Dahaka 1 861 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Żebym to ja mial jakies plany xd Nawet nie wiem jakie są różnice pomiędzy rodzajami broni. Ale jeśli mam w coś wymierzyć, to raczej standard - mieczyki + tarcza, ewentualnie sam miecz. No i czary pyra(słyszałem, że dawanie w int nie dodaje im siły, prawda to?). Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Prawda, int nie zwiększa siły pyro. Czyli attunement podciągnij tak, żebyś miał 4 sloty na pyro (ewentualnie 5), życie i stamina obowiązkowo na 40, str/dex tak żebyś mógł trzymać wybraną przez siebie broń. I w zależności od tego, czy dana broń skaluje się lepiej z str lub dex podciągnij albo str, albo dex do 40. 1 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 (edytowane) Jestem w ostatniej lokacji - przebiegłem się dolinką oraz krętymi schodami ze stadami Black Knightów i stanąłem przed mgłą. To już ta finałowa, czy jeszcze spokojnie mogę iść dalej? Edytowane 8 lutego 2012 przez K@t Cytuj
genjuro 84 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 ja gram klerykiem. na jaki poziom podbic faith, zeby moc kosic z devine broni? i na jakim etapie gry, juz zaczac pakowac w ta statystyke, bo na poczatek to podstawa - stamina i hp Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 (edytowane) @K@t - To już ostatni boss - po jego pokonaniu zaczynasz NG+. @genjuro - skalowanie dla broni generalnie kończy się na 40 w danej statystyce - później przyrost jest tak mały, że nie opłaca się więcej tego podbijać. Jest jednak kilka miracles, które wymagają wyższego Faith, więc jeżeli grasz klerykiem to możesz dobić do 50. Na początku pakuj tyle, żebyś mógł używać miracles, których chcesz, a jak zdobędziesz Divine Ember to możesz podnieść do zakładanej wartości, żeby mieć maksymalny damage. Ogólnie przy planowaniu postaci polecam Dark Souls Stat Calculator - można sobie "przetestować" różne buildy, zobaczyć jakie będą tego wyniki i zdecydować czy rzeczywiście chce się zrobić taką postać bez spędzania wielu godzin w grze na robieniu tego metodą prób i błędów. Edytowane 8 lutego 2012 przez DaN3000 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 8 lutego 2012 Opublikowano 8 lutego 2012 Dzięki, to w takim razie zawracam Szkoda że to już koniec właściwie. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) Wyczytałem, że na NG+ wyparowują m.in. zebrane embery. Kiedy jednak oddałem już wszystkie poszczególnym kowalom, to wszelkie opcje upgrade'owania i tworzenia broni będą dostępne od początku kolejnej gry, czy lepiej zająć się ekwipunkiem jeszcze teraz? Edytowane 9 lutego 2012 przez K@t Cytuj
SimonK 29 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Musisz na nowo znalezc i dac dlatego wszyscy sugeruja zrobienie broni na max w NG 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) Humanity używać na podsycanie ognisk, czy lepiej chomikować i zostawić na później? Przydadzą się do czegoś? Wypadły mi ostatnio dwa naraz ze szczurów, ale boje sie tego trzymac, bo jak zgine to pojdzie w pizdu xd Edytowane 9 lutego 2012 przez Dahaka Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Jeżeli ich nie skonsumowałeś, to po zginięciu ci nie przepadną. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 a co daje ich skonsumowanie? warto to zrobic? Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 Jak zjesz to pasek energii całkowicie się zregeneruje. Zjadając je powiększasz drop rate. Niektóre bronie mają większą siłę ataku. Np te ulepszone w chaos itd. Zresztą luknij na ten link: http://darksoulswiki.wikispaces.com/Humanity 1 Cytuj
K@t 116 Opublikowano 9 lutego 2012 Opublikowano 9 lutego 2012 (edytowane) Rety, nie mam siły już farmić niektórych slabów (w sumie brakuje mi max rozwiniętych broni divine, chaos i enchanted bodajże). Zostawię to sobie chyba na kolejny playthrough, bo do trofeów mi się wcale nie pali i jutro zabieram się za Gwyna. A gry nadal nie mam dość. Edytowane 9 lutego 2012 przez K@t Cytuj
K@t 116 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 (edytowane) No i skończone. W sumie nie wiem co powiedzieć, ale większość z tych 75h spędzonych z grą to były absolutnie epickie i cudowne godziny. Dark Souls zdeklasowało u mnie Skyrim jeśli chodzi o zeszłoroczne RPGi. Nawet nie ma sensu wypisywać plusów, bo nie skończyłbym do rana. Jednak wspomnę tylko o paru poważnych wadach: Brako nieco tych wszystkich fajnych motywów i zależności, które były obecne w Demon's Souls (world tendency - nie twierdzę że powinni to przenieść dokładnie w takiej postaci... ale przydałoby się nieco więcej znaczących konsekwencji naszych wyborów i ich wpływu na wygląd świata). Niektóre lokacje totalnie z dupy. Demon Ruins i Izalith, mimo że wyglądają fajnie, sprawiają wrażenie wrzuconych na siłę i bez pomysłu. Mimo wszystko Dark Souls to jedno z najlepszych doświadczeń w ostatnich latach (ostatnio chyba tylko BioShock tak mnie porwał). Kto nie grał ten trąba Btw - nie uważam się ani za gracza hardcorowego, ani cierpliwego (przeciwnie) ale przy Dark Souls bawiłem się świetnie - jedynie przy jednym z końcowych bossów straciłem sporo nerwów, ale to raczej z powodu beznadziejnie zaprojektowanej walki, niż z powodu mojej słabej woli. Polecam każdemu, kto chce się sprawdzić. Edytowane 10 lutego 2012 przez K@t Cytuj
szymek_maniak 2 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Covenants co to jest i co to daje ? Cytuj
WidmoPL 0 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 (edytowane) Właśnie dobiłem do drugiego dzwonu pokonując o ile się nie mylę ' Chaos Witch Qualaag ' (?) i chciałbym się poradzić... ze względu że nie do końca ogarniam wszystkie mechanizmy gry ( a jak wiadomo gra nie raczy nas żadnymi podpowiedziami ). Mam 21 tys. dusz i chciałbym je dość bezpiecznie i szybko ulokować + masę zbędnego ekwipunku ( jak sprzedawać? ), gdzie mogę to zrobić w okolicach ogniska w następnej lokacji? ( Demon Ruins?) I co byście polecili, bo szczerze mówiąc ja sam nie mam bladego pojęcia co z tym zrobić a żal mi to przej.ebać od razu za rogiem... Z góry dziękuję za podpowiedzi, oraz pomoc Postać: 28 lvl, 'zbroja' głównie z części Shadow, oprócz rękawic (Crismon g.), Drake Sword, oraz Crystal Shield. Edytowane 10 lutego 2012 przez WidmoPL Cytuj
szymek_maniak 2 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 (edytowane) hehe ja jestem w tym samym miejscu tylko 39 lv, w demon's ruins jest prawie na poczatku boss ktory jest dosyc ciezki, męcze sie z nim troszke co do sprzedazy mozna sprzedac u pewne stwora w firelink schrine, ale za smieszne dusze wiec ja nie sprzedaje a ile bossów juz rozwaliles ?? Edytowane 10 lutego 2012 przez szymek_maniak Cytuj
beREndt83 0 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Witam. Mam pytanie dla obeznanych. Jestem obecnie w Blighttown bagna i po zdobyciu klucza do New londo ruins postanowiłem odblokować te przejście. Przy okazji chciałem zajrzeć do Firelink Shrine,po dotarciu na miejsce okazało sie że ognisko jest ugaszone a ponownie rozpalić go nie mogę,na dodatek kobieta za kratami ( ta która ulepsza Estus flask) nie żyję. O co chodzi? Czy to normalne,czy może jednak gdzieś coś zrobiłem nie tak? Proszę o radę. Cytuj
WidmoPL 0 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 Ogółem do tego momentu? Ciężko mi teraz powiedzieć ze względu na to że wróciłem zmobilizowany właśnie wczoraj bo przez tego boss'a gra leżała z dobry miesiąc na półce, ale trochę ich 'nasiepałem'. Czyli Szymek najlepiej po prostu wrzucić wszystko w Lvl i ruszyć dalej? Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 ja jestem po pokonaniu Chaos Witch Qualaag i mam 41 SL po bagnach latałem w zestawie shadow. Teraz widzę że czeka mnie dalsza część podziemi tyle że z jakąś lawą i jeszcze nie wiem co tam się przyda Cytuj
WidmoPL 0 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 ja jestem po pokonaniu Chaos Witch Qualaag i mam 41 SL po bagnach latałem w zestawie shadow. Teraz widzę że czeka mnie dalsza część podziemi tyle że z jakąś lawą i jeszcze nie wiem co tam się przyda To jesteśmy w tym samym momencie! i czy ktoś może się orientuje ' w zapleczu fabularnym ' co dalej napędza siepanie kolejnych ton przeciwników? Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 jedziesz dalej! ja właśnie odpalam i mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej po za odpalaniem dzwonów Cytuj
szymek_maniak 2 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 widmo, nie musisz wbijac lv pokonaj jakiegos mini bossa albo cos, mozesz tez spróbowac na obecnym lv ilu pokonales bossów ? Cytuj
WidmoPL 0 Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 znając Dark Souls za wiele nie dowiemy, ale trzeba udowodnić kto najlepiej kopie dupy bossom ! No to lecimy! Cytuj
Gość Ofsajd Opublikowano 10 lutego 2012 Opublikowano 10 lutego 2012 @Widmo: ile czasu zajęło Ci dojście do tego etapu gry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi