raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 JA (pipi)E Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Czekamy na śmiałka, który podejmie się wycieczki na krańce świata ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 No nie mogę, wsiąkłem totalnie. Ta gra wymiata. Ostatnio strasznie dużo rzeczy odkryłem. Zrobiłem sobie podkop aż do końca ziemii, tak dla zabawy, kiedy jeszcze nie wiedziałem za bardzo jak szukać, by znaleźć i jaki minerał na jakiej głębokości jest . Dokopałem się do samego dołu, gdzie są te niezniszczalne skały, co ciekawe znalazłem między nimi sporą, bo aż 3x1 przerwę gdzie zionęła nicość . Czytałem, że lepiej w to nie wchodzić, to też zakryłem, ale pamiątkowy screen jest . http://img707.imageshack.us/img707/8875/czarnadziura.png Jak się okazało, to nie jest taka sielankowa gra, jest właściwie kilka filozofii grania, kopania i zdobywania surowców, różne taktyki, wielkie poradniki... po lekturze części tych mądrości wziąłem się za kopanie i... odkryłem kolejną masę genialnych rzeczy! Diamenty, masę żelaza (a co za tym idzie wagoniki i tory <3), złoto, wielkie podziemne systemy jaskiń, stworzyłem wielką kopalnię, jakieś cfane sposoby na szybkie spadanie i wznoszenie się, zabawa z wodą, zastosowania czerwonego piasku do np. automatycznych drzwi, kombinowanie z prostymi mechanizmami... WOW. Aktualnie planuję połączyć torami pierwszą bazę z drugą, by mieć szybki transport między nimi. Najgorsza jest śmierć, często głęboko pod ziemią, gdzie wypadają wszystkie nasze przedmioty, a my z gołymi rękoma zaczynamy (najlepiej w nocy) na brzegu otoczeni mobkami ;/. Kompas pomaga, ale dopiero baza w pobliżu + minecarty duużo dają. Ważne jest też to, by nie nosić zbyt cennych rzeczy przy sobie, bo kamienne kilofy czy łopaty można w kilkanaście sekund zrobić nie mają nic w ekwipunku, ale gorzej, jak stracimy kompas albo cenniejszy kilof. W ogóle po co w tej grze diamenty i złoto? Nie ma i tak sklepów, więc błyskotki mi nie potrzebne ;/. Wolałbym w to miejsce, żelazo, dużo żelaza. Teraz jestem oczarowany tym filmikiem z drugiej strony, co ako zapodał. Właśnie ściągam sobie video FAQi tego typka i zagłębiam się w mody, texture packi i inne pierdoły, jezuuu jaka ta gra jest wielka i wspaniała! Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Hahahahah Raven, z tym złotem i diamentami to... to one są do tworzenia siekier, motyk, kilofów i łopat i są O WIELE szybsze niż te z kamienia. To ja się pochwalę, że zgapiłem od Szczurka pomysł na kominek z lawy, ale zapomniałem, że pod lawą musi być coś twardego. ;/ Tyle zostało z mojego domu. http://img209.imageshack.us/img209/7597/aaaajsk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Maly protip co do smierci: dobrze jest zrobic sobie sciezke z pochodni prowadzaca z respawn pointa do bazy oraz trzymanie drugiej zmiany podstawowych narzedzi i surowcow w kuferku. edit: a propos kominkow: Edytowane 17 Października 2010 przez Mq Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Hahahahah Raven, z tym złotem i diamentami to... to one są do tworzenia siekier, motyk, kilofów i łopat i są O WIELE szybsze niż te z kamienia. I o wiele bardziej wytrzymałe, diamentowe narzędzia wytrzymują ponad 1000 "użyć". Jak się wszyscy chwalą to ja też. Work in progress, ledwo co zaczęte. W planie tam gdzie widać szkło ma płynąć lawa, a z dołu już się robi ogroooooomny przekop przez całą górę, na wylot. Z drugiej strony są piękne klify i pod nimi mam zamiar coś wybudować. Swoją drogą, tak pięknie ukształtowanego świata jeszcze nie widziałem, nawet na filmach. Gdzie okiem nie sięgnąć, ogromne góry, klify, jeziorka... Jak będzie coś więcej do pokazania to nagram filmik Najlepsze jest to, że ciągle buduję, nawet nie mam czasu na zbieranie surowców - tak, wszystko wydłubane kamiennymi kilofami Edytowane 17 Października 2010 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 nie wiedziałem wcześniej o tej grze, przeczytałem ten temat, oglądnąłem kilka filmikó na yt, zapowiada się świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 o czizas, ile trzeba kopać pod ziemię żeby coś wartościowego znaleźć? jak na razie znalazłem kilka metalowych ore tylko i nic więcej, a kopie miliard już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Lepiej jest znalezc jakas jaskinie i pozwiedzac. Jesli trafisz na wiekszy system jaskin to znajdziesz dobre rzeczy szybciej niz kopiac na oslep. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 No właśnie to już jakaś jkby wykopana jama była kawałek po ziemie. Opochodniowałem to i zacząłem drążyć dalej. I już w sumie te czerwone bloki znalazłem więc źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ogólnie musisz systemem kopać, by jak najwięcej bloczków jak najmniejszym kosztem odkrywać. Na dodatek opłaca się kopać na 11 poziomie od dołu wzwyż (odtąd nie ma lawy a są diamenty i cała reszta). Trochę kopania jest, ale radocha kiedy wynosisz na powierzchnię bajery typu żelazo i diamenty i budujesz z tego rzeczy, które setnie Ci pomagają w dalszej zabawie jest nieziemska . Ja też sporo sobie po prostu zwiedzałem, to co ten świat tworzy czasami jest niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 na diamenty jeszcze nie natrafiłem, na razie dokopałem sie do poziomu gdzie są już niezniszczalne kamienie. Kopie inne korytarze na innych poziomach, może coś wpadnie <ok>. Na tej minewiki widziałem, że nawet jakieś pułapki, a nawet bramki logiczne można kleić, miazga. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 No to jest moc co można ukleić w tej grze. Ludzie takie kombinacje wymyślają, że kopara opada. Kop trochę wyżej, bo te 6 pól nie zmienia dostępnych surowców, a nie trafisz na lawę . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 http://www.youtube.com/watch?v=AzAofFVTTGQ Dobry motyw :F Bjedna ofca Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Jestem megapoczątkującym w tej grze. Sprawa jest tego typu - zbudowałem sobie kryjówke na pierwszą noc w wielkiej kamiennej ścianie, założyłem drzwi w środku zapodałem pochodnie i przez noc nigdzie się nie ruszałem tylko drążyłem sobie w ścianie powiększając pomieszczenie. Na następny dzień (jak już było jasno całkiem) wyszedłem po drewno przy czymś na kształt kopalni co widać też na screenie (z tymże nie wchodziłem do niej byłem na całkiem oświetlonej przez słonce powierzchni) zaatakował mnie mega pająk, ewakuowałem się do chaty a on przy niej się kręcił już cały czas Wiec co by nie siedzieć postanowiłem z nim powalczyć co skończyło się zgonem To jak to jest z tymi nocnymi potworami? (bo rozumiem że ten pająk też się do nich zalicza?) Gdzieś czytałem że atakują tylko niby w nocy i w ciemnych miejsach? PS Polecam dla bardzo początkujących i nie ma co grać w w darmową wersji bo to taki godmode jak ktoś to już pisał bez sensu - niewiele ma to wspólnego z właściwą grą ;p Edytowane 19 Października 2010 przez JoZi Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 pająki chyba też w dzień nakur.wiają, ale 3 ciosy z biednego mieczyka i kładzie się na plecy, więc spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Zaprezentuję moją miejscówkę, odbudowałem praktycznie całość po pożarze... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 pająki chyba też w dzień nakur.wiają, ale 3 ciosy z biednego mieczyka i kładzie się na plecy, więc spoko. Tyle że w dzień pająki nic Ci nie zrobią, dopóki sam ich nie zaczepisz albo się nie zbliżysz zbytnio. Co innego creepery, które atakują nawet w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jest może jakaś opcja by kupić minecraft poprzez przelew a nie pay pal ponieważ z tego co wiem ipko go nie obsługuje Cytuj Odnośnik do komentarza
JoZi 14 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Zaprezentuję moją miejscówkę, odbudowałem praktycznie całość po pożarze... Fajne, fajne zwłaszcza kolejka i basen na górze hehe. Duzo się zjarało? Kominek w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Bardzo ładna chatka Legion, piwnica z książkami mi się bardzo podoba . Jak zrobiłeś sobie te obrazy na ścianie? Aktualnie interesuje się boosterami, niesamowite, co można wyczynić w tej grze! Samo jeżdżące kolejki, zwalniające na stacjach, automatyczne przecznice, światełka sygnalizujące różne rzeczy, no po prostu MASAKRA. Już jest niesamowicie, a co dopiero jak Notch jeszcze jakieś pierdoły doda. Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dzięki: @Jozi, całe domostwo się skopciło, robiłem kominek z lawy, na poprzedniej stronie wrzuciłem też screena z pożaru ; @Raven, oprócz wyczarowania sobie lodu i śniegu to trzecia rzecz, którą ukradłem INVeditem, bo nie wiedziałem jak zrobić wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 nie spodziewałbym sie ze w tej grze można zrobić AŻ tyle. :o Jak zrobie coś porządnego to wrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jak Wam jutro nagram mój system automatycznych kolejek to... no, szykujcie gacie na zmianę ^_^. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi