SlimShady 3 372 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Wracając do Dnia Świra, ciekawe ile maciucha miał lat w dniu premiery(2002), że np. potrafił się utożsamić z bólem Adasia w tej scenie: Najtrafniej opisał to Mejm, w zależności od wieku i doświadczeń życiowych każdy może odebrać sceny w tym filmie inaczej i nie ma w tym nic dziwnego, ze kogoś ten film bawi, śmiech przez łzy jest nadal śmiechem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 I co nie można się pochichrać, że mało pieniążków dostał i się w(pipi)ił? Zaraz się dowiem, że te filmy Stonogi to też jest niezły dramat i jak ktoś się śmieje to jest debilem, bo nie widzi głębi i cierpienia bohatera. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Obok mnie na filmie Joker siedziała mama na oko z 10 letnim synem. Cały czas przy mocniejszych scenach zakrywała mu oczy mówiąc ,że to jest ostatni film o "super bohaterach" na który poszli. Trochę mi to zepsuło odbiór filmu bo jednak się chichrałem trochę z tego. I w takich sytuacjach zastanawiam się gdzie byli pracownicy kina ta sama akcja była przy Deadpoolach. Jasne matka głupia że nie popatrzyła na kategorie filmu ale od czego są pracownicy Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 @SG1-ZIELU zasada taka sama jak przy sprzedawaniu gier 18+ dzieciaczkom. Odmów sprzedaży, to zaraz na dywanik trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 4 godziny temu, SG1-ZIELU napisał: I w takich sytuacjach zastanawiam się gdzie byli pracownicy kina ta sama akcja była przy Deadpoolach. Jasne matka głupia że nie popatrzyła na kategorie filmu ale od czego są pracownicy 4 godziny temu, PiotrekP napisał: @SG1-ZIELU zasada taka sama jak przy sprzedawaniu gier 18+ dzieciaczkom. Odmów sprzedaży, to zaraz na dywanik trafisz. A to nie jest tak ,że jak dzieciak idzie z osobą dorosłą to obsługa nie ma wiele do gadania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Kategoria R oznacza, że młodzież poniżej 17 lat musi przyjść na seans z osobą dorosłą (rodzić bądź opiekun). Dopiero kategoria NC-17 zabrania kompletnie oglądania przez nieletnich. Sprawa w USA jest prosta i tam trzymają się tych kategorii. W Polsce jasne są kategorie odnośnie programów w telewizji. Jeżeli chodzi o kina sprawa jest nieco bardziej problematyczna. Z reguły kina opierają się na informacjach od dystrybutora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 kotlet schabowy - zafiksowałeś się na mojej osobie i zamiast odnieść się do tematu to prowokujesz w denny sposób także sobie nie popiszemy na temat bo mało cię to chyba obchodzi. Idz prosze miotać się z kimś innym. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Joker chodzi za mna tak jak swego czasu Arrilval a wczesniej Mad Max. Co laczy te trzy filmy ? Chyba nic szczegolnego poza tym ze wracam do nich myslami czesciej niz do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 W dniu 26.10.2019 o 12:54, kotlet_schabowy napisał: xd. Myślałem, że etap odkrywczego oznajmiania światu "Dzień Świra to nie komedia, tylko tak naprawdę dramat, ale WIĘKSZOŚĆ LUDZI tego nie rozumie..." minął parę lat temu i sam w sobie jest teraz obiektem kpin. Ku.rwa jak coś Cię bawi to się śmiejesz, a nie analizujesz, czy wypada, bo generalnie film porusza poważne kwestie. Chu.j, że pewnie część scen nawet w zamierzeniu twórców miało bawić. Adas Miauczynski z 2002 jako nauczyciel to efekt zaniedban z 1984 z domu wariatow tego samego rezysera. Chocby sraly skaly wychowanie i srodowisko zewnetrzne ma ogromny wplyw na to jak bedzie sie funkcjonowalo w doroslym zyciu. Cykl zjepanego doboru matki z ojcem powoduje to, ze z takiego impasu antopologicznego ciezko wyjsc. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 W dniu 26.10.2019 o 14:29, Mejm napisał: Dzien swira? Jak mialem 17 lat to smialem sie gromko. Jak mialem 22 lata to smialem sie na niektorych scenach. Jak mialem lat 30 to juz sie praktycznie nie smialem. Podobnie miałem z Monty Pythonem: jak miałem lat 17 to się śmiałem. Jak miałem 22 lata to w ogóle, jak miałem 30 to już w ogóle uważam ten humor za przereklamowany i żałosny. Ale dzień świra lubię sobie czasem obejrzeć - często w tv leci. No i faktycznie to dalej jest śmieszne (same sceny są śmieszne), ale jakby tak dłużej się zastanowić, to całość strasznie przygnębiająca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 9 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 MP ogladalem w podstawowce jak zaczal leciec w tvp. Nie przemawial mnie ten humor. Rozumialem, ze moge byc za mlody zeby go rozumiec, wiec niezmiernie bawili mnie kumple z sp i lo, ktorzy uwazali to za top topow. Dla mnie Daniec i jego skecz o golocie wciagal dopa te montypajtony. W cda tez sie jarali tym humorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 W piateczek premiera Lighthouse w rodzimych kinach i korva coś nie widzę wcale tych seansów;/ obilo się komuś w Warszawie gdzie grają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 W Shire w grudniu nie będzie grane (i pewnie nigdy) Ogólnie może być ciężko z seansami. Za to będzie Dr Sleep. Wieść niesie, że pan King jest zadowolony (a na pewno bardziej niż z Lśnienia Kubricka ) Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 no jeden z moich osobistych must watchow w najblizszym czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zbieracie filmy na Blu Ray/DVD? Korzysta ktoś z wypożyczalni Chilli? Dobra tam jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Pany gdzie obejrzec lighthouse i pewnego razu w hollywood? Na stronkach zlodzieji typu cda nie ma wiec moga byc jakies za piniondze? Zeby od razu uniknac glupich odpowiedzi typu w kinie od razu mowie ze w ostrolece nie puszczaja takich hipsterskich filmow. Za to zenek bedzie grany 4 tygodnie Aha i nie w jakosci 4k. W robocie mam internet robiac hotspota z tableta Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Pewnego razu w Hollywood jest chyba na Chilli. Zresztą wyszukaj sobie te filmy na Upflix, tam będziesz miał podane w jakich platformach są dostępne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 oglądanie once upon a time na laptopie? z tymi pierdziwami zamiast głośników przy takim soundtracku? powinny być za to warny Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Godzinę temu, maciucha napisał: oglądanie once upon a time na laptopie? z tymi pierdziwami zamiast głośników przy takim soundtracku? powinny być za to warny Ktoś tak oglada? Zwierze Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 a co masz w wiktorgames kino domowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Trzymajcie sie tam na tym rybołówstwie 1 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 o kur.wa to zdjęcie tabletem jak na memach o starych ludziach Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Jakby nie bylo 31 rok leci Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Przez chwilę myślałem, że to łazienka i na kiblu siedzisz xd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Chyba tam u was w trojmiescie w łazienkach takie tęczowe kolorki scian Tfu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi