Stona 569 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 No to masz zadanie Zrób jakiś labirynt z pułapkami i wyślij do Yogscast Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce Cytuj
molly 311 Opublikowano 21 marca 2011 Opublikowano 21 marca 2011 nie wiem czemu, ale od kiedy wyszły edytory pozwalające na zrobienie OLBRZYMICH budowli w 30 minut jakoś kompletnie mi ta gra zbrzydła pod względem "wow, ale <cokolwiek>". 0 sugerowania, sam jutro w końcu uploadne na yt filmik z mojego zamku stworzonego w 100% w grze, ale... jest niesmak. ;] 2 1 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 Może jakaś dobra (i mądra) dusza będzie w stanie rozwiązać mój problem. Po odpaleniu MC, gra się wywala. Średnio co 5 minut. Najgorzej jak jesteś w trakcie kopania, bo jak włączasz grę ponownie to jesteś "wmurowany" w ścianę, w której grzebałeś i zaczynasz się dusić i giniesz po chwili. Najpierw jest black screen, a po kilku sekundach takie coś wychodzi na jaw oczom mym: http://img814.imageshack.us/img814/1825/mcerror.jpg - system: Win 7 - Java instalowana i reinstalowana dziś trzykrotnie - żadnych problemów z Javą ogólnie. Tylko MC się wypieprza. Cytuj
Gość ako Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 Ustaw render distance na normal, jak ja miałem podobne problemy to pomogło. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 23 marca 2011 Opublikowano 23 marca 2011 nie wiem czemu, ale od kiedy wyszły edytory pozwalające na zrobienie OLBRZYMICH budowli w 30 minut jakoś kompletnie mi ta gra zbrzydła pod względem "wow, ale <cokolwiek>". 0 sugerowania, sam jutro w końcu uploadne na yt filmik z mojego zamku stworzonego w 100% w grze, ale... jest niesmak. ;] Dokładnie. Nic nie zastąpi własnoręcznie zbudowanej bazy gdzieś po drugiej stronie wyspy gdzie przez kilka godzin się zbiera surowce transportowane następnie wagonikiem do głównej bazy, gdzie odbywa się procedura budowy... obowiązkowo z respawnami gdy montujemy klocki kilkadziesiąt klocków powyżej powierzchni... klockowatej ziemii. Niech klocki będą z Wami! 1 1 Cytuj
molly 311 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 nie wiem czemu, ale od kiedy wyszły edytory pozwalające na zrobienie OLBRZYMICH budowli w 30 minut jakoś kompletnie mi ta gra zbrzydła pod względem "wow, ale <cokolwiek>". 0 sugerowania, sam jutro w końcu uploadne na yt filmik z mojego zamku stworzonego w 100% w grze, ale... jest niesmak. ;] Dokładnie. Nic nie zastąpi własnoręcznie zbudowanej bazy gdzieś po drugiej stronie wyspy gdzie przez kilka godzin się zbiera surowce transportowane następnie wagonikiem do głównej bazy, gdzie odbywa się procedura budowy... obowiązkowo z respawnami gdy montujemy klocki kilkadziesiąt klocków powyżej powierzchni... klockowatej ziemii. Niech klocki będą z Wami! nie bardzo rozumiem, bo najeżdżasz teraz na samą grę - tak jak opisałeś - tak powinno się budować, niezależnie od tego jak ch'ujowo to dla kogoś brzmi. używanie jakichś edytorów to oszustwo i tyle, nic więcej. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 Istnieją jakieś takie edytory? To słabiutko . Cytuj
Stona 569 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 Wystarczy nie używać. Nie wiem z czym macie problem. Słaba wola? Cytuj
scuff 463 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 Tak, ja mam z nimi problem. Odkąd zessalem edytor ekwipunku to nosze przy sobie unlimited TNT i rozwalam co tylko zobacze, bardziej mnie to bawi niz kopanie Chociaż jak zrobilem domek z tnt, a w nocy creeper przez drzwi mnie puknął to było mi troche smutno Cytuj
Stona 569 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 Dobra z mojej strony EOT, bo widzę że się zaczyna dyskusja nad wyższością grania "na kodach" nad graniem bez oszukiwania 3 Cytuj
molly 311 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 (edytowane) Wystarczy nie używać. Nie wiem z czym macie problem. Słaba wola? Wyraźnie napisałem, że wszelkie "budowle" nie stanowią już dla mnie źródeł zachwytu, bo każdy może użyć takiego edytora - i tylko tyle - więc tutaj nie chodzi o to, czy ja tego używam żeby się pobawić i później chce mi się płakać, bo nie jestem tru gejmerem ;/, tylko o to, że skoro każdy może zbudować coś wielkiego w kilka minut to każdą jednolitą budowlę można uznać za dzieło stworzone przy pomocy edytora. Ja jak budowałem zamek, który kiedyś w końcu zuploaduję, nic nie używałem, ale nie widzę problemu, żeby tak jak scuff pobawić się INVeditem. Ten drugi program, nie do edycji ekwipunku, tylko do edycji mapy, inaczej się nazywa. Nie zaczyna się dyskusja o wyższości grania z innymi programami, tylko zaczyna się dyskusja o tym, że te edytory - mimo że zabawa z INVeditem jest przednia - zepsuły grę pod względem "popatrzcie jaką gwiazdę śmierci zrobiłem" - bo teraz widać, że te wszystkie OLBRZYMIE budowle zostały zrobione przy pomocy tego, a chłopaczki tak motzno się chełpią tymi swoimi wyczynami. Edytowane 25 marca 2011 przez LegionPolski 1 Cytuj
Linek 187 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 W ogóle Minecraft jest grą przeszłości, która trafiła na czasy internetowe. Przecież tutaj właśnie całą zabawą jest własnoręczne budowanie, własnoręczne wydobywanie i własnoręczne poznawanie świata. A w tych czasach ludzie z lenistwa wchodzą sobie na jakieś fora, czy poradniki, sprawdzają przepisy na różne przedmioty, sprawdzają, jakie jeszcze rzeczy da się znaleźć i po prostu spłycają sobie grę. Ja, kiedy zacząłem grać i dałem grę też sąsiadowi, czułem się, jakbym wrócił do połowy lat '90. Specjalnie nie sprawdzałem niczego w necie, sąsiad przychodził zajarany, że znalazł nowy materiał, albo odkrył, jak stworzyć cośtam i był klimat. Ja jestem zdecydowanie zwolennikiem czystego grania w MC. Tak daje najwięcej satysfakcji. 1 Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 Moje dzieciaki w to grają i nieźle dają sobie radę Stworzyli coś na świat wookie - wszystko z drzewa Fakt, grafika potrafi odrzucić ale tytuł ma to "coś" i można się zatracić Cytuj
Texz 670 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 Grafika odrzuca? Ciekawe kogo. Dla mnie ten tytuł jest ładniejszy niż Crysis 2 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 Jest klimatyczny. Ładniejszym bym go nie nazwał Cytuj
Linek 187 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 (edytowane) Tzn. ładniejszy może być, bo "ładność", to odczucie absolutnie subiektywne. Ale "lepszy technicznie", to już obiektywne określenie. Choć też przyznam, że mi się podoba, lubię po prostu ten świat, jest taki pozytywny, ale jednak częściej czynnik "wow", pod względem czysto graficznym występuje w Crysisie2. Edytowane 25 marca 2011 przez Linek Cytuj
Texz 670 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Jest klimatyczny. Ładniejszym bym go nie nazwał Czy ja wiem? Po updejcie po którym giera wygląda jeszcze ładniej, bo ma miękkie cieniowanie, dla mnie każda nowa gra mogłaby być tworzona na silniku Minecrafta Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 11/11/11 gra ma mieć status ukończonej... czy tylko mi się zdaje, że to troszkę zbyt szybko? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 11/11/11 gra ma mieć status ukończonej... czy tylko mi się zdaje, że to troszkę zbyt szybko? Gdyż? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Opublikowano 8 kwietnia 2011 Nie jest tajemnicą, że twórcy Minecrafta śpieszy się aby zabrać się już na serio za nowy projekt: "Scrolls". Ukończy niby szybko Minecrafta i przeleje swoją miłość na nowe dziecko. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=qy882ILYJMM Update do wersji 1.5 w przyszłym tygodniu. Zmienne warunki atmosferyczne, statystyki i achievmenty. Całkiem sporo jak na jedną aktualizację. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 Dobra, wygląda to fajnie aleeeeeee Błyskawice są randomowe, czy mają jakieś parametry w stylu trafianie w najwyższy obiekt itp? Skoro są błyskawice, to czy będą piorunochrony? Deszcz - czy padając będzie robił mini-kałuże? Mi się podoba Cytuj
Gość ako Opublikowano 9 kwietnia 2011 Opublikowano 9 kwietnia 2011 (edytowane) Super to wygląda, podoba mi się przyciemnienie wszystkiego jak zaczyna padać, no i burze mają klimat ^ Jeszcze tylko oficjalny support modów i ja jestem zaspokojony xD Edytowane 9 kwietnia 2011 przez ako Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi