PanPawcio 0 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 (edytowane) Piąta odsłona przygód profesora Laytona, która korzysta z możliwości konsoli 3DS. Professor Layton and the Mask of Miracle to kolejna odsłona świetnej serii łączącej elementy przygodówek z grami logicznymi i zagadkami. Produkcja została przygotowana przez studio Level 5, które odpowiada za poprzednie części przygód profesora Laytona. Mask of Miracle to piąta odsłona serii i jednocześnie druga część kolejnej trylogii (po The Specter?s Flute). Sam profesor Layton to wyjątkowo błyskotliwy człowiek, który podróżuje po świecie i rozwiązuje niezwykle trudne zagadki. Jego pomocnikiem jest nieodłączny młodzieniec Luke. W dwójkę bohaterowie mogą zmierzyć się z każdą przeciwnością losu. Piąta część przygód Laytona nie przynosi właściwie żadnych zasadniczych zmian w rozgrywce, chociaż oczywiście gwarantuje mnóstwo nowych atrakcji. Gracze jak zwykle zwiedzają kolejne lokacje (w tym ?miasto cudów?) i przeszukują je w poszukiwaniu zagadek, przedmiotów i podpowiedzi. Oczywiście wszystko to zostało połączone zgrabną i lekką fabułą oraz wykonane w charakterystycznej, przyjemnej oprawie wizualnej. Edytowane 29 września 2010 przez PanPawcio Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 jeszcze jakbys dodawal jakies mini info na temat gry to byłoby si. masz podpiety regulamin obowiązujacy na całym forum -_- Cytuj
PanPawcio 0 Opublikowano 29 września 2010 Autor Opublikowano 29 września 2010 (edytowane) Dodałem opis i zdjęcia do gry. Edytowane 29 września 2010 przez PanPawcio Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 22 czerwca 2012 Opublikowano 22 czerwca 2012 Pierwszy oficjalny trailer dla zachodu: http://www.siliconera.com/2012/06/21/professor-layton-miracle-mask-trailer-speaks-english/ Jak na razie Europa jeszcze nie otrzymała wstępnej daty premiery ale w US wychodzi tego roku na przełomie listopada. Cytuj
django 549 Opublikowano 22 czerwca 2012 Opublikowano 22 czerwca 2012 Pewnie tak jak zawsze. Europa miesiac pozniej. Ech i co tu robic. 3DS nowej rewizji nie ma, blokada regionalna jest dalej i ta bateria... A tutaj juz Layton wychodzi, az zal byloby ominac. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 22 czerwca 2012 Opublikowano 22 czerwca 2012 Zawsze możesz trochę poczekać, mi też się nie podoba to, że Nintendo nadal trzyma się tej blokady jakby na siłe. I łudziłem się, że chociarz pójdą po rozum do głowy wraz z tym nowym XL'em, a tu taki zawód. No cóż pozostaje łudzić się jeszcze nadzieją, że się w końcu opamiętają i ją zdejmą, przynajmniej na gry sprzedawane na nośnikach... Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 Czy tylko ja nie nadążam z tymi częściami? trailer Professor Layton and the Ruins of an Advanced Civilization http://www.youtube.com/watch?v=kk7nCoeJuYs&feature=youtu.be Co za dzień... + Dodał MODERATOR pozwolilem sobie zmienic nazwe, w koncu dla kazdej czesci nie bedziemy robic tematu Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 (edytowane) Jest i recka wersji PAL: http://www.nintendol...mask_of_miracle Pasowałoby to kupić. Gra trzyma poziom poprzednich odsłon. Udane przeniesienie serii na 3DS'a. E: no i fail, jest jeszcze jeden temat o Laytonie. To gdzie w koncu mamy gadać ?? Tutaj (skoro seria) czy w tym drugim temacie ?? Edytowane 15 października 2012 przez pawelgr5 Cytuj
django 549 Opublikowano 15 października 2012 Opublikowano 15 października 2012 Tutaj leci seria z 3DSa, tam z DSa. edit: a, juz widze o co chodzi. Połączyłem. Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 30 grudnia 2012 Opublikowano 30 grudnia 2012 Niedługo kodziki od Nintendo. Zastanawiam się, czy wklepywać, czy sprzedać? Byłby ktoś chętny ewentualnie? Mogę też zamienić na NSMB, Residenta, albo Mario Karta. Może być sam cart, kod, cokolwiek Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Czy kolejne odslony sa ze soba jakos zwiazane czy mozna od dowolnej zaczac zabawe z seria? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Z tego co sam się dowiadywałem nie trzeba. Sam jestem w 2 chapterze lost future a to nie jest I część i nie widzę żadnych nawiązań. Każda gra to inna historia. Wszyscy na necie polecali mi lost future to i od tej rozpoczynam:) . Podobno mam się wzruszyć zobaczymy:) Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Własnie ogrywam Pandora's Box (po ukończeniu Curious Village) i jest sporo nawiązań i smaczków z jedynki (np. reakcja Luke'a na widok Chelmey'a). Cytuj
Bjały 2 956 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 Ach.. Musze sie gdzies wyzalic ze po przeniesieniu na 3DS gra mnie tak nie wciagnela jak poprzednie czesci. Wkurza mnie "przeszukiwanie" otoczenia w postaci lupy. Bardziej mi odpowiadalo rozwiazanie z czesci na DSa. Poza tym spodziewalem sie troche lepszej grafiki a tu to samo plus modele 3D ktore swoja droga tak fantastycznie wcale nie wygladaja. Jestem praktycznie na samym poczatku, jakas 5h i powoli mi idzie, ciekawe czy zmienie ocene po skonczeniu, na razie dla mnie gra na 7- i boli mnie to jako fana serii. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 14 października 2015 Opublikowano 14 października 2015 A w którą część? Moze odczuwasz zmęczenie materiałem Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Tak przeglądałem amazona i widziałem, że można sobie sprowadzić Last Spectre + Miracle Mask za 135 zł z przesyłką i się trochę zastanawiam. Nigdy nie miałem styczności z serią i o ile interesują mnie te produkcje pod kątem gier logicznych, to o tyle setting i styl charakterystyczny dla gier Level 5 mnie odrzucają i mam takie pytanie - jakie są proporcje między story tellingiem a rozwiązywaniem zagadek? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 (edytowane) Trafiają się momenty, że trzeba trochę poscrollować po dialogach, ale zdecydowaną większość czasu spędzisz przy zagadkach. Tak 80% zagadek, 20% reszty. Mówię w oparciu o części DSowe, 3DSowych jeszcze nie ruszałem. Edytowane 27 lutego 2016 przez chmurqab Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 29 lutego 2016 Opublikowano 29 lutego 2016 Od jakiego Laytona zacząć? ;] Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 29 lutego 2016 Opublikowano 29 lutego 2016 Od jakiego Laytona zacząć? ;] Od pierwszego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi