Zaton. 19 Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 (edytowane) Imieniny Gerarda - nie ma lepszego dnia na założenie tego tematu :> W sumie kazdy arc opiera się na >Wesołe sceny >the plot thickens ! >każda postac z 'głównej czwórki' walczy z minibossem >pojawia się Gerard >Natsu walczy z głównym bossem, i zostaje pokonany >Natsu pokonuje głównego bossa jakimś magicznym powerupem z dupy w krytycznym momencie >więcej Gerarda >happy end FT jest generalnie przewidywalne w (pipi), ale z jakiegoś powodu, bardzo fajnie się to czyta/ogląda (ostatnio wziąłem się za mangę, i umarłem dla świata na 4 godziny :F) No i ta genialna ścieżka dźwiękowa <3 Co Wy sądzicie o tej serii ? Edytowane 24 września 2010 przez Zaton. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 Obejrzałem jakieś 7 odcinków i dalej nie mogłem. Może gdyby była ociupinkę mniej infantylna. Nie widzę powodów by to oglądać. Przypomina mi to trochę Pokemony ale bez... pokemonów. A intro (przynajmniej te pierwsze) bardzo fajne. Ogólnie na minus, podróba OP. Gdyby było poważniejsze i nie opierało się na takich banałach to bym ponowił oglądanie. Czy były jakieś pogłoski o zakończeniu anime? Cytuj
Killabien 555 Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 Manga leci dalej, ale anime coś strasznie szybko leci względem mangi, może niedługo zrobią przerwe jak w Katekiyo. Zacząłem od oglądania anime, potem wsiąkłem w mange i teraz anime tlyko oglądam z nudów i żeby sobie przypomnieć co było. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 24 września 2010 Opublikowano 24 września 2010 Obejrzałem jakieś 20 odcinków i nawet niezłe jak na początek. Niestety samo anime jest dość słabo wykonane pod względem technicznym, szczególnie animacja nie pozwala poczuć mocy niektórych scen. Muzyka za to jest wspaniała. Widać, że zamiast w oprawe video, całą kase wpakowali w audio Manga ogólnie lepiej wypada. Największym minusem FT dla mnie jest totalne psucie fajnych/epickich/wzruszających momentów przy pomocy humorystycznych wstawek. One piece w tej dziedzinie osiągnęło perfekcje i zawsze żarty i gagi umieszczane są idealnie tak, żeby nie psuć momentów. FT niestety robi to ciągle, na siłe próbuje wrzucić humor gdzie tylko się da. Jak dogonie mange to zobacze, czy coś się poprawiło w tej kwestii. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 1 października 2011 Opublikowano 1 października 2011 (edytowane) Czyżby manga miała nas jednak zaskoczyć?? Po ostatnim chapku jestem zaintrygowany Tak na logike to cała śmietanka gildii zginęła, ale wiadomo jak to jest i pewnie wessało ich jakieś magiczne ustrojstwo, żeby na koniec wyszli i zrobili wpierdziel, albo żeby było śmieszniej wsześniej wessało tam wszystkie smoki, które będą uczyły ich magii ;D Edytowane 1 października 2011 przez Richer Cytuj
Flash. 8 Opublikowano 5 października 2011 Opublikowano 5 października 2011 Jak dla mnie może się skończyć, zniechęcony żałosną fabułką i schematycznymi walkami przestałem to oglądać gdzieś w okolicach 60 epa. W porównaniu do takiego One Piece'a jest to straszny shit. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 15 października 2011 Opublikowano 15 października 2011 WTF?? Jak dalej tak się ta manga będzie rozwijać to ostateczny boss pewnie zostanie pokonany siłą grupowego uścisku -.- Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 15 października 2011 Opublikowano 15 października 2011 (edytowane) Najnowszy chapter FT to zdecydowanie najżałośniejszy chapter w historii mang wszelakich. Jak można mieć aż tak beznadziejny skill storytellingu? Kubo i jego Bleach to przy tym gównie geniusz. Edytowane 15 października 2011 przez Dahaka 3 Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Zrobiłem drugie podejście, ale serio tego nie da się oglądać. To wygląda jak zlepek pomysłów z innych tytułów, a sposób w jaki postacie rozwijają swoją siłe to żart. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 (edytowane) Jak szukasz jakieś dobrego tasiemca, to oprócz op polecam tylko hunter x hunter 2011. Anime ma 150 odcinków i jest zakończone. Manga jakieś 20 rozdziałów do przodu i czy się skończy kiedyś, to nie wiadomo, bo autor cierpli na bóle pleców lenistwo i woli grać w dragon questa zamiast rysować mangę. A to guwno obesrane z tego tematu wymaż z pamięciPS. HxH 2011 robiło to samo studio co One Punch Mana Edytowane 25 grudnia 2015 przez Dahaka Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Nie szukam tasiemca, oglądałem to kiedyś i chciałem dać drugą szansę. Wystarczy mi OP. Z tym hunter x hunter widzę jak z Berserkiem, tylko tam autor woli grać w Idolmaster zamiast rysować. Cytuj
Dahaka 1 863 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 No, ale i tak polecam obejrzeć, bo to jeden z najlepszych tasiemców, przez wielu uważany za najlepszy (bo materiał źródłowy świetny fabularnie i anime rewelacyjnie wykonane jak na tasiemca) Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 27 grudnia 2015 Opublikowano 27 grudnia 2015 Hunterxhunter to typowa kosa. Polecam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi