Opublikowano 26 września 201014 l Zrobił się ostatnio jakiś boom na to i słusznie. Co to? Zaczynamy na losowo generowanej wyspie i naszym celem jest przeżycie. Zaczynamy z pięścią, tworzymy sobie toporki, coraz lepsze, od drewnianych po diamentowe, łuki, ciuchy, skrzynie i tak dalej i tak dalej. W dzień eksplorujemy, w nocy próbujemy przezyć. Gdy zniszczymy jakąś część terenu, bierzemy ją do inventory, i możemy nią potem budować, tworzyć całe struktury Grafika jest paskudna, ale ma klimat. Możliwosci - własciwie nieograniczone, to jest dosłownie gra na lata, na youtube są godziny filmów z róznych wypraw w tej grze a to dopiero alfa. Społeczność jest niesamowita, a gra już teraz a multiplayer, niekóre twory miażdzą. Gra kosztuje na razie 10 euro, w becie 20, potem jeszcze więcej więc poleca brać teraz, aktualizacje co tydzień http://www.minecraft.net/ http://i.imgur.com/96EA1.jpg http://i.imgur.com/RWSOS.png http://i.imgur.com/cy2pO.jpg Edytowane 13 czerwca 201113 l przez Mikes
Opublikowano 26 września 201014 l Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F
Opublikowano 26 września 201014 l Nie dalo sie zrobic gorszej grafiki? 10/20 euro Nie o grafę w tej grze chodzi, a między innymi dlatego ze świat jest zbudowany z klocków, można go w całości modyfikować/niszczyć. Polecam na YT wklepać X's Advantures in Minecraft, gość zrobił już 45 odcinków kapitalnego playthrough z gry. Ja jestem kupiony i niedługo pewnie zainwestuję w grę. @Stona: multi jest, póki co chyba tylko tryb Creative, czyli generalnie wspólne budowanie rzeczy. W przyszłości mają dojść inne tryby gry, np. Survival z singla. Edytowane 26 września 201014 l przez ako
Opublikowano 26 września 201014 l Autor Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F Aktualizacje masz na bieżąco, potem bedzie drozej. Nie placisz za alfe tylko za ciagle rozwijana gre anyway, moje:
Opublikowano 30 września 201014 l Nie ma co, autor zarabia niezle pieniadze Kasa, kasa Edytowane 30 września 201014 l przez Sandking
Opublikowano 30 września 201014 l Z tego co wiem, to autor nawet zakłada własne studio, zatrudnił już dwie osoby i pewnie developing gry nabierze rozpędu. Cieszy mnie to bardzo, bo dawno nie grałem w tak świetną grę Niby pomysł prosty, a wciąga okrutnie. Edytowane 30 września 201014 l przez ako
Opublikowano 30 września 201014 l Zacząłem grać o 19, właśnie skończyłem. To znaczy przerwałem na chwilę. Jutro muszę być o 8 na uczelni, ale... ta gra odciągnęła mnie od Dead Rising 2, także to chyba mówi samo za siebie. Creative mode mnie nie jara, ale InfDev - OGIEN Z DU'PY. A budowa domu to już w ogóle wypas... tak przytulnie posadzić w nim swojego 'heroesa'. ;]
Opublikowano 1 października 201014 l Grafika jak z ps3, ale jak wszyscy zachwalaja to chyba sprawdze. Tylko ciezko zarywac noce przy kilku "zarywaczach" naraz, bo jeszcze w Civa lupie;/
Opublikowano 1 października 201014 l Dobra, to ja tego nie kupię, skoro to coś w stylu pożeracza czasu, to ja podziękuję
Opublikowano 1 października 201014 l Ja pierdzielę, nie macie co z czasem robić? A tak naprawdę - ogień z du,py, chwilkę na stronie pograłem, klimat jest mega, a jak jeszcze się gra z jakimś ekwipunkiem, walka, eskploracja to mega jest. W takich chwilach chciałoby się być nerdem i nie mieć życia ;/.
