Vulc 3 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Jest sens psuć sobie zabawę gliczami? Ta gra w założeniach miała być trudna. Oczywiście gracze jak zawsze idą na łatwiznę. Mi wystarczy motyw w lesie do expienia, reszta to ciężka praca przeszyta pasmem zwycięstw i jeszcze większym porażek. Co najważniejsze, porażki wynikają z błędów gracza, a nie z przesadnego poziomu trudności. Gra nagradza wytrwałość, ale chyba przede wszystkim cierpliwość, co w dobie tytułów, które częściowo przechodzą się same, jest wręcz ewenementem. Z drugiej strony czy nie tak powinna wyglądać każda gra? Przynajmniej ja wolę sobie trochę poprzeklinać i się pomęczyć, niż przejść bez stresów i jeszcze szybciej zapomnieć. Cytuj
estel 806 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Ha! Capra padł, po 10 próbach. Szkoda, że w międzyczasie straciłem z 5k dusz i 1 humanity. Trudno. Ide sobie teraz do Depths. Niech drżą. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Ha! Capra padł, po 10 próbach. Szkoda, że w międzyczasie straciłem z 5k dusz i 1 humanity. Trudno. Ide sobie teraz do Depths. Niech drżą. Uważaj na żaby z wyłupiastymi oczami. Nie będę spoilować dlaczego, po prostu uważaj i już. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 bo one sie tak dziwnie patrzą Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Taa, i generalnie puszczają dość mocne bąki... Cytuj
estel 806 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Wiem, że zakładają Curse. Czytam ten temat Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Uff, Gravelord jednak sprawił trochę problemów na NG+. Bez iron flesh byłoby ciężko go zabić. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Jestem świeżo po walce z Czterema Królami (z uwagi na pracę, mogę grać max 1,5h dziennie), i gdyby nie przypadek, to bym chyba koorwicy dostał, otóż: podczas dwóch podejść, gimnastykowałem się niczym małpa w celu zadania choćby jednego ciosu, gdyż jeśli nie "wejdziesz" w przeciwnika, i będziesz się znajdował "jedynie" na wyciągnięcie palca, to w ogóle nie będziesz trafiał. Bez kitu, byłem pewien, że mają jakiś czasowy immune, albo można ich zranić jedynie przeklętą bronią (coś jak duchy) W końcu ich ubiłem, ale jakiś taki niesmak pozostaje... Nie wierzę, że to piszę, ale tej części brakuje czegoś na wzór niesławnych tendencji, znanych z Demon's Souls. Covenanty to nieudany eksperyment imo, chcieli wprowadzić jakiś pseudo element społecznościowy, a jak wyszło, każdy widzi. Gra znacznie straciła na głębi i klimacie. Same postacie i boss'owie też jakieś takie mniej ciekawe: żaden NPC nie ma startu do tajemniczej Maiden in Black, żaden spotkany dotychczas boss, nie umywa się do Maiden Astraea'y - krwawiącej niewiasty, do której dostępu broni lojalny rycerz (kochanek), i jeszcze ta muzyka... yummy Gra jest nadal świetna - kocham ten gameplay, i świat Demon's/Dark Souls, ale zapowiadane zmiany nie zostały najlepiej przeprowadzone (fabuła, jak na razie, bardzo dobrze się przede mną ukryła i za cholerę nie chce się pokazać ) Na koniec apel to tych hipokrytów-kozaków, którzy po przeczytaniu w necie wszystkich guide'ów i walktrough, narzekają "jaka to gra jest łatwa" - nie kompromitujcie się Edytowane 22 października 2011 przez stoodio Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 stoodio - high five! ja już na początku przygody uważałem, że dark, nie umywa się do demons. im dalej w las, tym bardziej się o tym przekonuję. jaką broń polecacie spośród względnie szybkich, do zaklęcia blyskawicami? może byc to broń pokroju Drake'a lub jakaś wlocznia. uświadomiłem sobie, że jestem po(pipi)ka. biegam w zbroi nazgula, a w łapie dzierżę zweihander... na bossa bajka, ale w zwykłej walce nie zawsze się sprawdzi chudzince... Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Stracilem 5k dusz przez wlasna glupote. Kurde ;/ Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Źle mnie zrozumiałeś, ogólnie rzecz biorąc, obie gry są świetne, Demon's Souls ma jednak tę przewagę, że to właśnie wraz z tą częścią zacząłem swą przygodę z serią. Po ograniu jednak 3 wydań gry (Asia/NTSC/PAL), miło jest zagrać w coś nowego w tej stylistyce. Rozumiem natomiast, że na razie czujesz się jak dziecko we mgle, ale przecież podobnie było z Demon's Souls - nim nabyłeś stosowną wiedzę, musiało minąc trochę czasu (no chyba, że ktoś zaczyna grę, po gruntownej lekturze poradnika ). Stracilem 5k dusz przez wlasna glupote. Kurde ;/ Ja straciłem wczoraj 130k - ale mam szansę je odbić Edytowane 22 października 2011 przez stoodio Cytuj
dżar 166 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 A ja robię BELMONTA jak tylko patch wyjdzie. 2 whipy, divine i fire, throwing daggery i jakieś miracle. Tylko nad zbroją nie mogę się zdecydować, chciałbym Richtera zrobić ale nie ma żadnej zbroi w niebieskiej tonacji =/ 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Na jakim levelu podchodziliscie do drugiego bossa (Taurus Boss)? edit: na razie inwestuje dusze w Vitality (18) i Strenght (14). Na co jeszcze wydawac dusze? Nie interesuje mnie magia/strzelanie z luku, tylko dobry melee. Edytowane 22 października 2011 przez Qvstra Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Endurance i Dexterity. Ja do Taurusa podszedłem chyba gdzieś na 5 poziomie. Jak chcesz sobie ułatwić walkę to: wycofaj się na wieżę i skacz stamtąd i atakuj, tak jak przy Asylum Demon Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Albo rzucaj w niego Fire Bomb's Black Fire Bomb's Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Jeszcze jedno pytanie - jaki poziom Dexterity powinienem miec, zeby ubic Hellkite Wyvern i jak sie do niego dostac? Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Ja w oczekiwaniu na patcha splatynuję gierkę. Dużo łatwiej tutaj niż w Demon's Souls, głównie dlatego że kamyki można łatwo farmować. Później zrobię sobie nową postać bo ta była do eksperymentowania. Cytuj
dżar 166 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Patch ma być podobno w poniedziałek. Twitter etc Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Rozumiem, ze, zeby dostac sie na most do tego pierwszego, czerwonego smoka, z ktorego wypada 10k dusz musze pokonac najpierw Black Knight'a? Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Dlaczego? Przecież smok siedzi na moście i możesz się z nim tam bić. Nie mam tylko pojęcia jak chcesz to zrobić, bo twoja postać jest jeszcze pewnie za słaba. Poza tym ten smok to chyba bardziej taki bloker, żebyś nie poszedł za niego, tylko pod niego Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 chcialem strzelac w niego z luku, jak na poradnikach na yt Cytuj
Xantu 147 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Możesz dalej tak zrobić jeśli ubijesz knighta, dzisiaj sprawdzone na ng + Pytanko czy gravelord swordem można wyciągnąć dobry dmg? Edytowane 22 października 2011 przez Xantu Cytuj
coper 1 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Patch ma być podobno w poniedziałek. Twitter etc Wiadomo już czy to tylko na PS3 czy na obie konsolki (ten patch)? Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 To musisz iść pod most i tam strzelać w ogon. Potrzebujesz do tego jakiegoś łuku i około 50 strzał (tych za 10 soulsów) i 14 dexa. Cytuj
dżar 166 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Możesz dalej tak zrobić jeśli ubijesz knighta, dzisiaj sprawdzone na ng + Pytanko czy gravelord swordem można wyciągnąć dobry dmg? Ja z gravelordem biegałem na ng+ więc ta Patch póki co dla ps3 chyba, nikt nic o xie nie pisał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi