_Red_ 12 063 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Niedlugo bedzie szlachetne wydanie De Natourat Lux Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Wpisałem w google pierwsze co mi przyszło do głowy + wódka i jednak coś wyskoczyło, ale nie polskie XD Wóda czekoladowa Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 25 minut temu, Plugawy napisał: JA Baczewski Ja Yeti Bawi mnie nazywanie wódki w jakiś dystyngowany sposób, np. Pan Tadeusz, J. A. Baczewski, Ogiński (i fortepian na butelce), Soplica. Jakby próbowano nadać tej zwykłej czynności chlania 40% alkoholu jakiegoś wyższego wymiaru. Nie opier.dolił litra wódy z kolegami, tylko degustował. No bo wszystkie wódki smakują tak samo i są robione z tego samego. Whisky też pewnie dla ciebie to tylko najtańsza, bo to wszystko smakuje tak samo. Ja pierdolę, co za dzban Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Chodzi mi tylko o ch.ujowe nazwy a nie o to z czego sa robione. W nazwie jakoś nie ma, że Ogiński jest robiony z płodów nietoperza, a A Soplica z drzazg starego dębu. Nie aktywuj się, chodzi tylko o nazwę, poyebie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Dla mnie nie są chujowe, bo nawiązują do tradycji polskiej i ludzi zasłużonych w historii Polski, czy samych twórców marek. Jak mają się nazywać? "Mocna Tania i Dobra"? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Nie wiem, jakoś mniej pretensjonalnie. Wydaje mi się, że etykieta od butelki wódki to nie miejsce dla ludzi zasłużonych, można coś lepszego wymyślić. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Np. Jack Daniel's, albo Jim Beam, nie to co te głupie, pretensjonalne zachlane mordy polskie. Cytuj
_Red_ 12 063 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Jeśli chodzi o zasłużone osoby to wypiłby np. Kwaśniewskiego, albo Papieżówkę. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 35 minut temu, Rozi napisał: Dla mnie nie są chujowe, bo nawiązują do tradycji polskiej i ludzi zasłużonych w historii Polski, czy samych twórców marek. Jak mają się nazywać? "Mocna Tania i Dobra"? No jak nawiązują do twórców marek to raczej nic dziwnego, ale upamiętniać czyjeś zasługi gorzałą to trochę beka. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Add more gravitas to your cocktails with Heroes Veteran American Vodka. Each bottle purchased benefits veterans of the US Armed Forces. A to beka, czy nie, bo to nie są polskie wódki, podkreślam, P O L S K I E? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 1 godzinę temu, Plugawy napisał: JA Baczewski Ja Yeti Bawi mnie nazywanie wódki w jakiś dystyngowany sposób, np. Pan Tadeusz, J. A. Baczewski, Ogiński (i fortepian na butelce), Soplica. Jakby próbowano nadać tej zwykłej czynności chlania 40% alkoholu jakiegoś wyższego wymiaru. Nie opier.dolił litra wódy z kolegami, tylko degustował. Ale wiesz, że czytanie nie boli, c'nie? https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Józef_Baczewski Jak dla mnie świetny sposób przemycania tradycji, bo co jak co, ale wódka to jest w Polszy wszędzie. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 2 minuty temu, Rozi napisał: Add more gravitas to your cocktails with Heroes Veteran American Vodka. Each bottle purchased benefits veterans of the US Armed Forces. No to akurat fajnie, bez dwóch zdań. Tylko nijak ma się to do tego, że u nas większość podobnych tworów to pogrywanie na pseudo godności i kultywowaniu alkoholu i picia wódki. W sumie, dziwne, że u nas nie ma podobnego alkoholu, z którego dochód szedłby dla weteranów, czy działaczy AK. To byłby biznes. 2 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 26 września 2019 Opublikowano 26 września 2019 Jest nisza na wudde z wykletymi na etykiecie, mlodzi patryjoci piliby jak poyebani Cytuj
michal 558 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 czesto wam zbiera na wymioty po polaczeniu gorzkiej zoladkowej z soczkiem z kartonu? Cytuj
michal 558 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 moze to moj wstret do slodkiego Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 Po co laczyc gorzki zoladek z czymkolwiek? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 Pewnie pił ciepłą albo jakiś tani wynalazek. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 14 listopada 2019 Opublikowano 14 listopada 2019 (edytowane) przemycanie tradycji XD napuszony patriota rozi broniacy niczym Reytan nazw spiroli zerujacych na naiwnosci. narzedzia do oglupiania ludzi i prania im mozgu z jednoczesnym podcieraniem sobie dupy patriotyzmem. prosciej sie nie da ryc bani polaczkom. Edytowane 14 listopada 2019 przez Najtmer 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 listopada 2019 Opublikowano 24 listopada 2019 Alkoholizm to jest choroba wymięka żołądek a później głowa. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 (edytowane) Nie wiem czy jest temat nalewki wiec wrzucam tutaj. Została mi butelka spirytusu z czasów pandemii. No i jakaś nalewkę bym zrobił, No i padło na kawową, bo kawa akurat była w domu:) ale kurła nigdzie nie mogę znaleźć mleka skondensowanego w puszce. Gość z przepisu napisał nawet komentarz w 2019, że „nie ma już mleka w puszce”. Wiem ze to brzmi bzdurnie, ale jak to? Wycofali mleko skondensowane w puszce? Kupiłem w kartoniku, ale chciałbym znać powód wycofania. Ps. Trochę podpilem, bo się nie mieściło do butelki Edytowane 5 maja 2020 przez grzybiarz Cytuj
_Red_ 12 063 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Tez mi został spirytus 96% po pandemii i o(pipi)auem z sokiem pomarańczowym. Nigdy się rano lepiej nie czułem po alko, zero dolegliwości. Jednak czysty procent to najpewniejsza opcja. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 54 minuty temu, grzybiarz napisał: Nie wiem czy jest temat nalewki wiec wrzucam tutaj. Została mi butelka spirytusu z czasów pandemii. No i jakaś nalewkę bym zrobił, No i padło na kawową, bo kawa akurat była w domu:) ale kurła nigdzie nie mogę znaleźć mleka skondensowanego w puszce. Gość z przepisu napisał nawet komentarz w 2019, że „nie ma już mleka w puszce”. Wiem ze to brzmi bzdurnie, ale jak to? Wycofali mleko skondensowane w puszce? Kupiłem w kartoniku, ale chciałbym znać powód wycofania. Ps. Trochę podpilem, bo się nie mieściło do butelki Co za pierydolenie. Normalnie jest do kupienia w puszcze mleczko, szukaj w Kerfurach, albo Lewiatanach. Teraz jest sezon na pędy sosny - spróbuj nawet niewiele zebrać (z niższych partii, oczyszczone z brązowego nalotu, takie z niewykształconą zieloną szyszką), zasyp cukrem miałkim do rozpuszczenia (1-2 tygodnie) i zalej rozcieńczonym do 70% spirytem - wyjdzie ci świetne lekarstwo na najbliższą zimę. 2 Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 12 czerwca 2020 Opublikowano 12 czerwca 2020 Jakieś dobre, ciekawe, godne polecenia rumy znacie? Nie ukrywam, w pirata mi się zachciało udawać, to i poszukuję ciekawego trunku. Ino Kapitana Morgana piłem 40%, był to czarny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi