Skocz do zawartości

Wódka

standby

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

Nawet tego nie kupuj, szanuj się.

nie znasz mojej sytuacji.

no i jest fuck up, półtora litrowy Grants jest za 79,90 a 1,75 litra czerwonego jasia wędrowniczka jest za 109zł.

up date

1,75 litra jasia wędrowniczka w carrefur 99,90zł ale za to nabyłem białego  Jim beam  litrowego za 49,90 s(pipi)ysyny :fsg:

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

Nawet tego nie kupuj, szanuj się.

nie znasz mojej sytuacji.

no i jest fuck up, półtora litrowy Grants jest za 79,90 a 1,75 litra czerwonego jasia wędrowniczka jest za 109zł.

up date

1,75 litra jasia wędrowniczka w carrefur 99,90zł ale za to nabyłem białego  Jim beam  litrowego za 49,90 (pipi) :fsg:

gdzie ten jim beam? w kerfie? biere.

Opublikowano

Jakieś limitowane edycje wyborowej widziałem, polska pszenica i polski ziemniak czy jakoś tak? pił ktoś?

Pszenica jak pszenica, ot wódka, ale na plus, że siary nie ma jak w Absolwentach czy innych Krupnikach. Ziemniak to lepszy deal, łagodne i gładkie, wchodzi jak masło bez popity, dobry rywal dla Baczewskiego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wódka z biedronki. Nigdy więcej. Tylko normalne sklepy. Może się trafić czasem coś lepszego w smaku ale generalnie alkohole są gorsze, jak ktoś nie czuje różnicy to ma coś z kubkami smakowymi, ewentualnie jara za dużo fajek.

Opublikowano

Znacie jakieś sklepy z dobrym asortymentem i cenami? Najlepiej w Warszawie, ale może też być poza jeżeli da radę ogarnąć wysyłkę. Szukam Angostury Bitters i jakiegoś bourbona do tego: Buffalo Trace, Bulleit może Jim Beam Rye

Opublikowano (edytowane)

Bulleita idzie dostać w makro, a trafiał się też po zwykłych sklepach z alko. W WWA to raczej wszystko trafisz gdzieś na miejscu i taniej niż internetowo, ale w razie czego http://www.sklep-domwhisky.pl/ ma dość dobre ceny. Będziesz trzaskał Manhattany ? ;)

Edytowane przez messer88
  • Plusik 1
Opublikowano

Old fashioned, strasznie mi zasmakował. Ten dom whisky widziałem, ceny faktycznie dobre, ale boję się, że nie zdążą przysłać do świąt. O makro w sumie nie pomyślałem

Opublikowano

nalewka cytrynowa przygotowana, teraz niech sie kilkanascie dni przegryza i akurat bedzie do degustacji w okresie swieteczno-noworocznym

Opublikowano

Tak myślę co to kupić na święta co by z ojcem i bratem wypić i padnie chyba na Nemiroff, są w biedrze ale nie wiem czy to nie jakieś gorszego sortu. Poleca ktoś może?

Zastanawiam się  też nad Starą Kurwicą ale to może być za mocne. ;/

Opublikowano

Tak myślę co to kupić na święta co by z ojcem i bratem wypić i padnie chyba na Nemiroff, są w biedrze ale nie wiem czy to nie jakieś gorszego sortu. Poleca ktoś może?

Zastanawiam się  też nad Starą Kurwicą ale to może być za mocne. ;/

nemiroffa pilem 2 smaki

zurawinowa i pikantna

pierwsza moge bardzo polecic, wchodzila bez zapojki, druga troche sadomaso, nadawalaby sie na base do sosu majonezowego dla Yanusza.

Opublikowano

Wódka nawet dobrze schłodzona jak jest lipna w smaku to złooooo. Wóda potrafi być mdła w smaku, mnie osobiście cofać. Picie takiej nawet pod dobre żarcie to katorga. Wódeczka ma być jak woda, wchodzić podobnie i nie odrzucać chamsko.

Opublikowano

ja tam zadnej vody od siebie nie potrafie rozroznic :(

W sumie wutka ma sponiewierać, a nie smakować :reggie:

Ja pier.dolę, największa bzdura zaraz po 'o gustach się nie dyskutuje'.

Gość yaczes
Opublikowano

paczta jaki rozi jest twardy, pije wutke dla smaku :pawel:

Mmmmm, pyszna!