Skocz do zawartości

Pieprzenie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ja pyerdole, prawdziwy cyfrowy kapitan planeta, internetowy rycerz. no niestety, ludzie ciągną różne rzeczy z internetu, prawdopodobnie większość tego forum to robi. ogólnie, to możesz spjerdalać, bo nie robisz na nikim wrażenia, serio. poszukaj sobie jakiegoś forum szlachcice.pl i tam się pucuj. przypnij sobie do sweterka order uśmiechu albo wydrukuj sobie dyplom i powieś na ścianie. możesz sobie nawet zwalić gruche do karty abonenta ence plus jeśli poczujesz sie lepiej

Uuu, ale mi pojechałeś. Straszne. Skończyłeś juz? Moze chcesz plusa na znak poparcia?

Każdy robi jakieś nie całkiem legalne rzeczy- nie mieszkam kur.wa na marsie, zeby o tym nie wiedzieć (ani nie twierdze, ze sam jestem wyjątkiem)- ale trzeba byc skończonym debilem, zeby sie tym jarac (czy tez przypierd.alac do kogoś, kto tego czy tamtego nie robi).

Edytowane przez tommi

poyebało ci sie w główce coś ? gdzie tu sie ktoś jara piraceniem albo przypyerdala do ciebie lamusie ? sam wyskoczyłeś z bólem du,pska o piractwo  

Uuu, ale mi pojechałeś. Straszne. Skończyłeś juz?

uuuuuu skończyłem. nie musisz sie tak podniecać, w internecie jesteś bezpieczny, ale jakbyś w realu tak skakał do ludzi i nazywał złodziejami, to prawdopodobnie wyłapałbyś lepe i wrócił szybko online, kozaku z jajami 

Edytowane przez Kazub

Kto to rozpoczął (oraz kto sie jara piraceniem) to sie najlepiej masorza (i siebie samego) zapytaj (albo 2 strony wczesniej zajrzyj, bo pamiec juz chyba nie ta). Rozmawiałem normalnie z kimś o Matiu i serialach, jak zaczęliście sie dopier.dalac obaj, pewnie próbując byc zabawni.

Ostatni akapit to juz w ogole mnie rozwala :) Ty dalej nie rozumiesz jednego: ja mam naprawdę głęboko w du.pie czy ty (albo ktokolwiek inny) kradnie, rabuje itd. Jakbys nie zaważył, to masorz SAM to z duma opowiadał (i prawie sam to nazwał, z twoja mała pomocą). Tak trudno zaakceptować rzeczywistość? To chyba wlasnie to u ciebie bol du'py powoduje raczej.

o (...) ja tam pierd.ole, nie kradne. Wole zaplacic i spokojnie zaczekac.

- Yhyhy czekanie i placenie   :pawel:

o hmm, a ty jak to robisz?

- a, wiesz, ja to na codzien kradne. Jest zaje.biscie, wszystko od razu od reki dostepne i placic nie trzeba. 

o co robisz?

- yyy... kradne?

o on powiedzial, ze kradnie

x ooo ty chuyu jeden, od zlodziei ludzi wyzywasz! Spie.rdalaj stad! Wpied.dolic mu!! 

Faktycznie, lamus ze mnie.

Inna sprawa, ze w realu jakbyś kradł i usłyszał od kogoś z boku, ze kradniesz, to sam byś spierd.alal gdzie pieprz rośnie a nie zgrywał kozaka. W internecie jesteś bezpieczny.

Edytowane przez tommi
  • Minusik 1
Gość mate5

Juz to pisalem, ale teraz napisze znowu:

Nigdy wczesniej biedni ludzie (czytaj: spoza 10% najbogatszych) nie mieli tak dobrego, niemal nieograniczonego, dostepu do kultury. I jezeli korzystanie z tego dostepu czyni mnie zlodziejem, trudno.

nie czyni cię "złodziejem" w świetle prawa, bo taka klasyfikacja, to nadinterpretowanie. to znaczy wydawcy i oszołomy pokroju tomiego tak uważają. wydawcą się nie dziwię, bo mają problem. choć ich pazerność też można na siłe klasyfikować jako złodziejstwo, a co  

tommi na przykład płaci haracz ence, która wielokrotnie łamała prawa konsumenta (był w polsce jakiś zbiorowy pozew na nich) i jest hepi, grunt, że tępi "złodziejstwo" w internecie  

Edytowane przez Kazub

co ku.rwa ? masorz ci napisał, że seriale ogląda bez czekania na kolejny odcinek, a ciebie coś w du.pe ugryzło i zacząłeś odpyerdalać dedektywa, a tymczasem huy ci do tego, czy kupił sobie wszystkie sezony na blurej, czy ściągnął z internetu.

no wlasnie bylem ciekaw, skad je mial bo tez bym tak chcial ogladac jak on, wiec zapytalem grzecznie. Przeciez nie musial odpowiadac.

ty tez sie nie musiales wpier.dalac. Huy ci do tego, o czym ja z masorzem sobie rozmawiam.

