Opublikowano 29 grudnia 20159 l Nie czuć smaku wódki, świetnie wchodzi, połówkę można spokojnie samemu zrobić - dla mnie w sam raz.
Opublikowano 2 stycznia 20169 l Kupiłem wreszcie Wyborową Polska Pszenica oraz Polski Ziemniak, i może w sylwestra będzie testowanie. No i jak wrażenia?Ciekaw jestem bo miałem Polskiego Ziemniaka w koszyku ale zrezygnowałem na rzecz Baczewskiego.
Opublikowano 3 stycznia 20169 l No dobra. Pierwsze 25CL za mną. Cóż mogę powiedzieć. Pierwsze otwarcie ciekawe, bo wylatujący gaz daje niezłe je.bnięcie wódą. Co dalej? Dalej jest mniej ciekawie. Za Stockiem nigdy nie przepadałem, a tu mamy mix Stocka z wodą gazowaną, dosłownie. Minus 2,5%, czyli 37,5%. Ciekaw jestem z czego wynika to. Wódka delikatna, gaz na końcu parzy w gardło. Akord serca... pszenica. A to nie ta recenzja. @Grzybiarz Drugi raz nie kupię. Można spróbować i tyle 5/10
Opublikowano 4 stycznia 20169 l ja za to w święta degustowałem wódkę Moniuszko dostępną chyba jedynie w TESCO. Serdecznie polecam, nie wali odorem żadnym, nie czuć spirytusu. Nie wiem czy to nie jest jakaś nowość w sumie.
Opublikowano 7 stycznia 20169 l Żytnia, Żołądkowa Gorzka tradycyjna i Wyborowa. Edytowane 7 stycznia 20169 l przez Rozi
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Trafiłem przez przypadek na ten temat to się podzielę. Ostatnio piłem wódkę Kłosówkę z kłosem zboża zatopionym w butelce, w smaku na prawdę super, delikatna i ładnie pachnie, polecam do obiadu Poza tym z reguły piję Krupnik bo mi smakuje, a z kolei nie mogę patrzeć na czystą Żołądkową bo (pipi)ie najgorszego sortu spirolem. Kiedyś piłem tylko wyborową ale coś się popsuła w smaku ostatnio i już mi tak nie podchodzi. Jakiś czas temu miałem też okazję Żytnią spróbować i też bardzo fajna w smaku ale tylko jedną flachę więc nie wiem czy jednorazowy sort czy zawsze taka dobra.
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Najgorszego sortu spirytus to właśnie Krupnik. Jak do obiadu, to wyłącznie Luksusowa. Jedyna słuszna wódka. A poza tym jest dla prawdziwych żeglarzy!
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Jak dla mnie Krupnik to jedna z niewielu wódek w której mam gwarancje, że jak otworzę drugą, trzecią czy kolejną flaszkę to zawsze będzie smakowała tak samo i jak dla mnie całkiem dobrze. Z innymi wódkami to różnie bywa, gorzelnie lecą w kulki i pędzą spiryt z czego popadnie, a rozlewnie tego nie kontrolują, w Krupniku nie odnotowałem takich wałków i cenowo bardzo OK stoi. Luksusowa też dobra, do picia po kątach szczególnie
Opublikowano 2 grudnia 20177 l Te soplice smakowe to jakie warto pić? Ile można łoić tych orzechów, coś innego bym spróbował.