Skocz do zawartości

Wódka

standby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzelilem sobie wczoraj kieliszek Johnniego Walkera Red Label i uczucia mam raczej mieszane. W ustach mialem posmak wodki z czyms slodkim. Moze na takie mieszane odczucia wplynelo to, ze bylem juz troche porobiony. A no i chcialo mi sie rzygac i myslalem w pewnym momencie, ze opuszcze moja grupe na chwile. Jakie whisky warto kupic?

A i jak ktos nie lubi ani piwa, ani wodki to polecam Barmanska 21%. Kupilem to wczoraj (9zl za 0,5l) i musze przyznac, ze troche mnie zmiotlo. Ja wzialem wisniowa i smakowala jak jakies wino xD Podobno trzeba unikac cytrynowej, bo to straszne scierwo. Tak slyszalem.

Opublikowano

Ballantine's za bardzo perfumiasty jak dla mnie. Moim faworytem Blue Barrel. Kocham ten waniliowy posmak. Choć to burbon.

Dzisiaj za to kupowałem Golden Loch w Biedrze. Nie polecam, czułem się jak jakiś ment :(((

Opublikowano

Z colą, albo Spritem to każdą łychę pociągnę, ale żeby się delektować smakiem, to już te tańsze średnio wchodzą. Ostatnio piłem Jack Daniels miodowy, choć to już nie jest whisky, a likier na bazie whisky. Powiem szczerze, że bardzo dobra, oleista z racji zawartości miodu. Nawalić tym się ciężko, ale w smaku jest gitara.

Gość Darude
Opublikowano (edytowane)

Strzelilem sobie wczoraj kieliszek Johnniego Walkera Red Label i uczucia mam raczej mieszane. W ustach mialem posmak wodki z czyms slodkim. Moze na takie mieszane odczucia wplynelo to, ze bylem juz troche porobiony. A no i chcialo mi sie rzygac i myslalem w pewnym momencie, ze opuszcze moja grupe na chwile. Jakie whisky warto kupic?

W sumie żadne whisky nie jest dobre jak ci nie zasmakowało za pierwszym razem ,miałem to samo .Stestowałem różności i ciągle  mam ta samą opinię nie dla mnie to.

Edytowane przez Darude
Opublikowano

No, do Jima Beama na przykład podchodziłem doslownie dwa razy. Więcej już nie spróbuje, chyba że za nastepne 5 lat. Jest tak obrzydliwie "perfumowany", że naprawdę mam wrażenie jakbym się zaciągnął wodą po goleniu.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Barmańska

tak sztucznego, napakowanego chemią gówna chyba jeszcze nie piłem, a za młodu zapijałem się turami. Producent i cena mówi sama za siebie, w smaku to nawet ujdzie poza posmakiem płynu do naczyń (tak, zdarzyło mi się kiedyś niechcący wypić coś ze źle opłukanej szklanki i stad wiem jak smakuje płyn do naczyń). 6.50 zł ( bo tyle u mnie kosztowało) za 21% 0.5 drinka, który całkiem nienajgorzej smakuje nie jest warte 2 dni męki i zdychania.

Upicie się tym ścierwem równa się ból głowy większy niż cios metalową pałką. Nieustannie. Przez 2 dni.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Barmańska

tak sztucznego, napakowanego chemią gówna chyba jeszcze nie piłem, a za młodu zapijałem się turami. Producent i cena mówi sama za siebie, w smaku to nawet ujdzie poza posmakiem płynu do naczyń (tak, zdarzyło mi się kiedyś niechcący wypić coś ze źle opłukanej szklanki i stad wiem jak smakuje płyn do naczyń). 6.50 zł ( bo tyle u mnie kosztowało) za 21% 0.5 drinka, który całkiem nienajgorzej smakuje nie jest warte 2 dni męki i zdychania.

Upicie się tym ścierwem równa się ból głowy większy niż cios metalową pałką. Nieustannie. Przez 2 dni.

Nie bluźnij. Cytrynówka miszcz

Opublikowano

Cytrynówka miszcz, ale Lubelska, ta za dwie dyszki, a nie ta barmańska. Rzygać mi się chce od tego na samą myśl, śmierdzi w cholerę, nie pamiętam składu, ale pewnie jakieś same "E".

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mialem sie pogodzic z wodka w lato, ale jednak nie bylem na to jeszcze gotowy. Teraz czuje, ze to ten moment, jednak nie chce od razu rzucac sie na czysta, wiec co polecicie mi ze smakowych lub kolorowych? Myslalem o cytrynowce lubelskiej, albo soplicy orzech laskowy, co myslicie?

Opublikowano

2 opcje, albo Żurawina (chociaż nie przepadam za smakowymi, ta mi nawet wchodzi), albo własnie Soplica Orzech Laskowy, ALEEE ALEEEE, troszke nalać do kielicha, tak ze 20ml i do pełnego mleka. No kuva. MISZCZ