Opublikowano 4 października 201014 l Autor Ogólnie zaczyna się mania tego, wszędzie o tym gadają, wszędzie są artykuly a to dopiero ALFA, duzo przedmiotow jeszcze nawet nie działa. Obstawiam, ze do swiat będzie 2x lepsza i większa
Opublikowano 5 października 201014 l Mimo grafiki niezwykle wciagajace gowienko. Jak ktos lubi sandboxy i lubil Lego jak byl mlody to nie ma nic lepszego. Moj domek. Poczatkowo mial byc wieza, ktora miala wskazywac droge do mojego domku z miejsca gdzie sie respawnuje. Zaczalem dobudowywac rzeczy i wyszedl ten potworek architektoniczny. Domek z drugiej strony. Dziwne uksztaltowanie terenu spowodowane tymi zielonymi fiutami kamikaze. Na dole jest moj domek 1.0, obecnie coraz glebiej siegajaca kopalnia. I tak, mam drzewo na dachu. Tabliczka przed wejsciem do domku. Zaczalem rowniez budowac cos w rodzaju wielkiego muru wokol moich posiadlosci. Edytowane 5 października 201014 l przez Mq
Opublikowano 11 października 201014 l Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa.
Opublikowano 11 października 201014 l Na jutubie są tutki. Ja tam w to nie grałem ale kilka filmików oblookałem i wiem jak ją zrobić Szejm on ju
Opublikowano 11 października 201014 l Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa. to coś to jest stół taki co mają majstrzy w warsztatach ignorancie! przecież w grze grafika doskonale to obrazuje! no crafcisz go i ustawiasz w podręcznym invie i wtedy ppm stawiasz, najlepiej w swoim domku, gdzieś obok piecyków i szafek. a w necie masz przepis na każdą rzecz, po kilkunastu minutach gry będziesz znać wszystko na pamięć.
Opublikowano 11 października 201014 l A tak się zapytam, te zombiaki potem to się tłucze normalnie? Bo mnie na hita teraz ma dziad, i czai mi się pod oknami po nocy... Spać nie można spokojnie bo tupie debil próbując się do środka wbić. A co do stołu no to postawiłem go - bo też myślałem, że to do tego niby jest, klikam by mi inventory się otworzyło a tam craft wciąż do dupy, bo małe okienko. Ale idę tutków na oglądać się.
Opublikowano 11 października 201014 l tez miałem z tym craftem problem. Kładziesz ten stół (nie wyrzucasz) prawym gdzieś na ziemi, i klikasz już na ten kwadrat, znowu prawym, i masz nowe okienko 3x3
Opublikowano 11 października 201014 l Wkurza mnie ta noc, nie mogę ani węgla zebrać ani skał takich. Szybko mi się noc zrobiła i musiałem dziurę w ziemii kopać by mnie te zombiaki nie prześladowały i teraz czekam, aż znowu się jasno zrobi. Bo drzwi eleganckie se sprawiłem, ale nie mam gdzie ich wsadzić, moja ziemianka nie ma miejsca na drzwi, tylko zasuwam wejście ziemią i co chwila patrze czy już jasno xD edit: ale to (pipi)a ma moc, ta gra, autentycznie sie boje czy mi jakies cus do lepianki nie wlazło, bo mi syczy. A po ciemku budowałem już xDDDDDDDDDDDDDDDDDD Edytowane 11 października 201014 l przez Oran
Opublikowano 11 października 201014 l No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc.
Opublikowano 11 października 201014 l No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc. ja zrobiłem 3 domy, kamienice, zameczek, port, latarnię, kilka domków na drzewie, 2 zjeżdżalnie wodne (z cieczami fajna zabawa jest nawet), kilka mostów i... gram dalej. wkręcisz się to ciężko się oderwać, tutaj sprawdź kombinacje http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting drewniane drzwi to początek, fajna zabawa z ustawianiem metalowych i robieniem "kabli" z redstone łączących je z wajchą albo przyciskiem, albo pułapki albo... ile tego jest!! lecę grać.