Kreveta19 0 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Witam, na dniach zamierzam kupić konsole X360 Slim 4GB. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość instalacji gier na zewnętrznym dysku, który mogę podłączyć poprzez USB. Posiadam taki dysk o pojemności 320GB. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
ping 9 010 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Nie ma problemu, jednak jeśli chcesz sformatować pamięć na USB pod system plików X'a, to niestety będziesz mógł użyć maksymalnie 16GB. Niemniej jednak ze trzy gry się na tym zmieszczą. Pozostałą część dysku możesz używać do odtwarzania muzyki. Odnośnik do komentarza
Kreveta19 0 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 16GB to niewiele ;/ A jak wygląda sytuacja z dyskiem dedykowanym dla Xbox'a? Czy do wersji Slim ( Arcade 4GB ) da rade dokupić osobno dysk, np takie 250GB co w normalnej wersji slim'a? Odnośnik do komentarza
ping 9 010 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Do slima się pojawią dyski, które można kupić osobno. Póki co z tego co widziałem na youtube, można włożyć normalny xboxowy dysk - wystarczy go wyciągnąć z obudowy i odpowiednio wycelować w gniazdo (slimy mają zwykłe wejście SATA, bez kombinacji). Odnośnik do komentarza
Kreveta19 0 Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wracając do tematu dysku do X360.... Czy ten dysk http://www.komputronik.pl/index.php/product/62474/Podzespo_y_PC/Dyski_twarde/WD_Scorpio_Blue_500_GB_5400_8MB_Serial_ATA-300_.html dobrze by się sprawdzał? 2tyg temu kupiłem nowego X360 i te 4gb to jednak za mało Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Nie będzie ten dysk działał. Po pierwsze: dyski w X360 to max 250gb. Dwa: albo kupujesz oryginalny M$, albo musisz odpowiednio przerobić dysk WD BEVS. Innej opcji nie ma. Imo zrobiłeś błąd kupując konsole bez dysku. Edytowane 26 Października 2010 przez Prot Odnośnik do komentarza
Kreveta19 0 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Dziwne bo na allegro widziałem zestawy takie jak np ten, http://allegro.pl/mega-xbox-360-jtag-dysk-500-gb-gwarancja-i1228762026.html . Do tego dowiedziałem się od sprzedającego na pewnej aukcji allegro że wystarczy wgrać pliki z partycjami na obojętnie jaki dysk 2,5 i może to być nawet 500gb co widać na podanym linku. Btw kupiłem wersje 4gb bo bardziej podoba mi się matowa konsola niż świecąca jak psu jajca. A dwa tu masz powód zakupu 4gb http://allegro.pl/xbox-360-slim-4gb-3gry-kabelhdmi-fvatwysyl-gratis-i1259984701.html Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Ale ta konsola jest z JTAG. A ty chcesz dać taki dysk na X360 s na którym JTAG jest niemożliwy. Oryginalny dash na to nie zezwala. Ja natomiast kupiłem nówkę 360 s z dyskiem 250gb i 2 gry za 1000 zł. Także imo bardziej się oplacało. BTW, skoro wiesz lepiej to kupuj taki dysk i nie zawracaj gitary. Odnośnik do komentarza
tomaszz04 6 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie ma problemu, jednak jeśli chcesz sformatować pamięć na USB pod system plików X'a, to niestety będziesz mógł użyć maksymalnie 16GB. Niemniej jednak ze trzy gry się na tym zmieszczą. Pozostałą część dysku możesz używać do odtwarzania muzyki. Jesteś pewny, że da się zainstalować grę z płyty na zewnętrznym dysku twardym? Na 80% czytałem w kilku sprawdzonych źródłach, że na pamięci usb można instalować tylko gry arcade, zapisywać save itp. Odnośnik do komentarza
Kreveta19 0 Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Nie ma problemu, jednak jeśli chcesz sformatować pamięć na USB pod system plików X'a, to niestety będziesz mógł użyć maksymalnie 16GB. Niemniej jednak ze trzy gry się na tym zmieszczą. Pozostałą część dysku możesz używać do odtwarzania muzyki. Jesteś pewny, że da się zainstalować grę z płyty na zewnętrznym dysku twardym? Na 80% czytałem w kilku sprawdzonych źródłach, że na pamięci usb można instalować tylko gry arcade, zapisywać save itp. Da rade, na pendrive o pojemności 8GB mam zainstalowaną forze i wszystko normalnie śmiga. Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 wsadzasz pena do portu usb w xboxie i formatujesz z poziomu konsoli (max 16GB w penie da sie ustawić jako widoczny przez xboxa, nawet jak pen jest wiekszy) no i od tej chwili masz dodatkowy dysk w konsoli potem jak instalujesz gry lub nagrywasz save wybierasz odpowiedni nosnik: dysk lub pen Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi