Raziel81 20 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Rammstein (R+) - niemiecki zespół grający muzykę z gatunku Neue Deutsche Härte. Powstał na początku 1994 roku, jego nazwa pochodzi od amerykańskiej bazy lotniczej (Ramstein Air Base) w Niemczech, położonej obok miasta Ramstein-Miesenbach, w której miała miejsce katastrofa lotnicza, o której zespół nagrał utwór o tej samej nazwie. Dziwi mnie fakt, że nikt na forum nie założył jeszcze tematu o tej charakterystycznej niemieckiej grupie (wg mnie the best band ever!), więc postaram się "pokrótce" Wam przedstawić jej dokonania, a nuż ktoś odnajdzie w niej swoją ulubioną kapelę o której wcześniej nic nie słyszał, bądź wcześniej mało się nią interesował ^_^ Albumy - R+ wydało sześć albumów studyjnych, liczba tracków zawsze wynosi 11 (wyróżniłem utwory, które na pewno warto przesłuchać, szybko wpadają w ucho ^_^) Herzeleid (1995) 1. Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen? 2. Der Meister 3. Weißes Fleisch 4. Asche Zu Asche 5. Seemann 6. Du Riechst So Gut 7. Das Alte Leid 8. Heirate Mich 9. Herzeleid 10. Laichzeit 11. Rammstein Sehnsucht (1997) 1. Sehnsucht 2. Engel 3. Tier 4. Bestrafe Mich 5. Du Hast 6. Bück Dich 7. Spiel Mit Mir 8. Klavier 9. Alter Mann 10. Eifersucht 11. Küss Mich Mutter (2001) 1. Mein Herz Brennt 2. Links 2-3-4 3. Sonne 4. Ich Will 5. Feuer Frei! 6. Mutter 7. Spieluhr 8. Zwitter 9. Rein Raus 10. Adios 11. Nebel Reise Reise (2004) 1. Reise Reise 2. Mein Teil 3. Dalai Lama 4. Keine Lust 5. Los 6. Amerika 7. Moskau 8. Morgenstern 9. Stein Um Stein 10. Ohne Dich 11. Amour Rosenrot (2005) 1. Benzin 2. Mann Gegen Mann 3. Rosenrot 4. Spring 5. Wo Bist Du 6. Stirb Nicht Vor Mir 7. Zerstören 8. Hilf Mir 9. Te Quiero Puta! 10. Feuer Und Wasser 11. Ein Lied Liebe Ist Für Alle Da (2009) 1. Rammlied 2. Ich Tu Dir Weh 3. Waidmanns Heil 4. Haifisch 5. B******** 6. Frühling In Paris 7. Wiener Blut 8. Pussy 9. Liebe Ist Für Alle Da 10. Mehr 11. Roter Sand Teledyski - zespół ma na swoim koncie wiele mistrzowskich videoclipów (powiedzmy, że są ułożone wg mnie od "najlepszego" do "lepszego", chociaż ciężko mi do końca ocenić, który lepszy od którego) Rammstein - Sonne http://www.youtube.com/watch?v=OftBBVDfS7Y Rammstein - Du Riechst So Gut (1998) http://www.youtube.com/watch?v=nAPwB54Ekx4 Rammstein - Rosenrot Rammstein - Mutter http://www.youtube.com/watch?v=-7n8QVMNlSk Rammstein - Du Hast Rammstein - Ich Will Rammstein - Engel http://www.youtube.com/watch?v=QJtdBmXizYw Rammstein - Keine Lust Rammstein - Feuer Frei! Rammstein - Links 2-3-4 Rammstein - Seemann Rammstein - Ohne Dich 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Kapela jest ch,ujowa. 1 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 i doczekaliśmy się tego momentu aż ktos w tym podforum zalożył temat od ramsztajnie. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Ok zespół, kilka rl kawałków, kilka nierl kawałków. Cytuj
Raziel81 20 Opublikowano 29 września 2010 Autor Opublikowano 29 września 2010 (edytowane) Kapela jest ch,ujowa. Zedytuj posta na "Wg mnie kapela jest ch,ujowa", bo teraz wygląda jakbyś przemawiał w imieniu całego narodu. serio? Okładka nawiązuję do utworu Rammstein - Du Riechst So Gut i teledysku z 1995 (treść utworu inspirowana była książką Pachnidło). Był to pierwszy videoclip zespołu dlatego wygląda jak wygląda (przede wszystkim liczy się ich muzyczna twórczość!). http://www.youtube.com/watch?v=VggJbmIjE44 Edytowane 27 lutego 2011 przez Raziel81 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Kapela jest ch,ujowa. Z edytuj posta na "Wg mnie kapela jest ch,ujowa", bo teraz wygląda jak byś przemawiał w imieniu całego narodu. Ciężko dyskutować z faktami. 