Gość ako Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) http://www.minecraftforum.net/topic/636926-10-bit-redstone-computer-with-basic-gpugame-support/ http://www.youtube.com/watch?v=lB684ym3QY4 Ma nawet własne GPU: http://www.minecraft...r-download-now/ Wg. autora odpala ponga i painta, na Crysisa trzeba poczekać Edytowane 28 Września 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 @up Wszystko fajnie, tylko dwa pytania - 1. Jak ktoś z takim mózgiem słucha techniawki? 2. Jak ktoś z takim mózgiem ma wystarczająco dużo wolnego czasu, żeby to wykombinować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hay 17 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Może projekt na zaliczenie. U mnie na Podstawach Techniki Cyfrowej już jedna osoba proponowała zrobienie układów w Minecrafcie a nie w nudnym Quartusie i prowadzący laby sie zgodził Edytowane 29 Września 2011 przez hay 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 (edytowane) Nie mam pojecia co Wy widzicie w Minecrafcie. Pogralem dzisiaj w coopie i na razie niczym mnie nie zafascynowala. Edytowane 1 Października 2011 przez Qvstra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 W takim razie sprzedaj klucz i zapomnij o tej grze Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Wlaczylem gierke jeszcze raz i teraz bardzo mi sie spodobala - szczegolnie motyw z kopalnia. Juz sobie wyobrazam jakich monstrualnych rozmiarow bede mial kopalnie za tydzien i ile czasu bede musial poswiecic na podroz z konca tunelu do mojej jaskini. Cytuj Odnośnik do komentarza
firana140 621 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 lol newbie kopalnia czyli jaskinia czy normalna kopalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 (edytowane) Mam kryjowke (ktora nazwalem we wczesniejszym poscie 'jaskinia'), w ktorej wykopalem tunel maksymalnie w dol i dokopalem sie do tej niezniszczalnej skaly. Teraz pozostaje mi zrobienie odchodzacych tuneli i obejrzenie calej masy poradnikow na yt. edit: was tez tak denerwuje ten niezniszalny klocek? Bo chce sobie rozpoczac kopac tunel 3x3, ale oczywiscie zawsze musi byc jedna skala, ktorej nie da sie niczym zniszczyc. Edytowane 2 Października 2011 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Kop 4 klocki wyżej i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Samochody w Minecrafcie... z kwadratowymi kołami. Kwadratura dróg też by wszystko komplikowała. Polish style. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 @Qvstra Kop raczej jeszcze wyżej, bo jakieś 6-7 klocków nad niezniszczalnym najprawdopodobniej będzie lawa, przynajmniej w czasach, kiedy ja grałem światy były w ten sposób generowane. Za to trochę nad "terenami lawowymi" zawsze była spora szansa na diamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 1.9 Pre-release 3 http://mycraft.pl/bugi-bugi-bugi-czyli-1-9-pre-realese-v3/ Miksturki, kociołki, różowa zbroja, bugi i inne, krótko mówiąc: nocz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 ... tak, kupiłem premiuma. Nie wiem jak siebie oraz ten czyn nazwać. Wiem jednak, że od 17 do teraz siedziałem przed lapkiem, kopałem, budowałem, kopałem, walczyłem, dalej budowałem... i tak non stop. Wciąga strasznie, w przeglądarkowej wersji o ile nie ma żarcia i wrogów, tak tutaj diametralnie sytuacja się zmienia. Z drugiej jednak strony, po co to wszystko robię? To jest odwieczne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Cóż, oto właśnie magia Minecrafta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Etheor 547 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Magia jak magia, powiem Ci, że najgorsze jest to, iż ostatnio ciorałem tak zawzięcie z dwa miesiące temu i powróciłem. Tyle, że teraz na full premiumie. Czy żałuję? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 1.9 Pre-release 3 http://mycraft.pl/bu...pre-realese-v3/ Miksturki, kociołki, różowa zbroja, bugi i inne, krótko mówiąc: nocz. śmieci, śmieci, śmieci Zagrałem ostatnio w tego moda co to go na yogcast opisywali - reaktor, piece koksownicze, narzędzia górnicze i masa innych fajnych rzeczy. To było coś - czułem się jak za młodu kiedy składałem pierwsze modele Lego Technic a stworzenie wlasnego, działającego (!!!) reaktora jądrowego dało większe poklady zabawy niż jakieś rózowe zbroje czy czarowanie (sic!). Notch jest chyba oderwany od rzeczywistości - potęgą minecrafta była jego "inżynieryjność" tj. bawili się w niego ci, którzy lubią budować a nie miłośnicy farmville (małe zwierzęta) czy simsów (kolorowe ciuszki, barwniki, pierdoły). Dlaczego nie wprowadzi on takiego inwentarza jak ten z industrial moda? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Bo jest gruby i leniwy? Też uważam że minecraft powinien iść w stronę rozwijania możliwości technicznych, a nie magiczne strzelanie z kija ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ogolnie pytanie brzmi PO CO COS TAKIEGO JEST DODAWANE. Jaki jest kurna cel? Alchemia daje nam jakies atrybuty np. szybszy bieg, ale... czemu? Przeciez i tak w tej grze nie ma przed czym uciekac a jak chcemy przemierzac dlugie polacie terenu to robimy tory i smigamy wózkiem. Nie kumam co Ci ludzie robia. Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Prawda niestety jest taka, że Minecraft jest uzależniony od raczej zachcianek nocza, a nie ludzi [chociaż w niedużym stopniu również].. Jest tyle opcji rozwoju przykładowo dokończyć NPC, zrobić jakieś meble, szmaty [by na przykład móc zrobić coś w stylu namiotu], półbloki pionowe, dywany, loga, herby, możliwość robienia notatek na kartkach, zapisywania czegoś w książkach. W końcu potem zrobić użytek z NPC podzielić ich na plemiona, miasteczka, miasta, dobrych, złych, rozbójników, pojedyńczych podróżników, przypadkowych handlarzy. Dodać grze klimatu, poranna rosa, świetliki, brzęczenie świerszczy, może powiewająca trawa, wiosna, lato, jesień, zima. Nadać grze większego sensu w trybie Survival, tak byśmy musieli codziennie wykonywać jakieś obowiązki, naprawde walczyć o to by coś osiągnąć. Oczywiście ostro puściłem wodze fantazji i szybka realizacja tego jest niemożliwa, ale to tylko przykład co możnaby dodać zamiast jakichś śmietankowych zbroi i (pipi) wie czego, może jeszcze latające chmurki i jednorożce. Nocz zamiast skupiać się na ulepszaniu tego co jest [choć ponoć niedługo ma się za to zabrać], zrobić użytek z niektórych rzeczy, które na chwile obecną są bezużyteczne robi z tej gry chaos i delikatną żenadę. Mało tego, teraz się bawi a jakiś (pipi)y enderworld i smoki. PO CO? oO Edytowane 7 Października 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Żenada to dopiero będzie jak to się potwierdzi... http://www.cdaction.pl/news-22566/minecraft-nadlatuja-smoki.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 No akurat SMOKI to mają być Miały być prawie od początku. Pamiętam jak kiedyś wiara budując rozkminiała czy ich budowla przetrwa atak smoka <szklane dachy itp > Cytuj Odnośnik do komentarza
MozayKnows 55 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) http://mycraft.pl/na...oki-enderworld/ Tyle do powiedzenia w tej sprawie. Ciekawe czy chociaż sie pofatyguje podpalaniem klocków. Edytowane 7 Października 2011 przez Empro Cytuj Odnośnik do komentarza
Mikes 65 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) Prawda niestety jest taka, że Minecraft jest uzależniony od raczej zachcianek nocza, a nie ludzi GAME DEVELOPER SAM DECYDUJE JAK MA ROZWIJAĆ SIĘ JEGO GRA, CO ZA SKU.RWIEL!!! Dobijacie mnie. Niektórzy z was zapomnieli ze MC to tylko gra komputerowa jednej osoby, traktujecie to jako "coś więcej", jako coś większego od notcha, co powinien oddać w ręce ludu i zrobić z tego symulator wszystkiego, grę idealną. Edytowane 8 Października 2011 przez Mikes Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi