Skocz do zawartości

Wódka

standby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Coś nowego w ogóle weszło w ten smutny jak pi.zda kraj zmniejszanie butelek? Smakową setkę sobie kupiłem, wypiłem, a na koniec patrzę, że jest 90 ml, ku.rwy, oyebali te 10 ml, a cenowo tak samo wcześniej. Tak samo, smakowe napoje, cola 900 ml zamiast litrowego. 

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Niektóre chłopy waliły z rana setkę i Tatrę przez 20 lat, teraz przez te zmniejszenie pojemności będą od rana tacy niedopici. Nie wiadomo teraz, czy brać 2 setki, czy przyzwyczajać organizm do mniejszego litrażu.

Opublikowano (edytowane)

Ty, no nie wiem, czy też nie wpadną na genialny pomysł zmniejszania ćwiartki z 200 do 150 ml przykładowo, a cenowo tak samo czyli dycha. Niezłe oszukiwanie i yebanie ludzi po kieszeniach. Ja mam wywalone w tych chłopów, co piją od rana setki i harnasie, ale tu chodzi o sam fakt robienia w uja ludzi. Brakuje jeszcze aby zmniejszyć woltaż czystych wódek. 

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Ta oszukańcza setka to chyba już ponad rok funkcjonuje bo kupowałem chyba pod koniec tamtego roku i też miałem zdziwko ze 90 ml. Tydzień temu brałem 200 ml i na szczęście tu się nic nie zmieniło.

Opublikowano

To dziwnie, że dopiero teraz zauważyłem, że sprzedają w 90-tkach (no w większości sklepach, co brałem, był legit 100 ml w moim mieście), nie żebym od razu nayebany to kupował, bo zawsze była setka. A jak zobaczyłem te 90 ml to się tylko zagotowałem jak w uja lecą, bo cenowo jest jak za setkę wcześniej. 

Opublikowano

Czyli mówisz, że ruchają na rząd polski, żeby nie było drożej z 100-tki, no kumam już. Tak czy siak niezła pi.zda w tym kraju się zrobiła.

Opublikowano
W dniu 7.11.2020 o 18:46, Rozi napisał:

https://winnicalidla.pl/wild-burrow-gin-irish-gin.html

O mój Jezusie, jakie to dobre :obama: Można znaleźć normalnie na półkach w Lidlu. 

Jeśli mam być szczery to ten gin jest przeciętny. Trochę zbyt mocny spirytusowy posmak, ale ogólnie z tonikiem ujdzie. Butelka jest bardzo ładna. Do Zawiercia nie pojadę wytłumaczyć Ci tego ręcznie. :reggie:

Opublikowano

A czego oczekiwałeś przyjacielu za 49 złotych? Jest pijalny, do drinka się sprawdzi, to nie Roku. 

Opublikowano
W dniu 7.11.2020 o 18:46, Rozi napisał:

https://winnicalidla.pl/wild-burrow-gin-irish-gin.html

O mój Jezusie, jakie to dobre :obama: Można znaleźć normalnie na półkach w Lidlu. 

w innym temacie polecasz sos Roleski, a tu gin który smakuje tak sztucznie że nie da się pić.

Już o wiele lepsze są takie wynalazki:

lubuski-kolekcja.jpg

a klasyk jest najlepszy - czyli Lubuski (niby Lubuski a rozlewany 500 km dalej, a myślałem kiedyś że to jakiś "lokalny przysmak").

Co do tematu: piję to lidlowskie coś już drugi dzień hehe :)  wczoraj klasycznie z tonikiem i wchodziło średnio (mocno zimne + kostki lodu, proporcja 1:1 z tonikiem).

Dzisiaj piję z sokiem pomarańczowym i wchodzi lepiej, ale to dalej ma dziwne, sztuczne aromaty które mnie odpychają. 2 driny i więcej po prostu nie mogę wypić.

Nie wiem, może to się nie pije pół na pół, a np. leje 2/3 soku?

• Plusik 1
Opublikowano

Ja wypijam dwa piwa i ćwiartkę i na drugi dzień łeb mi chce rozerwać. Wiek już nie ten. 

Opublikowano

Ja odkryłem że po rumie jestem nieśmiertelny, mogę zalać się nim w trupa a na drugi dzień chłop jak nowy. Ale ostatnio coś po piwie ostatnio ze mną słabo :pechowiec:

Opublikowano

Rum dobrze mnie miótł z planszy, ale fakt, że dnia następnego zawsze było lajtowo. Dobre alko na wyjazdy gdzie trzeba odpowiedzialnie wstawać i coś robić jak zwiedzanie bez przykrego uczucia zdychania. Ale u nas to zawsze króluje gołda i potem za każdym wypitym razem zdziwko, że jest sławne "co się stało z Panem Witczakiem?"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam wódki z ładną butelką (na weselny stół) no i dobrą, o ile wódka może smakować. Zastanawiam się nad Ogińskim (wchodzi leciutko). Mickiewicz też ma fajną butelkę, ale mam wrażenie, że w smaku gorszy. Macie jakieś inne propozycje? 

Opublikowano

To zależy co komu się podoba. Mi np. klasyczny kształt Baczyńskiego i smak pasują w 100%. Ale w kategorii ładne/dobre Ogiński jest ok, podobnie Biały Bocian w butelce ze smukłą szyjką. 

• Plusik 1