Shen 9 616 Opublikowano 29 czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2016 Mam FFIV na psp z dodatkami i remake na DS'a, juz wiem ktora wersje ograc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 13 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2021 Na tym etapie nie ma już chyba co liczyć, który raz wydają to samo, ale z drugiej strony wszystkie klasyczne Finale na PC w swych oryginalnych wersjach, bez jakichś porąbanych modyfikacji graficznych, chętnie przygarnę. Z tego co piszą gry będą sprzedawane osobno. Nie wiem też jakie faktycznie będą to wersje, bo z jednej strony pokazują np. Finala ze NESa, a z drugiej wersję PSP. FF VI bym chętnie wreszcie przeszedł, jeśli będzie to dobra wersja. Nawet chętnie bym sobie też odświeżył pierwszego FF dla odmóżdżenia - wersję na PSP dobrze wspominam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 FF1 i 2 z PSP bardzo dobrze wspominam z jednej strony to trochę łatwa kasa dla SE, ale z drugiej to dobrze ze bedzie można dostać wszystkie wersje na telefon albo PC w 2D podbitej grafie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 14 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2021 On 6/13/2021 at 9:14 PM, Suavek said: Na tym etapie nie ma już chyba co liczyć, który raz wydają to samo, ale z drugiej strony wszystkie klasyczne Finale na PC w swych oryginalnych wersjach, bez jakichś porąbanych modyfikacji graficznych, chętnie przygarnę. to żebyś się nie zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 No ale że co? Jeśli to oficjalne porównanie, to tragedii nie ma. A przynajmniej nie są to potworki z tych wersji androidowych... Najlepiej, gdyby zrobili jakąś edycję, w której gracz miałby możliwość wyboru stylu graficznego. Mnie na przykład podobał się ten z PSP. No ale na to nie ma chyba co liczyć. Mnie najbardziej interesuje FFV i FFVI i jeśli sprite'y będą wyglądały jak wyżej, to będzie ok. Choć rozumiem, że puryści mogą być niezadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 Ja na 3DSie gram w wersję z GBA: na pewno lepiej niż te nesowe piksele - gra wygląda w stylu snesowych IV - VI. Chociaż gdybym miał możliwość. to wybrałbym nowszą wersję z PSP: Ładniejszej edycji nie będzie. Szkoda, że nie zrobią rimejka w stylu FF III na NDS/smartfony/PC, które było w 3D. Ograć tak dwie pierwsze części? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2021 On 6/13/2021 at 10:14 PM, Suavek said: Na tym etapie nie ma już chyba co liczyć, który raz wydają to samo, ale z drugiej strony wszystkie klasyczne Finale na PC w swych oryginalnych wersjach, bez jakichś porąbanych modyfikacji graficznych, chętnie przygarnę. Z tego co piszą gry będą sprzedawane osobno. Nie wiem też jakie faktycznie będą to wersje, bo z jednej strony pokazują np. Finala ze NESa, a z drugiej wersję PSP. FF VI bym chętnie wreszcie przeszedł, jeśli będzie to dobra wersja. Nawet chętnie bym sobie też odświeżył pierwszego FF dla odmóżdżenia - wersję na PSP dobrze wspominam. bedzie zachowany oryginalny poziom trudności NESa/SNESa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 30 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2021 https://store.steampowered.com/bundle/21478/FINAL_FANTASY_IVI_Bundle/ 40zł za 1 i 2, 65zł za każdą kolejną. Lub bundle ze wszystkim. 1-3 mają screenshoty. Czyli tak jak nazwa wskazuje, pixel remaster, ale sama gra taka jak klasyki, na dobre i na złe. V i VI kupię, resztę sobie odpuszczę raczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 30 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 czerwca 2021 Ja wole kupic wersje na Playstation. Na steamie to jakos sterylnie grac w Final Fantasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 1 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 2 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2021 On 6/30/2021 at 8:34 PM, michal said: Ja wole kupic wersje na Playstation. Na steamie to jakos sterylnie grac w Final Fantasy. Ale tam straszne loadingi były, a jak podłączysz pada od PS/Xbox to większej jakoś nie ma różnicy w graniu na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 2 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2021 Just now, Labtec said: Ale tam straszne loadingi były, a jak podłączysz pada od PS/Xbox to większej jakoś nie ma różnicy w graniu na PC ja jestem człowiekiem starej daty i mnie loadingi nawet te z pierwszego Resident Evil w ogole nie ruszają. Nie wiem, ja uważałem sie za człowieka nerwowego, ale widać neuroza panuje większą wśród innych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 2 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2021 (edytowane) to tylko chyba FF6 miała dłuższe loadingi niz SNES/GBA edycje wiec nie jest tak źle, ale wole świeższą wersje pod 4K niż klasyczne 480p w dzisiejszych czasach, mam taki backlog ze pewnie te pixel remastery dopiero zacznę zbierać jak będą przeceny Edytowane 2 lipca 2021 przez Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 5 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2022 Będę musiał wreszcie się zebrać i przejść FFVI. Miałem kilka podejść, ale nigdy nie przeszedłem więcej jak może 1/4 gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 5 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2022 1 godzinę temu, Suavek napisał: Będę musiał wreszcie się zebrać i przejść FFVI. Miałem kilka podejść, ale nigdy nie przeszedłem więcej jak może 1/4 gry. Ja licze na jakies pudło z wszystkimi remasterami na switcha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Docelowo chcę pojedyncze odsłony przejść na PC, ale przyznam, że gdyby wydali wszystkie odsłony w jednym pudełku na Switcha, to bym kupił dla samego pudła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 ale tam slaweczku beda spore roznice wzgledem oryginalow począwszy od poziomu trudnosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Hype Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 75 USD za zwykłe pudło, 260 USD za kolekcjonerkę. Obie rzekomo dostępne tylko w sklepie Square Enix. “Quantities will be extremely limited, so be sure to preorder before it sells out.” Aż tak mi na pudełku chyba nie zależy... Zostanę raczej przy Steamie, ale jeszcze zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Ta 6tka mnie kusi, ale strasznie mnie boli wyglad menusow. Cala gra pixelowando bolu ale menusy jakby wyjete z innej gierki. Czemu nie mozna ich zrobic jak w kazdej innej grze tego typu ktora dzisiaj wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Cyfrowa cena znana? 75 dolków za 200 letnie gry xDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Na Steamku pakiet wszystkich 266zł, osobno po 65 pesos. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Ekhm...steamdeck i emulatorek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 18 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2022 Dobrze, że człowiek nadrobił szóstkę na PSP i ograł tego retro sztosa. Co prawda była to okropna wersja PSX z przydługimi loadingami, ale podołałem xd. Teraz przez pryzmat czasu większość odsłon pewnie by poleciała po prostu ze Snesa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi