Skocz do zawartości

Forumowy Turniej w F1 2010

Featured Replies

• Odpowiedzi 736
  • Wyświetleń 53,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W związku, że jestem słabym inżynierem korzystam z tej stronki F1 Setup Tam korzystałem akurat z 3 ustawień na monaco tylko zawsze coś było nie tak więc postanowiłem na czuja coś pozmieniać no i udał

• 1. filipppek - 1:37:437 2. lukaszt_89 - 1:38:098 3. orion50 - 1:38:099   Filipek, wybierasz machinę

• 1:10:900 W końcu po przejechaniu jakiś 500 kółek(od początku f1 2010) udało się!!! Pokonałem barierę 1:11 Mój cel z marca został osiągnięty. Teraz postawiłem sobie nowy cel jakim jest wejście do pier

Opublikowano

Ja używam takiego:

Aerodynamics

Front Wing Angle: 6

Rear Wing Angle: 1

Braking

Balance: F 52 - R 48

Pressure: high

Brake Size: small

Balance

Ballast Distribution: F 100 - R 0

Front Anti-roll Bar: 1

Rear Anti-roll Bar: 11

Suspension

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 3

Front Spring Stiffness: 7

Rear Spring Stiffness: 4

Gearbox

Gear 1: xxx kph / 92 mph

Gear 2: xxx kph / 113 mph

Gear 3: xxx kph / 134 mph

Gear 4: xxx kph / 155 mph

Gear 5: xxx kph / 177 mph

Gear 6: xxx kph / 198 mph

Gear 7: xxx kph / 222 mph

Engine

Throttle map: Fast

Fuel: N/A

Alignment

Camber front: -1.50

Camber rear: -3.50

Toe front: 0.15

Toe rear: 0.50

Opublikowano

1:37:973

f12010game2011040603324.th.jpg

Jeśli ktoś chce, to jak będę miał czas wieczorkiem, podam mój setup. Ważne jest żeby włączyć tryb pracy silnika na fast.

Opublikowano

Ja w sobotę może pokręcę kółka. Może mniej osób weźmie udział, to załapię się na 1pkt. :)

Opublikowano

Dostałem grę dzisiaj i w weekend również coś spróbuję (gram na Logitechu DF GT).

Opublikowano
  • Autor

Dzięki dla Michała za edycję pierwszego posta.

Nie ma sprawy. Zawsze na bieżąco będę Wam tego posta aktualizował.

Sam też chętnie bym pośmigał, ale czasu na grę mam ostatnio za mało :(... no i z formy wypadłem :D

Opublikowano

Kolejna poprawa, 1:37:765. Trochę przesadziłem z tym zejściem poniżej 1:37 :teehee: ale poprawa o 0,2-0,3 sekundy nie powinno być problemu.

Opublikowano

1:38:2xx Modyfikacje w ustawieniach sterowania sporo pomogły, łatwiej się wyrabiać w pierwszym sektorze ;) Świetny techniczny tor. Wiem gdzie urwać jeszcze trochę, więc zejście poniżej 1:38 jest jak najbardziej możliwe w moim wykonaniu.

Edytowane przez orion50

Opublikowano
  • Autor

Jako, że robiłem dziś nowe mocowanie do kierownicy, to postanowiłem je przetestować na F1 i zrobiłem ze 30 kółeczek :) Grałem na tym torze po raz pierwszy, to też zapodałem sobie linię pomocniczą, by nie rozbijać się na każdym okrążeniu :P. Jak na razie mam 1:37,7xx... jak do niedzieli znajdę czas na grę to spróbuję jeszcze poprawić :)

Tak w ogóle, to genialny jest ten tor :)

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

walencja.th.jpg

Jest nieźle. Troszkę pośmigałem i już mam całkiem niezłe flow w pierwszym sektorze. Na walkę z Michałem i jego GT2 nie mam szans, ale swój czas uważam za całkiem niezły.

1:37:470

Edytowane przez orion50

Opublikowano

Oż wy zbóje, niezłe czasy. Spróbuje jeszcze ze swoim powalczyć, szkoda że dopiero w sobote wieczór/ niedziele.

Tor dla kierowcy fajny, ale dla kibica tak średnio :turned:

Opublikowano

Wczoraj jeszcze wieczorem parę kółek zrobiłem, udało mi się zejść do czasu 1:37:463. Jak zepnę nieźle poślady może coś jeszcze urwę :thumbsup:

Edytowane przez lukaszt_89

Opublikowano
  • Autor

Tak mi się ten tor spodobał, że nie mogłem sobie dziś odmówić kilkunastu kółeczek :D

1:36,986

11ill4z.jpg

Spokojnie jest jeszcze z 0,5 sek. rezerwy, a może nawet i więcej :)

Opublikowano
  • Autor

Ja całkowicie zawaliłem dohamowanie do ostatniego zakrętu - zacząłem je zbyt wcześnie i pod koniec musiałem odpuścić hamulec i spory dystans dotoczyć furę "na luzie". Myślę że sam ten błąd kosztował mnie około pół sekundy. No i ogólnie całe okrążenie perfekcyjne nie było :)

Ciśnijcie Panowie, bo jest jeszcze z czego urywać :)

Opublikowano

Ja całkowicie zawaliłem dohamowanie do ostatniego zakrętu - zacząłem je zbyt wcześnie i pod koniec musiałem odpuścić hamulec i spory dystans dotoczyć furę "na luzie". Myślę że sam ten błąd kosztował mnie około pół sekundy. No i ogólnie całe okrążenie perfekcyjne nie było :)

Ciśnijcie Panowie, bo jest jeszcze z czego urywać :)

Jesteś niemiły, demotywujesz w sposób aż nadto brutalny Michale :) Dajcie mi konsole i kierę, No !! :) Powalczymy, powalczymy.

Opublikowano
  • Autor

Jesteś niemiły, demotywujesz w sposób aż nadto brutalny Michale :) Dajcie mi konsole i kierę, No !! :) Powalczymy, powalczymy.

Orion, no co Ty ? Chyba raczej motywuję :). Fakt, że moje okrążenie jest dalekie od ideału powinien zbudzić u Ciebie resztę cylindrów i wykrzesać ostatki mocy :P. Spinaj poślady i do boju :D.