1 Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Z NDH wolę Eisbrechera lub Oomph! - całkiem miłe granie. Co nie zmienia faktu, że chyba żadna niemieckojęzyczna kapela nie pobije Kraftwerka i Einstürzende Neubauten, a żadna niemiecka kapela industrial-metalowa (albo tak nazywana) nie pobije KMFDM. EOT... Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 Modern Talking > Einstürzende Neubauten a krol byl tylko jeden Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 9 października 2010 Opublikowano 9 października 2010 (wg mnie the best band ever!) Wpis, ale najnowsza płytka przyznam, że im słabo wyszła, zdecydowanie najsłabsza. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 śmieszne ile jest na tym forum du.polizów. Wystarczy że taki np. Milan powie, że coś jest chu.jowe i każdy uświadamia sobie, że tak, jest chu.jowe, jak mogłem tego słuchać!! mówcie co chcecie, ale kawałek 'Mein Teil' jest zayebisty i do dziś mi przechodzą ciary jak go słucham. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 z nowej sobie słucham fruhling in paris i chu.j Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 śmieszne ile jest na tym forum du.polizów. Wystarczy że taki np. Milan powie, że coś jest chu.jowe i każdy uświadamia sobie, że tak, jest chu.jowe, jak mogłem tego słuchać!! opinia milana nie jest od dawna żadnym wyznacznikiem czegokolwiek, a rammstein jest (pipi)owy, nawet bardziej niż st. anger Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 nastepny po bartezoo co gryzie swojego pana, zresz to co Ci do michy nasypałem golebiu. A tak serio, to na ch,uj najezdzacie na mnie a nie na tych dupolizów niby? Moj gust jest fenomenalny, ojej spodobal mi sie skoczny kawalk z radia, jaki ze mnie gej, dorosnij gląb ;] Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 nastepny po bartezoo co gryzie swojego pana, zresz to co Ci do michy nasypałem golebiu. Moj gust jest fenomenalny, ojej spodobal mi sie skoczny kawalk z radia, jaki ze mnie gej, dorosnij gląb ;] lol, weż się, bo mnie zajady bolą, brzydalu jaki znowu kawałek z radia? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 haha, to spojrzmy ;] co słucha golab 1. od Pana 2. słuchalo sie tego juz w podstawowce 3. od Pana 4. od Pana 5. pochodna stonera, dzieki Panu 6. od Pana 7. słuchalo sie w podstawowce, wiec pewnie od Pana 8. od starucha 9. jakies mietkie (pipi), na tym skonczyly sie polecane zespoly od golebia 10. zwyjły growl 11. od Pana 12. wow, BS 13. pewnie od Pana 14. od Diabeua 15. z undera 16. kojarze, nie pamietam 17. nie znam 18. sluchalem w średniej, ale wstyd bylo mi polecac 19. od Pana 20. klasyk z podstawowki supcio golab, jedz dalej po moim guscie, beze mnie bys wygladal tak xD: Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 przeciez ty Milan kochasz toola i lady gage, nie widze tych zespolow w top 20 golebia Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 tool mi przeszedl, praktycznie nie potrafie juz tego słuchac, czlowiek byl mlody i glupi. A gaga tylko polowa pierwszej plyty! Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 dobra, ide spac;/ Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 (edytowane) hahaha "od Pana", jak się spiął, pokazałeś jaka z Ciebie parówa, ja już nic od siebie nie muszę dodawać;] a lateralus spoko płyta, jak chcesz to zrobię Ci fotki wkładki komórką, może na nowo odkryjesz głębię i geniusz zespołu tool xDDD Edytowane 12 października 2010 przez golab Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 Bogata odpowiedz, to by było na tyle 1 1 Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 hahahah jaka analiza xDDDDDDDd Robert ok masz spoko gust, ale serio nie cuduj i nie rób z siebie jakiegoś guru. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 ktos musi mnie bronic Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi