Mikes 65 Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 (edytowane) Zrobił się ostatnio jakiś boom na to i słusznie. Co to? Zaczynamy na losowo generowanej wyspie i naszym celem jest przeżycie. Zaczynamy z pięścią, tworzymy sobie toporki, coraz lepsze, od drewnianych po diamentowe, łuki, ciuchy, skrzynie i tak dalej i tak dalej. W dzień eksplorujemy, w nocy próbujemy przezyć. Gdy zniszczymy jakąś część terenu, bierzemy ją do inventory, i możemy nią potem budować, tworzyć całe struktury Grafika jest paskudna, ale ma klimat. Możliwosci - własciwie nieograniczone, to jest dosłownie gra na lata, na youtube są godziny filmów z róznych wypraw w tej grze a to dopiero alfa. Społeczność jest niesamowita, a gra już teraz a multiplayer, niekóre twory miażdzą. Gra kosztuje na razie 10 euro, w becie 20, potem jeszcze więcej więc poleca brać teraz, aktualizacje co tydzień http://www.minecraft.net/ http://i.imgur.com/96EA1.jpg http://i.imgur.com/RWSOS.png http://i.imgur.com/cy2pO.jpg Edytowane 13 czerwca 2011 przez Mikes Cytuj
gork 19 Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 Nie dalo sie zrobic gorszej grafiki? 10/20 euro Cytuj
Gość Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F Cytuj
Gość ako Opublikowano 26 września 2010 Opublikowano 26 września 2010 (edytowane) Nie dalo sie zrobic gorszej grafiki? 10/20 euro Nie o grafę w tej grze chodzi, a między innymi dlatego ze świat jest zbudowany z klocków, można go w całości modyfikować/niszczyć. Polecam na YT wklepać X's Advantures in Minecraft, gość zrobił już 45 odcinków kapitalnego playthrough z gry. Ja jestem kupiony i niedługo pewnie zainwestuję w grę. @Stona: multi jest, póki co chyba tylko tryb Creative, czyli generalnie wspólne budowanie rzeczy. W przyszłości mają dojść inne tryby gry, np. Survival z singla. Edytowane 26 września 2010 przez ako Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 26 września 2010 Autor Opublikowano 26 września 2010 Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F Aktualizacje masz na bieżąco, potem bedzie drozej. Nie placisz za alfe tylko za ciagle rozwijana gre anyway, moje: Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 (edytowane) Nie ma co, autor zarabia niezle pieniadze Kasa, kasa Edytowane 30 września 2010 przez Sandking Cytuj
Gość ako Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 (edytowane) Z tego co wiem, to autor nawet zakłada własne studio, zatrudnił już dwie osoby i pewnie developing gry nabierze rozpędu. Cieszy mnie to bardzo, bo dawno nie grałem w tak świetną grę Niby pomysł prosty, a wciąga okrutnie. Edytowane 30 września 2010 przez ako Cytuj
molly 311 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Zacząłem grać o 19, właśnie skończyłem. To znaczy przerwałem na chwilę. Jutro muszę być o 8 na uczelni, ale... ta gra odciągnęła mnie od Dead Rising 2, także to chyba mówi samo za siebie. Creative mode mnie nie jara, ale InfDev - OGIEN Z DU'PY. A budowa domu to już w ogóle wypas... tak przytulnie posadzić w nim swojego 'heroesa'. ;] Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Grafika jak z ps3, ale jak wszyscy zachwalaja to chyba sprawdze. Tylko ciezko zarywac noce przy kilku "zarywaczach" naraz, bo jeszcze w Civa lupie;/ Cytuj
Gość Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Dobra, to ja tego nie kupię, skoro to coś w stylu pożeracza czasu, to ja podziękuję Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 października 2010 Opublikowano 1 października 2010 Ja pierdzielę, nie macie co z czasem robić? A tak naprawdę - ogień z du,py, chwilkę na stronie pograłem, klimat jest mega, a jak jeszcze się gra z jakimś ekwipunkiem, walka, eskploracja to mega jest. W takich chwilach chciałoby się być nerdem i nie mieć życia ;/. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 4 października 2010 Autor Opublikowano 4 października 2010 Ogólnie zaczyna się mania tego, wszędzie o tym gadają, wszędzie są artykuly a to dopiero ALFA, duzo przedmiotow jeszcze nawet nie działa. Obstawiam, ze do swiat będzie 2x lepsza i większa Cytuj
Gość Opublikowano 4 października 2010 Opublikowano 4 października 2010 Szkoda że nie ma tego na stimie :< Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 października 2010 Opublikowano 4 października 2010 http://kotaku.com/5654471/left-4-dead-meets-minecraft Cytuj
Mq 73 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 (edytowane) Mimo grafiki niezwykle wciagajace gowienko. Jak ktos lubi sandboxy i lubil Lego jak byl mlody to nie ma nic lepszego. Moj domek. Poczatkowo mial byc wieza, ktora miala wskazywac droge do mojego domku z miejsca gdzie sie respawnuje. Zaczalem dobudowywac rzeczy i wyszedl ten potworek architektoniczny. Domek z drugiej strony. Dziwne uksztaltowanie terenu spowodowane tymi zielonymi fiutami kamikaze. Na dole jest moj domek 1.0, obecnie coraz glebiej siegajaca kopalnia. I tak, mam drzewo na dachu. Tabliczka przed wejsciem do domku. Zaczalem rowniez budowac cos w rodzaju wielkiego muru wokol moich posiadlosci. Edytowane 5 października 2010 przez Mq Cytuj
Gość ako Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 Epicki trailer, lepszy niż do niejednej 'wielkiej' produkcji Cytuj
Gość Oran Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa. Cytuj
Gość Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Na jutubie są tutki. Ja tam w to nie grałem ale kilka filmików oblookałem i wiem jak ją zrobić Szejm on ju Cytuj
molly 311 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa. to coś to jest stół taki co mają majstrzy w warsztatach ignorancie! przecież w grze grafika doskonale to obrazuje! no crafcisz go i ustawiasz w podręcznym invie i wtedy ppm stawiasz, najlepiej w swoim domku, gdzieś obok piecyków i szafek. a w necie masz przepis na każdą rzecz, po kilkunastu minutach gry będziesz znać wszystko na pamięć. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 A tak się zapytam, te zombiaki potem to się tłucze normalnie? Bo mnie na hita teraz ma dziad, i czai mi się pod oknami po nocy... Spać nie można spokojnie bo tupie debil próbując się do środka wbić. A co do stołu no to postawiłem go - bo też myślałem, że to do tego niby jest, klikam by mi inventory się otworzyło a tam craft wciąż do dupy, bo małe okienko. Ale idę tutków na oglądać się. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 tez miałem z tym craftem problem. Kładziesz ten stół (nie wyrzucasz) prawym gdzieś na ziemi, i klikasz już na ten kwadrat, znowu prawym, i masz nowe okienko 3x3 Cytuj
Gość Oran Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 (edytowane) Wkurza mnie ta noc, nie mogę ani węgla zebrać ani skał takich. Szybko mi się noc zrobiła i musiałem dziurę w ziemii kopać by mnie te zombiaki nie prześladowały i teraz czekam, aż znowu się jasno zrobi. Bo drzwi eleganckie se sprawiłem, ale nie mam gdzie ich wsadzić, moja ziemianka nie ma miejsca na drzwi, tylko zasuwam wejście ziemią i co chwila patrze czy już jasno xD edit: ale to (pipi)a ma moc, ta gra, autentycznie sie boje czy mi jakies cus do lepianki nie wlazło, bo mi syczy. A po ciemku budowałem już xDDDDDDDDDDDDDDDDDD Edytowane 11 października 2010 przez Oran Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc. Cytuj
molly 311 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc. ja zrobiłem 3 domy, kamienice, zameczek, port, latarnię, kilka domków na drzewie, 2 zjeżdżalnie wodne (z cieczami fajna zabawa jest nawet), kilka mostów i... gram dalej. wkręcisz się to ciężko się oderwać, tutaj sprawdź kombinacje http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting drewniane drzwi to początek, fajna zabawa z ustawianiem metalowych i robieniem "kabli" z redstone łączących je z wajchą albo przyciskiem, albo pułapki albo... ile tego jest!! lecę grać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi