Kazuun 221 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) Dziś coś zauważyłem. Wiadomo do czego służy "f". Spróbujcie go wcisnąć z Shiftem. Dla ciekawskich jest jeszcze F2 z Shiftem W sensie, że do czego? Bo u mnie się nic nie dzieje....przy żadnej z kombinacji. Edytowane 30 Maja 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 zwykłe "f" zmienia fog w kombinacji: far, normal, short, tiny natomiast "F" w kombinacji odwrotnej: tiny, short, normal, far :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 To już jest od dawna. Możliwe że było pod innym przyciskiem, ale było na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) Odkąd pamiętam F zmienia fog. Można to co prawda zmienić w opcjach. O Shift + f dowiedziałem się niedawno na reddicie, stąd mam info. ps. Tu dumpuję "zużyte" klocki. Edytowane 30 Maja 2011 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 30 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Ahym.... fog u mnie jest pod "G" ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Cholera, wygenerowało mi świat bez trawy. Trawa jest tylko w określonych biomach czy powinna być wszędzie (tam gdzie zielona ziemia)? Chyba jestem u(pipi)ony, ani trzciny cukrowej ani trawy, a już tak fajnie się rozbudowałem na wyspie. Luz wszystko się wyjaśniło Przemaszerowałem większy kawałek swojego świata i znalazłem i trzcinę i trawę @Up Co to za texture pack? Edytowane 31 Maja 2011 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 http://www.planetminecraft.com/texture_pack/lb-photo-realism-pack-64x64-version-20/ Przyjemny, ale bardzo ciemny. Idealnie nadaje się do prezentacji, ale przy budowie jest zupełnie zbędny. ps. wyszedł 1.6.6 i jak macie "bones" to zróbcie z nich bonemeal i z tym w łapie spróbujcie prawym przyciskiem gdzieś na trawie :potter: MAGIA! Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Aaaa to ten LB Photo Realistic, miałem go i jak patrzy się w dal to straszny "ryż" się robi, w sensie że tak naciapkane jest, według mnie za bardzo szczegółowy. No z tym bonemeal to akurat właśnie jak zacząłem narzekać na brak trawy, ale coraz bardziej podoba mi się ten minecraft Jak jeszcze notch wrzuci ten tryb adventure to dopiero będzie jazdy kiedyś marzył mi się edytor scenariuszy do tej gry Edytowane 31 Maja 2011 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ale przecież jest wuchta map adventure na forum. Wystarczy ściągać i grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Ale taki tam adventure, nie ma NPCów, tylko Ty. Nie możesz ustawić, że tu i tu chcesz potwora, musisz zapisać i wierzyć, że koleś nie nie zacnie kuć ściany i wiele innych takich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 No a w noczowym adventure mode nie będziesz mógł kłuć sciany? Na każdej mapie adventure masz spis reguł wg. których grasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Czyli zakładasz, że adventure Notcha to to samo będzie? PO prostu da możliwość dodawania mapek? (Nie wymądrzam się, po prostu pytam, czy może gdzieś o tym czytałeś Te mapki są spoko. Jak jeszcze robiłem RE Mansion, to też chciałem adventure z tego zrobić a to było jeszcze w Alphie w zeszłym roku, ale nie dałem rady skończyć choć mapka jest do dzisiaj. Nie wiem jakby zareagowała na update, bo MC na kompie na którym była robiona to 1.1.2. Nie mniej jednak fajny byłby edytor scenariuszy z takimi opcjami jak chociażby: możliwość zablokowania klocków, ograniczenie terenu, ustawienie potworów itp. A propo tych Adventure Maps to grał ktoś z Was w to, jakie macie opinie na ten temat? A to latarnia nad którą aktualnie pracuje. Stoi ciut za bardzo w głąb lądu, ale ostatecznie moze być (jak mi się będzie chciało, to będę przesuwał brzeg) HAH Minecraft przypomina o urodzinach notcha - to dzisiaj Edytowane 31 Maja 2011 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Tu dumpuję "zużyte" klocki. Ja do usuwania klocków mam piecyk W środku jest lawa @Mierzej Znając Nocza, to za bardzo się nie wysili, maks co doda od siebie to może jakieś NPC do postawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ale przeciez mowil, ze NPC nie da sie zrobic :o (tzn. on nie da rady bo moderzy zrobili) Swiat sie konczy, gruby bierze sie do roboty (chociaz juz zapowiedzial ze po E3 bierze sobie urlop, ehehe) Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Tu dumpuję "zużyte" klocki. Ja do usuwania klocków mam piecyk W środku jest lawa Mam już drugi wychodek, dziura w kiblu leci prosto do ogromnego basenu z lawą. W planach mam zrobienie jeszcze super wychodka i super mega sperma wychodka. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czy ktoś z Was próbował wgrać MineColony lub innego moda? Mam problem, ponieważ po wgraniu samego modloadera gra wywala z błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 3 miesiące zabijania nudy... przegrałem życie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 :o Srogo, to teraz zrób do tego jakiś scenariusz, zamontuj pułapki i wyślij na jakiś serwer, to sobie pogram Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 O żesz Ty... zatkało mnie Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Jak się takie screeny robi, i robiłeś to wszystko w adventure crafcie? Bo bez czitów to na pewno nie powstało Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Normalnie robię F2 i potem sklejam do siebie w Photoshopie. Mapka to osobny program -> Google No bez InsideJoba to na prawdę ciężko. Pierwszą budowlę robiłem od podstaw z tego co się znajdzie i trwało to po prostu zbyt długo. Po pewnym czasie, po przerywaniu pracy po prostu traciło się ten flow i cały pomysł szlag trafiał. Powypełniałem skrzynie podstawowymi budulcami* i teraz przynajmniej jadę bez. Ale serio, albo gra się jak w adventure, albo buduje się coś konkretnego z InsideJobem. Niestety *głównie diamentami i szkłem na ogromną podwodną szklarnię, resztę budulców normalnie się zdobywa w trakcie gry. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Pytanie roku brzmi: w wersji przeglądarkowej nie da się robić piecy, ubrania, itd. Prawda? Czy ja czegoś nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Pierwsze słyszę, niczym się te gry nie różnią przecież. Furnace robisz w stole do craftowania, bodaj z cobblestone'a zostawiając środek pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No, a jednak. Nie włączysz wrogów, nie ma też stref dzień/noc, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Probówałem wygooglać coś o różnicach między wersjami ale nic nie znalazłem :X Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi