Skocz do zawartości

Wódka

standby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Robiłem kiedyś nalewke z pigwy, wyszło pysznie. Smakowało, bo było kwaśne i słodkie i sporo voltów miało, tylko ze względu na smak, nie dało się wypić na raz butelki.

Edytowane przez grzybiarz
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dziś widziałem właśnie i zastanawiałem się jak smakuje.Jakoś nie pasi mi truskawka do wódki.No ale kto wie.

Była w zwykłym sieciowym sklepie na wiosce. Hitpol bodajże.

Opublikowano

Widział ktoś już Soplicę truskawkową? Uwielbiam truskawki i czekam kiedy u mnie będzie :)

Piłem i polecam, z nowości próbowałem jeszcze poziomkę z absolwenta, to już jednak syf. Jedno i drugie ma aromat owoców, ale absolwent wali chemią, no ale soplica to soplica.

Opublikowano (edytowane)

z tych owocowych ostatnio piłem Krupnik pigwowy i mi dużo bardziej smakował od Soplicy, nie był tak słodki, nie robiło się niedobrze po paru łykach, bardziej wytrawny  :sir:

i jeszcze Żołądkowa z Figą pyszna

Edytowane przez Szejdj
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nienawidzę wódki. Rzeczy, które po niej robiłem... nie nadają się nawet na publikację na tym forum. Pić to trza umić.

Nie bardzo umiem. Zresztą (pipi)ę głupoty, wybaczcie, ale się przeziębiłem.

Opublikowano

polecam zyrtec + gripex na grype. najlepiej jak o zyrtecu zapomniales.

27 godzin snu.

?

Śpię całymi dniami, oczywiście z przerwami na obowiązkowe check-iny na forum.

Przeziębiłem się. Ale siemka, wózek, kopę lat. :czesc:

Opublikowano

j-a-baczewski-dry-gin-711-morze-wina-two

Gdyby bylo mnie stac, pilbym ja codziennie. Cudo. Z ziemniaka.

Potwierdzam, aczkolwiek cena potrafi sponiewierać. Dlatego w wersji budżetowej polecam inne ziemniaczane: Luksusową albo nową Wyborową. Równie dobre, równie fajnie wchodzą a i głowa potem tak nie trzepie.

Na pewno trzeba się wystrzegać wszelkich wynalazków w stylu czystych Soplicy, Krupnika czy Stocka, masowe goowna z proszku (tak, tanie wódki robi się z proszku).

Opublikowano

Nooo, jakby nie patrzeć, to najwięcej z czystych w życiu wychyliłem Luksusowej. W życiu bym złego słowa nie powiedział ;) Piłem tego Baczewskiego niedawno, klasa. Bardzo delikatnie się przelewa przez przełyk. Ale cena trochę jednak robi, fakt.