• Minusik 1

Juz to pisalem, ale teraz napisze znowu:

Nigdy wczesniej biedni ludzie (czytaj: spoza 10% najbogatszych) nie mieli tak dobrego, niemal nieograniczonego, dostepu do kultury. I jezeli korzystanie z tego dostepu czyni mnie zlodziejem, trudno.

teraz z kolei ty trolujesz czy serio nie kumasz?

jesli nie placisz za cos, za co w swietle prawa zaplacic musisz, zeby moc z tego korzystac, to tak- to czyni cie zlodziejem. Trudno. To jest naprawde proste. I zeby była jasność (bo niektórzy wciąż tego nie kumają): nie oceniam cię, ani nie próbuje od tego odwieść- mowię tylko, jak jest.

wiem, ze cie zaskocze, ale filmy- mimo, ze sa tak "latwo, niemal bez ograniczen" dostepne- nie tworza sie same, tylko robia je ludzie tacy jak ty czy ja (ktorzy pewne w zdecydowanej wiekszosci rowniez naleza do tych pozostalych, biedniejszych 90%, maja na utrzymaniu dzieci, rodzine itd.), i nie robia tego w ramach hobby po pracy. Szok, wiem.

Mam propozycje: zatrudnij sie w branzy filmowej, pracuj przez kilka mies. nad jakas produkcja, a potem od dnia premiery czytaj w necie jak cie ruch.aja w du.pe, sprawdzaj tez przy tym na biezaco jak bardzo zakladane wplywy zaczynaja sie rozjezdzac z faktycznymi przelewami na konto (z ktorych musisz wszystko oplacic). Na koniec wróć tutaj i opowiedz, co o tym sadzisz.

nie czyni cię "złodziejem" w świetle prawa, bo taka klasyfikacja, to nadinterpretowanie. to znaczy wydawcy i oszołomy pokroju tomiego tak uważają.

to interesujaca interpretacja. udowodnij to w sadzie, a nie na (swoim prywatnym) forumie i masz moj szacunek. Tylko uwazaj, zdarza sie czasem (rzadko, ale jednak), ze argumenty typu "bo jak nie to wpier.dol" na nich nie dzialaja. I to pomimo, ze to w realu. Kolejny szok, wiem.

wydawcą się nie dziwię, bo mają problem. choć ich pazerność też można na siłe klasyfikować jako złodziejstwo, a co

tommi na przykład płaci haracz ence, która wielokrotnie łamała prawa konsumenta (był w polsce jakiś zbiorowy pozew na nich) i jest hepi, grunt, że tępi "złodziejstwo" w internecie

zgadza sie. Najgorszy jest zawsze moment, jak przykladaja ci spluwe do glowy zmuszajac do zaplacenia.

co do tepienia zlodziejstwa... zauwaz w koncu, ze ja nie prowadze zadnej krucjaty- stwierdzam tylko suche fakty, nazywajac je po imieniu, nic wiecej. Tylko tyle i az tyle. Jeszcze raz to napisze- mam to szczerze gdzies, co robisz ty czy ktokolwiek inny. Po prostu jak juz to robisz, to miej odwage to przyznac, a nie dorabiaj jakichs teorii zeby sie usprawiedliwic przed soba i innymi.

@masorz, masz jeszcze chyba 3 minusy tego dnia- pouzywaj sobie, smialo. W ogole jakbys nie zauwazyl, to tamtego nie dostales ode mnie.

Edytowane przez tommi

teraz z kolei ty trolujesz czy serio nie kumasz?

jesli nie placisz za cos, za co w swietle prawa zaplacic musisz, zeby moc z tego korzystac, to tak- to czyni cie zlodziejem. Trudno. To jest naprawde proste.

ja pjerdole. przecież właśnie to napisał. 

wiem, ze cie zaskocze, ale filmy- mimo, te sa tak "latwo, niemal bez ograniczen" dostepne- nie tworza sie same, tylko robia je ludzie tacy jak ty czy ja (ktorzy pewne w zdecydowanej wiekszosci rowniez naleza do tych pozostalych, biedniejszych 90%), i nie robia tego w ramach hobby po pracy. Szok, wiem.

Mam propozycje: zatrudnij sie w branzy filmowej, pracuj przez kilka mies. nad jakas produkcja, a potem od dnia premiery czytaj w necie jak cie ruch.aja w du.pe, sprawdzaj tez przy tym na biezaco jak bardzo zakladane wplywy zaczynaja sie rozjezdzac z faktycznymi przelewami na konto, z ktorych musisz wszystko oplacic.

tak, cała ekipa filmowa dzieli się pieniędzmi z wpływów, łącznie z panią jadzią sprzątającą na planie. ku,rwa, kasa z wpływów zasila przede wszystkim konta prezesuni wytwórni i wydawcy, czy tam dystrybutora.

oczywiście teoretyczne szacowanie strat zakłada z góry, że KAŻDY, kto ściągnie film, NA PEWNO zapłaciłby za niego, gdyby nie mógł ściągnąć za darmo, co jest gó,wno prawdą. nie bierze też pod uwagę praktycznych aspektów stymulowania rynku. 

największe notowania na torentach mają blockubstery, zarabiające z roku na rok coraz więcej. dziś przychód z samych kin, dobijający do miliarda już nikogo nie szokują. idzie to oczywiście w parze z coraz większą popularnością plików torent. szok, ale jak to ? no tak to. bonzowie marvela toną w dolarach, rzygają walutą i sr,ają monetami.

co do tepienia zlodziejstwa... zauwaz w koncu, ze ja nie prowadze zadnej krucjaty- stwierdzam tylko suche fakty, nazywajac je po imieniu, nic wiecej. Tylko tyle i az tyle. Jeszcze raz to napisze- mam to szczerze gdzies, co robisz ty czy ktokolwiek inny. Po prostu jak juz to robisz, to miej odwage to przyznac, a nie dorabiaj jakichs teorii zeby sie usprawiedliwic przed soba i innymi.

dobra, specjalnie dla ciebie głupi huyku nazwe ci rzeczy po imieniu. 

a więc

klikanie w magnet linka nie napawa mnie dumą, ani nie mam jakiejś dzikiej satysfakcji, że je,bie w system. wale sobie filmy z internetu za darmoszke. podpjerdalam, kradne i nie płace, żeby takie zuchy jak ty, mogły płacić za mnie. huy z tym, że na każdy milion prawników, który powie, że kradne, przypadnie drugi milion, który powie, że nie. dla ciebie i tak liczy się tylko jedna prawda - moralna masturbacja i zwycięstwo w plebiscycie na konsumenta miesiąca. już ? spuściłeś sie ? fajnie, cieszę się.

żeby nie było, że jestem ten najgorszy, to pochwale się, że mam na półce pi razy oko 120-130 filmów na DVD, parenście blurków. no i z 50 gierek i pare albumów. książek...w sumieee....nie wiem, ale więcej jak 30 na pewno. komiks tylko jeden - 3 zeszyty starego, polskiego wydania watchmen. mam kablówkę, za którą płacę. kiedyś płaciłem przez 3 lata kutasiarzom z cyfry/nc. przytłaczająca większość dóbr intelektualnych, które posiadam i/lub pochłonąłem, jest legalna. tej mniej legalnej nie rozpowszechniam. więcej grzechów nie pamiętam. jak masz jeszcze jakąś cudowną mantrę do wyśpiewania, to szybciutko, bo marnujesz mój czas, a jak nie, to WYJDŹ 

• Plusik 2

Ja mu nawet nie odpowiadam bo szkoda klawiatury na beton umysłowy.

i robisz błąd. trzeba dusić gagatków w zarodku, bo się rozpowszechniają. a może wybuchnie dobrze i banka wyłapie ? odpisywanie daje sporo możliwości

patrz 

@masorz, masz jeszcze chyba 3 minusy tego dnia- pouzywaj sobie, smialo. W ogole jakbys nie zauwazyl, to tamtego nie dostales ode mnie

ło matko, ło jezu, minusy dają. a ja myślałem, że są 2 na dzień.....sprawdzam......no, są tylko dwa. sorry tommi, nie mam więcej, ale głowa do góry, jutro też jest dzień   

Edytowane przez Kazub

Tak sobie nadrabiam filmy z ostatnich lat i kurcze wpadła mi w oko ta Jennifer Lawrence. Nawet nie chodzi o urodę, chociaż ładna z niej dziewczyna, ale o talent aktorski. Jestem pod wrażeniem tego co zagrała w Do szpiku kości i w Poradniku pozytywnego myślenia. Myślę, że już nie długo może liczyć na jakąś nominację do Oskara. Kto wie, może nawet wygra. Już nie takim dawali Oskara, także spokojnie - zobaczymy, co się będzie działo. Trzymam kciuki.

Ty tak serio? Czy nie łapię jakiegoś żartu?

Bo w sensie ona już zgarnęła Oskara właśnie za rolę PPM.