Shen 9 850 Opublikowano 12 września 2024 Opublikowano 12 września 2024 2 godziny temu, Szwed napisał(a): Mówisz o tym tRPGu, Convallarii, tak? Tak, jest takie zwykle story, gdzie grasz postaciami z gachy i drugie bardziej rozbudowane, odciete od gachy, rekrutujesz postacie podczas normalnego grania. Nie ma tam tez staminy, tylko akcje podzielone są na dni i tygodnie które sam zatwierdasz, ze maja sie skonczyc bo wszystkich aktywnosciach, więc jak sie nie zalogujesz kilka dni, to sie nic nie stanie. Tam dalem jakies screeny i napisalem pare zdan. 1 Cytuj
Labtec 3 673 Opublikowano 14 września 2024 Opublikowano 14 września 2024 Bahamut Greatsword i Nail Bat (ATB Boost na starcie) to takie speedrun combo do większości gry teraz, na OB10 to 40k obrażeń które przechodzi przez wszystko co widać na battle ranking, wczoraj bylem 75 wiec będę powoli spadał, to i tak jakiś życiowy rekord Myślałem ze będzie więcej do roboty ale teraz tylko odpalam grę na 10 minut dziennie wieczorem żeby tylko misje dzienne skonczyc, mam o tyle dobrze ze kumpel w pracy w to tez gra wiec wszystkie co-op walki/zadania kończymy podczas lunchu w pracy. Dziś usiadłem na dłużej i dobiłem cala ekipę do lvl80 bo tam kilka postaci mi brakowało ale i tak z nimi nic na razie nie zrobię bo większość nie ma ani dobrych broni, ani kostiumów wiec dalej główna ekipa to Cloud/Sephiroth/Aerith i ja potrzebuje szybkie DPS to Yuffie która tak naprawde to tylko daje boost-a Cloud-a teraz z Bahamut ekwipunkiem, czekam teraz na Aerith/Tifa bannery a resztę może później z czasem się dopracuje 1 Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 26 września 2024 Opublikowano 26 września 2024 Papa kryształki... 1 1 Cytuj
michu86- 403 Opublikowano 26 września 2024 Opublikowano 26 września 2024 Godzinę temu, Suavek napisał(a): Papa kryształki... Cyckami meczu nie wygrasz Cytuj
Szwed 648 Opublikowano 28 września 2024 Opublikowano 28 września 2024 Zyski gry skoczyły jak poje.bane xd Jednak spermiarstwo jest silne. Ale też pewnie sobie kupię. Póki co miecz Clouda najwięcej roboty mi robi w tym evencie. Nie wiem czy Zacka nie wymienić na Sepha z tym Ultimate Weapon xd Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 28 września 2024 Opublikowano 28 września 2024 Mam niecałe 20k kryształów i się zastanawiam, czy spróbować szans z bannerem Clouda, czy już odpuścić. Broń Tify mam OB6, Aerith OB5, ale do 6 mogę sobie uniwersalnymi z czasem podbić. Cytuj
Shen 9 850 Opublikowano 28 września 2024 Opublikowano 28 września 2024 2 minuty temu, Suavek napisał(a): Mam niecałe 20k kryształów i się zastanawiam, czy spróbować szans z bannerem Clouda, czy już odpuścić. Broń Tify mam OB6, Aerith OB5, ale do 6 mogę sobie uniwersalnymi z czasem podbić. Jak masz go w main teamie to wjezdzaj, nic lepszego sie pewnie nie pojawi przez jakis czas. Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 28 września 2024 Opublikowano 28 września 2024 2 minuty temu, Shen napisał(a): Jak masz go w main teamie to wjezdzaj, nic lepszego sie pewnie nie pojawi przez jakis czas. Bardziej kwestia szczęścia, czy te niecałe 20k wystarczy, żeby dobić do kostiumu. No ale pewnie spróbuję. Ostatnio trochę większy miks drużyny robiłem, bo często korzystałem z Yuffie, a teraz Tifa ładnie wypada. Ale Cloud swego czasu był w głównej. Potem jakoś Zack się lepiej zaczął sprawdzać. Cytuj
Labtec 3 673 Opublikowano 5 października 2024 Opublikowano 5 października 2024 Boli trochę ze nie mam już kryształów żeby dobić Bahamuta u Aerith do OB10, Tak czy siak większość contentu wchodzi teraz na auto, na ławce rezerwowych jest Yuffie z Bahamutem OB6 i Sepiroth (Ice i Earth) Za miesiąc ma być jakiś collab, fajnie jak by było FFX, tylko trzeba znowu nazbierać niebieskich kryształków Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 17 października 2024 Opublikowano 17 października 2024 Na zaś: W Angeala nie inwestuję więcej niż będę musiał. Nie podoba mi się jego fryz. 1 Cytuj
Labtec 3 673 Opublikowano 17 października 2024 Opublikowano 17 października 2024 Angeal to Tank, ciekawe czy będzie potrzebny na przyszłość, tez nie inwestuje bo czekam na ten "Special Event" czyli collab. Cytuj
Labtec 3 673 Opublikowano 26 października 2024 Opublikowano 26 października 2024 Teaser Spoiler Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 Wygląda na to, że w styczniu dodadzą Cida w Ever Crisis. Tymczasem na nowy rok Limit Banner Tify i Aerith. First Soldier Ch.2 na razie strasznie rozwleczony. I szkoda, że prawdopodobnie Glenn, Matt i Lucia pewnie pójdą na dalszy plan, albo już wcale się nie pojawią. No ale ogólnie po roku grania F2P jakoś to idzie wszystko. W Angeala nawet nie inwestowałem celowo, a nawet z samych darmówek jest on często bardzo użyteczną postacią. Na Steam mam 48/49 osiągnięć, bo ostatnich trzech walk głównej wieży nie jestem w stanie zrobić. Podobnie Summonów na EX oraz niektórych Critical Threat nawet mi się nie chce specjalnie kombinować, więc dobrze, że nie ma za to żadnych achivów. Siła przyzwyczajenia. Odpalam daily, w tle coś oglądam, a jak wypuszczą nowy chapter, to wtedy trochę więcej uwagi grze poświęcam. Eventów w ogóle nie śledzę od strony dialogów, bo większość debilna się wydaje i średnio charyzmatyczna. Cicho liczę, że jednak kiedyś zrobią coś z Before Crisis, albo Dirge of Cerberus, ale coś czuję, że prędzej zamkną serwery, zanim dojdą do takiego etapu. Nie wiem, ile postaci by musieli dodać w Before Crisis, żeby miało to sens od strony gameplay'u. Cytuj
Shen 9 850 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 12 minut temu, Suavek napisał(a): Cicho liczę, że jednak kiedyś zrobią coś z Before Crisis, albo Dirge of Cerberus, ale coś czuję, że prędzej zamkną serwery, zanim dojdą do takiego etapu. Nie wiem, ile postaci by musieli dodać w Before Crisis, żeby miało to sens od strony gameplay'u. Gra zarabia nienajgorzej, szczegolnie w Japonii, tylko square jest wiecznie niezadowolone, inna firma z takimi zyskami moze gre ciagnac latami, dla square to drobne. Patrze czasem na youtube co tam sie dzieje, ale wkreciłem sie w Solo Leveling Arise, wiec Final musiał iść w odstawke. Jak ktoś lubi Solo Leveling to polecam, bo dawno w tak dobra mobilke nie gralem. Co chwile jakies nowe tryby dodaja, story swietnie poprowadzone tez. Tylko to zrecznosciowa walka, warto miec pada. Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Nowy chapter i Cid 15 stycznia - https://x.com/FFVII_EC_EN/status/1876086285116625316 1 Cytuj
Labtec 3 673 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia On 1/6/2025 at 11:17 AM, Suavek said: Nowy chapter i Cid 15 stycznia - https://x.com/FFVII_EC_EN/status/1876086285116625316 Bieda u mnie z kryształami teraz, nowe outfity Aerith i Tifa (waifu) wpadły, a trzeba juz zacząć zbierać na half-anniversary Cytuj
Suavek 4 910 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Ja już tylko te przegięte Limity i ewentualnie kostiumy dla waifu biorę. Akurat na obecny banner miałem odłożone kryształy + trochę upgrade'ów, dzięki czemu obie bronie na OB6 zdobyłem. Kostiumy oczywiście również. Warto było, bo oczywiście wszystko mocarne. Poczekam teraz na ten banner Cida, bo mam 190/300 Mako Gem, to mógłbym jeszcze Ultimate Weapon Tify zdobyć. Pewnie jego startowy banner również będzie limitowany. Tak jak pisałem wcześniej, w Angeala w ogóle nie inwestowałem kryształów, a jakoś sam z siebie stał się jedną z lepszych postaci do trudniejszych misji. No ale to pewnie dlatego, że to solidny Tank. Ciekawe, czym Cid się będzie wyróżniał. Ciekaw jestem, czy te mniej popularne postacie doczekają się w końcu tak dobrych zabawek, jak główni bohaterowie. Coś dla Lucii bym przygarnął, bo mam jej wszystkie dotychczasowe bronie i kostiumy, a mimo tego nie jest to jakaś rewelacyjna postać. Tymczasem Tifa, Aerith i Cloud to co chwila dostają mocarne zabawki. Ja wiem, że my tu pierdu-pierdu o grze gacha/F2P, ale wspomnę przy okazji, że poziom trudności misji fabularnych Ever Crisis został znacznie obniżony. Do tego stopnia, że raczej każdy powinien być w stanie je sobie przejść. A jak nie, to jest jeszcze YouTube. Dla mnie to trochę ciekawostka i trochę sentyment, ale fajnie jest wrócić do niektórych momentów siódemki. First Soldier też niczego sobie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi