamiętać gdzie jest bezpiecznie podczas jego ataków, z tego co pamiętam jak wylatują z niego takie podłużne orby w każdą stronę to najpierw trzeba się trzymać na średni dystans a potem jak już zaczną lecieć to podbiec blisko niego. Jak robi ten taki skok z łapą to lepiej się rollować na boki niż do tyłu. No poradzisz sobie, ja zresztą dziwnie się czuję udzielając ci porad, bo jak już pisałem na forum, ostatniego bossa dlc (smoka) pokonałem ponad rok po pierwszej walce z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Przy equip load chodziło mi o to ile masz wykorzystane, a nie jaki masz max. Ale po zbroi widzę, że pewnie miałeś fat rolle przed zdjeciem zbroi. Ja bym wziął black knight halberd w dwie łapy, założył lekką zbroję z zachowaniem fast rolla i skoro masz 10 att to mógłbyś zarzucić power within (taka piromancja, zwiększa znacząco obrażenia na 100 sekund, zabiera ci hp i można użyć tylko raz ale warto). No i zapamiętać gdzie jest bezpiecznie podczas jego ataków, z tego co pamiętam jak wylatują z niego takie podłużne orby w każdą stronę to najpierw trzeba się trzymać na średni dystans a potem jak już zaczną lecieć to podbiec blisko niego. Jak robi ten taki skok z łapą to lepiej się rollować na boki niż do tyłu. No poradzisz sobie, ja zresztą dziwnie się czuję udzielając ci porad, bo jak już pisałem na forum, ostatniego bossa dlc (smoka) pokonałem ponad rok po pierwszej walce z nim. No właśnie przed chwilą nie chcąc spadłem w przepaść przed wejściem na arenę gdzie była walka z Artoriasem, a tu... żyję. Jakieś psy. Idę dalej, a tam drabina do wodospadu. Nagle smok na niebie zionął ogniem i mnie zabił. Piękna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ubranie rozwalilo Widac brak mody, tylko def i poise Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Nie gram w Fashion Souls, ok? taknie Edytowane 4 Września 2015 przez Figaro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Co jak co, ale połączenie tych części musi wyglądać jak przerażająca abominacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Fat rolle w Havelu na Manusie? Nie polecam takiego stylu zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Wiem. No nic, spotkałem też Kalameeta. Zrobiłem meeting z Kalameet. Hehe. Kill me. No to przede mną dwie przecięzkie bitwy, ostateczny test mojego skilla, ostatnie walki tej najlepszej gry na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Pokonałem go... Pokonałem Manusa... Trzy godziny mordęgi... Pod koniec ja nie grałem w tę grę, ja tam byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Gratulacje. No, to teraz pora na najtrudniejszego bossa. Choc pewnie ciezko ci bedzie samemu jedna podstawowa rzecz wykombinowac. Edytowane 19 Września 2015 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Chodzi ci o to, żeby był na ziemi? No to już jest zrobione. Ale walnąć go w ten ogon, to mission impossible. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Daruj sobie ogon na pierwszy raz, IMO. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 pewnie było milion razy. Podstawowe rady dla początkującego? Gram Knightem, w co inwestować? Nie wiem ile wytrzymam z tym tytułem, dziś pierwszy dzień i póki co zabiłem tego pierwszego bossa za trzecim razem i te szkielety na cmentarzu za 957 razem. Myślałem, że wlezę w telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 198 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Omijaj. Cmentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 nie będę ku.rwa niczego omijać to co spotkam na swojej drodze będzie zmielone w pył rozumiesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 na cmentarz idziemy dopiero z bronią o charakterystyce divine Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Czytaj kolegow Kuupa, cmentarz omijaj bo TY bedziesz zmielony w pyl. W tej grze na wszystko przyjdzie kolej, a wierz mi - chcesz byc podpakowany na Katakumby. Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 katakumby? wskaż mi drogę. muszę trochę się wyciszyć, odpalam gearsy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 (edytowane) Nie słuchaj casuali, cmentarz to jedyna droga, za nim znajdziesz katakumby, tylko że najpierw musisz mieć item bez którego nie zrobisz żadnego progressu w grze - kokos. W filmiku poniżej typ wyjaśnia co coconut daje i jak diametralnie zmienia mechanikę gry. Edytowane 3 Października 2015 przez mate5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi