Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Tak jak prison break i podobnych zaskakiwaczy. Ja idę z sentymentu. :D Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Pierwsza pila za(pipi)ista. Potem sie ogladalo z przyzwyczajenia. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Jedynka świetna, wiadomo, domyślam się jak to musiało robić na premierę. Potem jeszcze spoko była dwójka i szóstka (carousel trap <3). Najgorsza zdecydowanie piątka i siódemka, trójka i czwórka taka sobie. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 (edytowane) Dwójka dalej zaskakująca a od 3 właśnie sentyment. :D Btw. C0r nawet nie gadaj, że pojawienie się Pana doktora w 7 części nie rozwaliło. :) Edytowane 1 lipca 2017 przez wuJJek Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 (edytowane) ano Gordon trochę zadziwił, nie powiem Jednak zmieniam zdanie co do trójki, wcześniej mi się trochę zlały ze sobą wszystkie części dlatego poczytałem opisy fabuły i mocno na plus ta część, chyba najlepsze pułapki w całej serii. Edytowane 1 lipca 2017 przez c0r Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 No zapomniało się o nim jakoś i miałem dobre rozdziawienie mordy jak zobaczyłem kuśtykającego Gordona - c0r schowaj Gordona w spoiler taga i cała ta retrospekcja kto zaszywał różne rzeczy w ciałach uczestników gier Jigsawa. Już myślałem, że oprócz wszechwiedzy posiada on również skillsy chirurga ale zgrabnie wybrnęli. Nie no 7 część oprócz faktu, że konwencja się przejadła a nowe pułapki mało wzruszają to końcówka najlepsza od 5 albo 6 części, gdzie jeden gościu wjeżdża w szklanym pojemniku pod ziemię a drugiego zgniata . Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 schowane To było zakończenie piątki, na mnie też nawet zrobiło wrażenie. Ogólnie piątka miała potencjał, zaczynając od jednej z najlepszych pułapek w całej serii w intrze kończąc na twiście wg którego gdyby cała piątka uwięzionych współpracowała ze sobą, to każdy by przeżył i to nawet w nienajgorszym stanie, jedynie w ostatniej pułapce trzeba było "oddać trochę krwi", ale na pięć osób można było rozłożyć w miarę bez szwanku, gorzej na dwie ale jednak wykonanie bardzo słabe. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Zmieniając nieco temat zobaczcie na to https://www.youtube.com/watch?v=Ahw6h2bHomo&app=desktop Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 'Siódemka' miała już tak dziadowskie twisty i kolejne retcony, że pozostało tylko zaorać serię. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Za dużo seriali oglądałeś i nic Cię już nie zdziwi Masorz. :D Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Nie o to chodzi. Można nawet któryś z kolei sequel zrobić przyzwoity a przy serii 'Piła' już za bardzo kombinowali. Co najgorsze, chyba ze dwa razy retconowali nawet wydarzenia z jedynki i dodawali tam coraz więcej odpowiedzialnych za całą grę ludzi. A mogli zostawić na tej pozycji samego Jigsawa, popsuli legendę jedynki trochę takimi zabiegami. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Mi tam ostatnia część zrobiła dobrze jeśli chodzi o wyjaśnienie co kto i jak akurat. Zgrabnie i logicznie wyszło moim zdaniem a sam jako fan serii nie wpadłem na to. A, że wszystko jest naciągane i w jakiś sposób gdzieś się ze sobą łączy to zaleta / bolączka serii. :) Cytuj
michal 558 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Fujek wez pomerdaj ogonkiem. Dam ci cebule. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Jedynka świetna, wiadomo, domyślam się jak to musiało robić na premierę. Potem jeszcze spoko była dwójka i szóstka (carousel trap <3). Najgorsza zdecydowanie piątka i siódemka, trójka i czwórka taka sobie. Z pila jak z Hellriserem, poczatek fajny, potem srodek taki se, wybitna 5ka (albo 6ka, ta z detektywem) i potem zjazd w dol do szamba. Jedynka mnie i kumpla zrobila w czlona. Ogladamy nahajpowani opiniami z internetu, film jak film duzo krwi ok, pokazuja kim byl zabojca i pada pytanie co to za go.wno i czy wylaczamy bo nie ma sensu a ludzie w sieci to debile. Na szczescie nie wylaczylismy (bo jeszcze kilka minut) i ostatnie 2min rozwalilo nam czerepy. Jeden z lepszych plot twistow jakich doswiadczylem. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 No to masz na myśli piątkę chyba, w szóstce bohaterem był agent ubezpieczeniowy. Dla mnie piątka najsłabsza, dla ciebie wybitna, no różne gusta sa xD. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 (edytowane) Dobra była ta co jeden typ został zgnieciony przez ściany. Trójka najsłabsza. Zawsze mam w głowie tę muzyczkę co gra na końcu każdej Piły, jak nagle z 15 flashbackow robią na siłę zwroty akcji TUDUDU TUDUDU DUDU xd, ogólnie to można powiedzieć, że lubię. tylko tej ostatniej nie widziałem. Edytowane 1 lipca 2017 przez ragus Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 No ta muzyczka to jest klasyk, to wzrastające napięcie i boom na końcu xD. Trojeczka miała słabego protagonistę, Jeffa, ale pułapka z kończynami robiła mocno. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 (edytowane) W której części pewien facet odcinać sobie skórę z karku lub szyi? Kiedyś miałem ten film na płycie CD, i robił on na mnie największe pozytywne wrażenie spośród pozostałych nowych slasherów. Edytowane 1 lipca 2017 przez Solderowy123 Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Jak dla mnie to w dwójce największe wrażenie zrobiła scena ze strzykawkami Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 A se pie,rdolne calą serie, bo mnie nagrzaliscie. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Jak dla mnie to w dwójce największe wrażenie zrobiła scena ze strzykawkami ooo taaak. Mimo że to nawet nie śmiercionośna pułapka, to jednak wywołuje duży dyskomfort i "pobudza" widza - bo dość łatwo można się wczuć. Chyba każdy miał kiedyś zastrzyk, pomnożyć ten ból kilkadziesiąt razy, na każdej części ciała... Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 (edytowane) 6:35 Look at me! When you're killing me, you look at me miałem ciary za pierwszym razem Edytowane 1 lipca 2017 przez c0r Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi