Opublikowano 18 lipca 20186 l Co ja sie nameczylem z tym Manusem na NG+ o kurla!Bicie bk halberd+5 2h po 400 przy ponad 10.000hp to jakis ponury żart programisty.Kilka razy przyzwalem juz nawet pomagierow ale zaden nie byl w stanie naruszyc Manusa, padali jak muchy!A zamieszanie wprowadzali ogromne! Generalnie o wiele lepiej szło mi solo bo jest przewidywalny, ale dmg tych jego czarow jest niesamowity, 1 błąd i do piachu co przy blisko 10min walce jest masakra. Zdecydowanie top najtrudniejszych dla mnie bossow w serii, Artorias to byl pikus. Teraz juz tylko Keleemen, no ciekawe czy faktycznie taki hardkor. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edit, nie jest zle na 10 prob z 5 razy zjechalem mu ponad połowę życia, jak najbardziej jest do zrobienia.Chyba nawet latwiejszy sie wydaje jak Manus.
Opublikowano 19 lipca 20186 l Ja się zrobiłem OP. Ostatnie kilka bossów padło za pierwszym albo drugim razem. Ta dwójka ogromnych rycerzy, którzy dają po 3000 dusz jest na 2-3 ciosy. W sumie mi to nie przeszkadza i radośnie kroczę ku końcowi.
Opublikowano 19 lipca 20186 l 17 godzin temu, Schranz1985 napisał: Co ja sie nameczylem z tym Manusem na NG+ o kurla! Bicie bk halberd+5 2h po 400 przy ponad 10.000hp to jakis ponury żart programisty. A wystarczyło stanąć przed wejściem i napierdalać strzałami
Opublikowano 19 lipca 20186 l Ja się zrobiłem OP. Ostatnie kilka bossów padło za pierwszym albo drugim razem. Ta dwójka ogromnych rycerzy, którzy dają po 3000 dusz jest na 2-3 ciosy. W sumie mi to nie przeszkadza i radośnie kroczę ku końcowi. Ng to wstęp do prawdziwej gry, ng+ jest bardziej skillowe i trudniejsze, przeciwnicy maja 2x tyle hp wiekszosc bossow zdejmuje cie na hita/2 zwlaszcza dlc.Czesto nawet tarcza nie pomaga idealny timing uników to podstawa.Ja dzis zrobilem znow solo ornsteina i smoutha na NG++ łatwo nie było... Ogólnie podstawka poza 2/3 bossami łatwa.
Opublikowano 19 lipca 20186 l my ty gadu gadu a tymczasem kolo pojechal kazdego bossa na ng+6 bez rolki/parry i nawet bez sprintu i to SL1 zostal mu tylko manus Edytowane 19 lipca 20186 l przez Grabek
Opublikowano 19 lipca 20186 l Powiedzta czy DLC lepiej ogrywać po skończeniu podstawki czy można wcześniej?
Opublikowano 19 lipca 20186 l Po zabiciu ostatniego bossa idziesz od razu do ng+, automatycznie. Jeżeli chodzi o poziom trudności to ja byłem przed zabiciem ostatniego i nie było zbyt trudno, chociaż na pewno bardziej wymagające niż podstawka.
Opublikowano 19 lipca 20186 l Technicznie mozesz zaraz po dotarciu do Archiwow. Moim zdaniem jednak warto zostawic dlc na sam koniec (przed Gwynem) zeby jakos wyrownac sobie poziom zadowolenia z gry po takich ch.ujstwach jak archiwa, grobowiec gigantow a przede wszystkim lost izalith, ktore to wszystkie musisz przemierzyc aby zdobyc dusze lordow.
Opublikowano 20 lipca 20186 l Ja już też wszystko zrobiłem, zostało mi parę świecidełek ale to się Komarzysko uśmiechnę jak zrobię listę czego mi brakuję. Serio ktoś używa takich tanich patentów jak strzelanie do bossa z łuku przez mgłę ? Ogólnie mam dość DS na jakiś rok pewnie, mam nadzieję że zrobią remake albo chociaż remaster Demons souls i wtedy wrócę.
Opublikowano 20 lipca 20186 l Sądzę, że pokazał tylko alternatywę na Ojca Otchłani. DkS ma sprawiać frajdę, a ją generuje w serii wyzwanie. Tania zagrywka nie przystoi dzielnemu wojownikowi, ale hej, bossowie też oszukują, bo taki Taurus gabarytowy nieco większy od nas jest, nie mówiąc o akcjach typu kilku na jednego Manus to ciekawy przeciwnik, bo jednak uderzenie ma, a pomimo gabarytów szybki jak diabli. Mnie udało się go za pierwszym razem położyć na deski, czy co to ona tam ma w tej swojej jaskini. Gdyby ode mnie to zależało, całkowicie przemodelowałbym walkę z Łożem Chaosu. Zapewne chcieli dobrze, jakiś powiew świeżości wprowadzić, a każdy wie jak wyszło z tym spychaniem w przepaść i kolejnymi przeprawami przez lawę by do szefa dojść. Taka ciekawostka. W pierwotnych założeniach, Bed of Chaos wyglądał jak Laurence (dokładniej to jego druga forma) z dodatku do Bloodborne, tyle, że w ciemnej kolorystyce. Miał się czołgać po arenie i z nami walczyć, ale ktoś wpadł na pomysł, że będzie bohatera spychał sobie do rozpadliny, by gra napsuła trochę krwi grającemu. Ale powie wam, że nie obraziłbym się na Dark Souls 4 za jakiś czas. A i mam nadzieję, że Bluepoint Games odrestauruje genialne Demon's Souls To tak trochę zbaczajac z temtu.
Opublikowano 21 lipca 20186 l Ja już też wszystko zrobiłem, zostało mi parę świecidełek ale to się Komarzysko uśmiechnę jak zrobię listę czego mi brakuję. Serio ktoś używa takich tanich patentów jak strzelanie do bossa z łuku przez mgłę ? Ogólnie mam dość DS na jakiś rok pewnie, mam nadzieję że zrobią remake albo chociaż remaster Demons souls i wtedy wrócę.Schranz, a grałeś w dwójkę, a zwłaszcza trzy dodatki?
Opublikowano 21 lipca 20186 l Wszystkie czesci zplatynowane, dms 2 razy us/eu, ds2 2 razy na ps3 i ps4 itd.Gralem w dlc z 2 byly swietnie.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 lipca 20186 l Ja to tak kocham soulsy że zrobiłem sobie osobne konto by ponownie wbic platyny :idiota: najpierw poszlo bb, potem dks3 a teraz koncze platyne w dks2 i dks remaster :idiota: i wcale mnie te gry nie nudzą
Opublikowano 21 lipca 20186 l 13 minut temu, KOMARZYSKO napisał: Ja to tak kocham soulsy że zrobiłem sobie osobne konto by ponownie wbic platyny :idiota: najpierw poszlo bb, potem dks3 a teraz koncze platyne w dks2 i dks remaster :idiota: i wcale mnie te gry nie nudzą To nie lepiej było wersje US / JP calakować ?
Opublikowano 21 lipca 20186 l Tylko Demon's Souls w innych wersjach regionalnych ma osobną listę trofeów.
Opublikowano 21 lipca 20186 l Tak ja Dik Wredniak rzecze, ino DS miał różne wersje regionalne z osobnymi trofeami. Na szczęście dla mojego portfela
Opublikowano 23 lipca 20186 l Witam. Widzę że sporo weteranów serii Jestem po pierwszym przejściu jednak zapomniałem obciąć ogony. Duży kłopot będzie z tym w NG+?
Opublikowano 23 lipca 20186 l Jeszcze jestem w NG . Kalameta akurat zostawiłem na deser. Rozumiem że smoczy ogon też potrzebny od platyny?
Opublikowano 23 lipca 20186 l Nie, do platyny potrzebne sa tylko rzeczy z podstawki.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 lipca 20186 l Ale nie doswiadczyles naprawde soulsow jesli nie uj.ebales ogona kalemetowi. Kobik potwierdzi.
Opublikowano 23 lipca 20186 l Ja pierdziele im bliżej końca tym jest gorzej. Gorzej jeśli chodzi o lokacje i walki. Ta miejscówka z lawą, teraz te archiwa, są tak ujowe, że przestałem czerpać przyjemność z grania. Teraz się zastanawiam czy przejść podstawkę czy jednak przed samym końcem zaliczyć DLC, na które już nie mam ochoty. Z drugiej strony nie chcę popełnić tego samo błędu, jak w przypadku BB i jechać DLC na NG+. Ach te dylematy.