Skocz do zawartości

Forumowy Turniej w F1 2010

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki :thumbsup: .

Przy następnym odpaleniu gry na pewno przetestuję ten setup :).

Jak wykręcę chociaż 1:12,5xx to już będę szczęśliwy, bo póki co zupełnie mi na Monaco nie idzie :P.

Edit: 1:12,6xx... musiałem jednak ustawić skrzydła 11 front, 8 rear. Na 1/3 fura w ogóle mi nie skręca :(

Edytowane przez Michał102

• Odpowiedzi 736
  • Wyświetleń 53,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W związku, że jestem słabym inżynierem korzystam z tej stronki F1 Setup Tam korzystałem akurat z 3 ustawień na monaco tylko zawsze coś było nie tak więc postanowiłem na czuja coś pozmieniać no i udał

• 1. filipppek - 1:37:437 2. lukaszt_89 - 1:38:098 3. orion50 - 1:38:099   Filipek, wybierasz machinę

• 1:10:900 W końcu po przejechaniu jakiś 500 kółek(od początku f1 2010) udało się!!! Pokonałem barierę 1:11 Mój cel z marca został osiągnięty. Teraz postawiłem sobie nowy cel jakim jest wejście do pier

Opublikowano

monaco111237.jpg

Jak na razie tyle, ogólnie jest szansa na zejście poniżej 1:11, bo mam zapas jakiś 0,3 ale zawsze popełniam jakiś głupi błąd. Na dzisiaj starczy.

@ Michał Rozumiem, kilku osobom już wcześniej dawałem ten setup i też się zawsze dziwili jak ja mogę na nim jechać:biggrin:

Opublikowano

Dzięki wielkie, jak tylko będę miał czas to spróbuję nakręcić podobne kółko, może się komuś przyda:thumbsup:

Edit: Oto kółko 1:11;559 Jak widać jest parę błędów które mam nadzieję wyeliminować do końca tygodnia.Wybaczcie za jakość i ten trzęsący się obraz ale za blisko aparat od kierownicy ustawiłem:teehee:

http://www.youtube.com/watch?v=s1eiOFOgZOU

Edytowane przez lukaszt_89

Opublikowano

(pipi). Przeginacie pauke :P dzisiaj siadam do F1. Mam 3 dni wolnego, dopiero wstałem po III zmianie, ale TO jest motywacja. Oczywiście 1:11:xxx nie osiągnę ;P

Opublikowano

Ejj Monaco to miał być mój tor:tongue: Nic kończą się kwalifikacje i się biorę za pobicie rekordu.

Orion Ty jesteś świrem :biggrin:( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Jak byś miał kierownicę to chyba na ps3 byłbyś w top10 w time trialu

Opublikowano

W F1 2011 biorę się za atak Leaderboardsów już z DFGT ;). Dzięki za uznanie, ale nie jestem raczej aż tak dobry. Widzę w tym temacie paru lepszych :)

Muszę się wycofać z turnieju. Jak wiecie grałem na laptopie, wczoraj podczas gry F1 zaczęła mi się dziwnie ścinać, nie chce spalić sobie kompa. Do zobaczenia na torach jesienią:) może zakupie jeszcze edycję 2010 w te wakacje.

Edytowane przez orion50

Opublikowano
  • Autor

wczoraj podczas gry F1 zaczęła mi się dziwnie ścinać, nie chce spalić sobie kompa.

Bo za(pipi)alasz tak szybko, że procesor nie daje rady tego liczyć (powinieneś grać na jakiejś stacji badawczej) :teehee:

Opublikowano

Nie mam niestety. Lap stoi na biurku i jest hardkorem. W gorące dni nie grałem, ostatnio było chłodniej, ale znowu robi się cieplej więc muszę spasować.

Opublikowano

dsc04980u.jpg

1:10:900 :woot: W końcu po przejechaniu jakiś 500 kółek(od początku f1 2010) udało się!!! Pokonałem barierę 1:11 Mój cel z marca został osiągnięty. Teraz postawiłem sobie nowy cel jakim jest wejście do pierwszej 10 na leadboardsach na ps3 ale tu brakuję mi jeszcze ponad 0,5 sekundy:sad: Czas wziąć się za Valencie....

Orion lód w około lapka i jazda:)

Opublikowano

dsc04980u.jpg

1:10:900 :woot: W końcu po przejechaniu jakiś 500 kółek(od początku f1 2010) udało się!!! Pokonałem barierę 1:11 Mój cel z marca został osiągnięty. Teraz postawiłem sobie nowy cel jakim jest wejście do pierwszej 10 na leadboardsach na ps3 ale tu brakuję mi jeszcze ponad 0,5 sekundy:sad: Czas wziąć się za Valencie....

Orion lód w około lapka i jazda:)

W F1 2011 jak już będę miał DFGT wbijamy się do Top 50 conajmniej ;) zrobimy polishpower szturm na PS3. Michał z Magikiem, a Wy walczcie na Xbox'ach :) na prawdę chłopaki, nie sądziłem, że uzbiera się tak mocna grupa. Jak zaczynaliśmy turniej w Fm3 nie wiedziałem co to będzie. Po FM3 miałem pewien obraz, a w F1 doszedł jeszcze Łukasz i filippek. jest moc ;) No i pełen szacun. 1:10:900 to już galaktyczny czas

Edytowane przez orion50

Opublikowano
  • Autor

Bez komentarza... po zobaczeniu tego czasu, wziąłem i pozamiatałem się pod stół. Pokłony Łukasz :thumbsup:

Edit: 1:11,518

Edit 2: 1:11,185

Ten czas zrobiłem na setupie który podał Łukasz, zmieniłem tylko ustawienie skrzydeł na 11/9

33lm7h0.jpg

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

Do kiedy jest termin chłopaki?

Dziś zrobiłem 1:11:838 w Monaco i chyba pęknę z dumy :D.

Opublikowano

Do niedzieli jak mnie pamięć nie myli. Pojeździłem trochę valencie i jak na razie 1:36:1xx można jeszcze urwać ale w tym tygodniu będę miał znacznie mniej czasu niż w poprzednim :confused: ale postaram się jeszcze pojeździć.

Opublikowano
  • Autor

Też w tym tygodniu będę miał malutko czasu na gre... nie wiem czy dam radę "obskoczyć" 2 tory :confused: (Singapuru kompletnie nie znam, jeszcze na nim nie grałem).

Opublikowano

@lukasz

podzielisz sie setupem z Walencji? Bo na moim auto strasznie traci na prostych (koniec obrotów przy jakiś 295km/h).

Opublikowano

Oczywiście nie ma problemu:thumbsup: Ogólnie to bolączką tego toru są proste nie wiem jaki bym brał setup to prawię zawszę zamykam licznik. Obecnie korzystam z tego i licznik dochodzi mi do 300-303km/h

Aerodynamics

Front Wing Angle: 1

Rear Wing Angle: 1

Braking

Balance: F 50% - R 50%

Pressure: High

Brake Size: Small

Balance

Ballast Distribution: F 40% - R 60%

Front Anti-roll Bar: 1

Rear Anti-roll Bar: 11

Suspension

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 1

Front Spring Stiffness: 11

Rear Spring Stiffness: 6

Gearbox

Gear 1: 124 kph / 77 mph

Gear 2: 152 kph / 95 mph

Gear 3: 180 kph / 112 mph

Gear 4: 208 kph / 129 mph

Gear 5: 241 kph / 150 mph

Gear 6: 275 kph / 171 mph

Gear 7: 315 kph / 196 mph

Engine

Throttle map: Fast

Fuel: n/a

Alignment

Camber front: -1.50

Camber rear: -3.00

Toe front: 0.10

Toe rear: 0.35

Edytowane przez lukaszt_89

Opublikowano

Dziś czasy z Monako, Valencii i Singapuru podajemy chłopaki. Pamiętajcie ;).