Skocz do zawartości

Forumowy Turniej w F1 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mozna dolaczyc do waszej zabawy? oczywiscie od nastepnej rundy coby teraz nie przeszkadzac :)

Opublikowano (edytowane)

Jak na razie mój czas to 1:50:928, na kierownicy, bez wspomagaczy (nie licząc włączonej lini ;)) Czuję, że mogę jeszcze sporo urwać bo rekordowe okrążenie nie było perfekcyjne.

f12010game2010100401010.th.jpg

btw próbowałem grać na kamerze z kokpitu, ale po kilku kółkach oczy mnie zaczynają boleć i ogólnie jakoś mi źle (w rfactor czegoś takiego nie miałem) :confused:

Edytowane przez filipppek
Opublikowano

@Filipppek - jaki zastosowałeś setup, że w tym miejscu na torze masz aż 293 km/h :blink: ?

Ja choćbym nie wiem co pozmieniał, to w żadnym miejscu na torze nie mogę przekroczyć 290 :confused:

Aha - jak wchodzicie w ustawienia silnika, to ile macie paliwa w baku ? U mnie pokazuje, że jest 49l. i nie da się nic zmieniać, a zdaje się powinien być tam napis "N/A".

Opublikowano (edytowane)

Setup

Aerodynamics

Front Wing Angle: 1

Rear Wing Angle: 1

Braking

Balance: F 52 - R 48

Pressure: high

Brake Size: small

Balance

Ballast Distribution: F 50 - R 50

Front Anti-roll Bar: 6

Rear Anti-roll Bar: 6

Suspension

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 1

Front Spring Stiffness: 11

Rear Spring Stiffness: 6

Gearbox

Gear 1: xxx kph / 77 mph

Gear 2: xxx kph / 94 mph

Gear 3: xxx kph / 111 mph

Gear 4: xxx kph / 132 mph

Gear 5: xxx kph / 156 mph

Gear 6: xxx kph / 174 mph

Gear 7: xxx kph / 198 mph

Engine

Throttle map: Fast

Fuel: N/A

Alignment

Camber front: -1.50

Camber rear: -3.50

Toe front: 0.15

Toe rear: 0.32

wybacz mile, ale skopiowałem to z innego forumka, jak ustawiałem to w interfejsie zmieniłem na mile, a przed jazdą wróciłem z powrotem do km/h

dzisiaj będę sprawdzał taki

Aerodynamics

Front Wing Angle: 1

Rear Wing Angle: 1

Braking

Balance: F 52 - R 48

Pressure: High

Brake Size: Small

Balance

Ballast Distribution: F 40 - R 60

Front Anti-roll Bar: 8

Rear Anti-roll Bar: 8

Suspension

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 1

Front Spring Stiffness: 11

Rear Spring Stiffness: 6

Gearbox

Gear 1: xxx kph / 77 mph

Gear 2: xxx kph / 94 mph

Gear 3: xxx kph / 111 mph

Gear 4: xxx kph / 132 mph

Gear 5: xxx kph / 156 mph

Gear 6: xxx kph / 174 mph

Gear 7: xxx kph / 198 mph

Engine

Throttle map: Fast

Fuel: N/A

Alignment

Camber front: -1.50

Camber rear: -3.50

Toe front: 0.15

Toe rear: 0.32

Też mam na szaro 49l. więc chyba wszystko jest ok

Edytowane przez filipppek
  • Plusik 1
Opublikowano

Sporo dało mi popracowanie nad ustawieniami kierownicy (gra się lepiej, bolid jest mniej nerwowy, jest precyzyjniej) i filmik który wcześniej wrzuciłeś z red bullem (trochę zmodyfikowałem swój tor jazdy, zmieniłem biegi na których wchodzę w zakręty, przesunąłem punkty hamowania itp ;)).

Jeśli ktoś jest zainteresowany ustawieniami kierownicy to polecam ten filmik:

gdzieś od 3:30 min zaczynają o ustawieniach gadać, wprawdzie na podstawie g27 i fanatecow ale z ograniczonym kontem obrotu więc na mojej momo świetnie się to sprawdziło i myślę, że na kierze do xboxa może być nieźle.

Opublikowano

to mam osattnie pytanie jakie sa ogranizcenia bolidów?

jezdzimy jakims konkretnym modelem? czy tez pelna dowolnosc?

Opublikowano (edytowane)

Sporo dało mi popracowanie nad ustawieniami kierownicy (gra się lepiej, bolid jest mniej nerwowy, jest precyzyjniej) i filmik który wcześniej wrzuciłeś z red bullem (trochę zmodyfikowałem swój tor jazdy, zmieniłem biegi na których wchodzę w zakręty, przesunąłem punkty hamowania itp ;)).

Jeśli ktoś jest zainteresowany ustawieniami kierownicy to polecam ten filmik:

gdzieś od 3:30 min zaczynają o ustawieniach gadać, wprawdzie na podstawie g27 i fanatecow ale z ograniczonym kontem obrotu więc na mojej momo świetnie się to sprawdziło i myślę, że na kierze do xboxa może być nieźle.

Jaki tam pani ma BIUST ! Poprawiliście mu humor :) Zna ktoś imię, nazwisko i adres e-mail ? A tak na serio to imie i nazwiskoo starczy znajdę jakieś tapetki ;) Piękna kobieta. No i ustawienia zmienię bo miałem czułość kierowania na 100% hłehłe. Mam tydzień.. Zaatakuje Was jakąś bombą :D jak sie udo ;]

Edytowane przez orion50
Opublikowano

Gierki to lipa. Jeździłem ostatnio trochę na gokartach. To jest dopiero chłopcy zabawa.

Szkoda, że strasznie droga jak na nasze warunki.

Jak nie pobiję czasu Oriona, to szukajcie mojego nekrologu w Dzienniku Bałtyckim :ninja: