Mq 73 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 czy ktorys z ostatnich update'ow pogorszyl optymizacje gry? bo zrobilem reinstalke systemu i przy okazji zainstalowalem znowu minecrafta i chociaz jest raczej plynny to ciagle "chrumka" czego wczesniej nie pamietam i nie wiem czy sie zbulwersowac na notcha czy szukac problemow z softem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Jeśli długo nie grałęś, to doszło "miękkie" cieniowanie, możesz sobie w opcjach wyłączyć. Ale generalnie jakichś wybitnych spadków wydajności nie uświadczyłem, chociaż fakt, że od wersji, przy której zaczynałem (nie pamiętam już, ale bodajże 1.1.4, czy jakoś) chodzi trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Lolololololol: Czy ta gra przestanie kiedyś zadzwiwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Działająca drukarka w minecraft tez miażdży Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 :o Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Mówta co chceta o teksturach HD, ale ten pack zabija: http://www.youtube.com/watch?v=EJ3OtnQzgeE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 masakra, jak nie minecraft:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Uploaded with ImageShack.us Edytowane 18 Lipca 2011 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie-Minecraft jak Minecraft! Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) OK, czas kupić Minecrafta. Najlepiej na ich stronie, czy może gdzieś jakiegoś taniego gift-code'a (podobno na kontagier.pl jest taniej i bezpiecznie)? Jak kupię teraz, to mam wersję finalną zagwarantowaną, tak? EDIT: Odpowiedzi (znalazłem sobie): 1. kontagier.pl - nie polecam kupować, chodzą plotki, że konta są kradzione. Bo w sumie jak chłopaki sprzedawałyby konta normalnie warte lekko ponad 60 zł za 45 zł i jeszcze na tym zarabiały? Śmierdzi ściemą. 2. Po sprytnej zmianie licencji przy okazji przejścia w betę (kupiona alpha gwarantowała wszystkie następne wersje Minecrafta, właściciele konta mieli już nigdy za nic nie płacić ) nadal gwarantuje ona pełną wersję za darmo, jak ta się ukaże. Można być spokojnym. Edytowane 19 Lipca 2011 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 OK, czas kupić Minecrafta. Najlepiej na ich stronie, czy może gdzieś jakiegoś taniego gift-code'a (podobno na kontagier.pl jest taniej i bezpiecznie)? Jak kupię teraz, to mam wersję finalną zagwarantowaną, tak? Tak, jak kupisz teraz to będziesz miał za darmo dostęp do finalnej wersji. I ja też właśnie kupiłem na kontagier i polecam (żadnych problemów i wszystko legalnie/oficjalnie, a do tego zaoszczędzasz 15zł). Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) OK, czas kupić Minecrafta. Najlepiej na ich stronie, czy może gdzieś jakiegoś taniego gift-code'a (podobno na kontagier.pl jest taniej i bezpiecznie)? Jak kupię teraz, to mam wersję finalną zagwarantowaną, tak? Tak, jak kupisz teraz to będziesz miał za darmo dostęp do finalnej wersji. I ja też właśnie kupiłem na kontagier i polecam (żadnych problemów i wszystko legalnie/oficjalnie, a do tego zaoszczędzasz 15zł). Jesteś pewien, że legalnie? Dzisiaj może konto śmiga, ale za miesiąc-dwa można zostać zbanowanym i nic ciekawego z tego nie wyniknie. Wolę te 15 zł przelać bezpośrednio do grubasa i mieć pewność, że wszystko będzie jak należy po wsze czasy. Dodatkowo nie daję zarobić pośrednikom, bo nie za bardzo tego chce. Jak już mam płacić, to niech kasę dostaje ten, któremu się ona należy (tak tak, piszę o tym brodatym leniu ). Ale dzięki za odpowiedź i tak . A teraz takie pytanie do Was: Gracie bardziej w multi czy w single? Ja zacząłem teraz grać w multi na serwerze znajomego i jest fpytkę, zupełnie coś innego jak single. Są inni ludzie, pomagają z surowcami (chociaż i tak staram się wszystko samemu zdobyć), można pooglądać dzieła innych, jest z kim pogadać. Coś się dzieje. W singlu jesteśmy bardzo samotni, ale z drugiej strony fajnie, że świat znajduje się na dysku twardym naszego PC i nie jest potrzebne połączenie z Internetem, by grać. Możemy być pewni, że wszystko będzie w takim samym stanie, jak to zostawiliśmy, nikt nam nic głupiego nie zrobi. Edytowane 19 Lipca 2011 przez raven_raven Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 A teraz takie pytanie do Was: Gracie bardziej w multi czy w single? Ja zacząłem teraz grać w multi na serwerze znajomego i jest fpytkę, zupełnie coś innego jak single. Są inni ludzie, pomagają z surowcami (chociaż i tak staram się wszystko samemu zdobyć), można pooglądać dzieła innych, jest z kim pogadać. Coś się dzieje. W singlu jesteśmy bardzo samotni, ale z drugiej strony fajnie, że świat znajduje się na dysku twardym naszego PC i nie jest potrzebne połączenie z Internetem, by grać. Możemy być pewni, że wszystko będzie w takim samym stanie, jak to zostawiliśmy, nikt nam nic głupiego nie zrobi. Gram najwięcej w multi, ostatnio kumpel założył server u siebie w domu (50mbps swiatlo) wiec daje rade, i nie muszę się bać bo mogę się przejść na pieszo do niego do domu i sam zrobić back up, instalujemy tez wszystkie mody jakie chcemy, typu online mapa ( http://89.160.186.91:8123/ ) każdy ma safegaurd, i trzeba ustawić przywileje do budowy dla nowych użytkowników (wiec jak ktoś wejdzie bez pytania na server to nic nie zrobi i tak) jest pvp arena, /give wiec nie trzeba szukać surowców (chyba ze się chce) itp,itd Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Kupujemy serwer na treepucher? Ja i ako chcemy, mozna wziac 5 osobówke(co daje kazdemu nam 3zł za mc) albo bardziej dopasioną, 15 osobówke co daje jako 2 coś za miesiac, o ile bedzie komplet, kto chetny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 To teraz będziemy żydzić te 3pln ? XD No to mnie dopiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Może ja też, ale to jak sie zbierze wieksza ekipa to się określę, bo w sumie mało gram to nie wiem czy jest sens. Z ziomem bym pewnie się dopisał jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 MA-SA-KRA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruther 158 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Mod dodający Aether - podniebny świat, który Notch już tam kiedyś zapowiadał. Oczywiście zrobiony z rozmachem, którego grubasek mógłby pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza
piecia997 39 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Widząc te wszystkie mody i adventure mapy zastanawiam się, po co robić wersję na Xboxa, skoro będzie tylko namiastką PCtowego Minecrafta -,- Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Ja tam np. cały czas gram w czystego Minecrafta, bez modów, więc dla mnie nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
piecia997 39 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Ja bez modów wytrzymałem dwie godziny ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 No dla mnie to też trochę dziwne. To tak, jakby kupić sobie tylko podstawowy zestaw klocków LEGO. Niby fajnie i w ogóle ale dopiero jak masz kilka dodatkowych części, to można robić za(pipi)iste rzeczy No i te dodatkowe części masz tutaj za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jak dla mnie to zbyt mało dają te mody, żeby się w to bawić. Ok, NPC budujący własne wioski to najciekawszy bajer, ale więcej zwierzątek, czy tego typu popierdółki, to nic wielkiego. Chyba, że istnieją jakieś nieziemskie mody, które urwą mi łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 No jak dla Ciebie dodatkowe moby czy nowy wymiar [aether] nie urywają łba w tej prostej gierce, to myślę że musisz poczekać aż ktoś zmieni silnik graficzny na taki z ficzerami z DX11 :zgryźliwy tetryk: Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Po prostu te mody nie zmieniają tego, co nudzi w Minecrafcie Poza tym pisałem kiedyś, że faktycznie w grze tego typu chętnie powitałbym jakikolwiek silnik fizyczny, a z rzeczy realnych - "wyższy" świat, no i mniejsze kwadraty. Chciałbym, żeby w Minecrafcie świat był stworzony na podobnej zasadzie, jak w Voxelsteinie - to wystarczyłoby dla nowych możliwości, dałoby znacznie więcej zabawy, niż kilka mobów. Nie wiem, jakie mody są tworzone do Minecrafta, ale nic z rzeczy, które były pokazane w tym temacie nie porwało mnie na tyle, żebym zdecydował się na zaaplikowanie tego do mojej kopii gry. Pierwszy zachwyt grą minął już dawno, powrotne zauroczenie również, teraz już niestety mnie do tego nie ciągnie. Poczekam na coś, co będzie można nazwać potocznie Minecraft 2.0. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi