Opublikowano 11 września 201014 l W dniu 11.09.2010 o 22:22, MierzejX napisał(a): Nie mogę sobie przypomnieć co to za film był, może ktoś skojarzy. Oto wskazówki: - Jest to horror sprzed ponad 15 lat Jedyne sceny i szczegóły jakie pamiętam: - Złym gościem był jakiś ala demon (miał wygląd człowiek, ale nadludzką siłę), - scena: Ten "demon" jechał samochodem i na stopa zatrzymywała go jakaś laska, zaraz po tym jak wsiadła zaczeła się malować przed lusterkiem i gadała coś do niego, ale on się nie odzywał i ona zaczeła zasypywać go pytaniami (mówiła coś o swoich włosach) on spojrzał na nią, złapał za włosy i wyrwał jej wszystkie jednym pociągnięciem, otworzył drzwi i wyrzucił (nie pamiętam, może się zatrzymał i wypuścił) Może to Wam coś mówi Tak, to jakiś podrzędny horror klasy D, ale oglądałem to jak byłem dzieciakiem i do dziś nie mogę sobie przypomnieć tytułu, a że pamiętam tylko tyle, to interesuje mnie co za pierdoły ja wtedy oglądałem . Taaa, to Warlock. O dziwo doczekał się nawet 2 kontynuacji XD
Opublikowano 11 września 201014 l To najprawdopodobniej ten film muszę go obejrzeć. "Czarnoksiężnik" ciekawe, czy jakikolwiek film z tym słowem w tytule to nie chłam ("Uczeń czarnoksiężnka", "Czarnoksiężnik z krainy Oz" - choć to drugie chyba nie jest takie najgorsze) Dzięki wielkie Guts (plusik poleciał).
Opublikowano 14 września 201014 l Bohaterem poszukiwanego prze zemnie filmu jest typ, który się zakochał w jednej dziewczynie, która jak to bywa go olewała, żeby jej udowodnić że jemu zależy przesiedział całe wakacje na jej podwórku. Był też motyw ze zboczonym kolegą, który walił arbuza i dziadkiem z którym "podlewał kwiatki" sąsiadowi. Film w stylu "Zakochana złośnica" albo "Cała ona". Drugim filmem jaki szukam, był film o ruskich komandosach, gdzieś zamkniętych. Nie wiem o co kaman bo widziałem fragment w tv a musiałem gdzieś wyjść. Pamiętam że wrzucali nieśmiertelniki do garka, losowali i walczyli między sobą.
Opublikowano 19 września 201014 l szukam takiego filmu: - jest on z lat 80 albo wczesnych 90 - na podstawie jakiejś ksiazki stephena kinga, ale nie jestem tego pewien - pamietam z niego jedna bardzo charakterystyczne scene: bez chmurny dzien, kamera za plecami bohatera pod takim kątem, ze widoczne jest niebo na którym widać jakby dwie wielkie paszcze/ dziury (???)
Opublikowano 19 września 201014 l tak jest, dokladnie to, w rzeczy samej, dziekuje slicznie :*:*:* a warte to uwagi ?
Opublikowano 21 września 201014 l cześć kiedys oglądałem dobry film , to było chyba o jakimś matematyku co szukał jakiejś liczby czy jakos tak. chyba był żydem (albo cos mi sie pier.doli), film był zrobiony w konwencji czarno-białej. Na koncu koleś juz dostawał pier.dolca i chyba wiertarko sobie dziure we łbie wywiercił. O tyle, wiem ze wiecie o jaki film mi chodzi , no dalej konsolomaniaki tytuł
Opublikowano 23 września 201014 l Plusa niewdzięczny skur.wysynie! Edytowane 23 września 201014 l przez Figaro
Opublikowano 24 września 201014 l Pamiętam jak za małolata(a jakże) widziałem film gdzie grupa porywaczy(bandytów ogólnie) przetrzymywała rodzinę czarnych chyba w ich własnym domu. Były dość ostre sceny, gdzie łotr na oczach innych patroszył nożem jednego z uwięzionych. Klimat strasznego lamentu. Chyba były to pobudki rasistowskie. Kojarzy ktoś?
Opublikowano 24 września 201014 l W dniu 23.09.2010 o 05:33, Figaro napisał(a): Plusa niewdzięczny skur.wysynie! Minus za wulgaryzmy Wracając do tematu, jak byłem mały to była reklama takiego filmu po którym sr.ałem w nocy, jedyne fakty które pamietam to to że był to horror ,tym złym był jakiś karzeł , jeździł chyba na rowerku coś tam też ze złotymi monetami było. Nie musicie odpowiadac na tego posta bo dałem mało wskazówek no ale spróbować można Edytowane 24 września 201014 l przez canabis
Opublikowano 25 września 201014 l W dniu 24.09.2010 o 17:31, caps_LOCK_masta napisał(a): perfect world Niestety popełniłeś błąd.
Opublikowano 26 września 201014 l Ja mam dosyć trudną zagadkę. Bardzo dawno temu, jakoś w połowie lat '90 leciał w państwowej telewizji film, komedia, z USA o jaskiniowcach. Od razu mówię że nie chodzi o Flinestonów. Film jest aktorski, z lat '60. Fabuła jest mniej więcej o tym iż mamy świetnie współżyjącą społeczność jaskinowców, do czasu aż przybywa do nich obcy. Facet wprowadza do ich spokojnego życia pieniądz. Cent, bo tak nazwą nowum walutowe w postaci małego kamienia sprawia że kochający i żyjący w pokoju ludzie, zamieniają się w chciwych wyzyskiwaczy. Pojawiają się szyldy, reklamy, wyzysk, niewolnictwo, hazadrd, przekupstwo i wszystko co najgorsze co wymyślił człowiek. Ponieważ film widziałem prawie 20 lat temu kompletnie nie pamiętam obsady. Jedynie fabuła mi utkwiła w pamięci. Czy ktoś może wie co to za film?
Opublikowano 26 września 201014 l moze Kiedy kobiety straciły ogony? http://www.filmweb.pl/film/Kiedy+kobiety+straci%C5%82y+ogony-1972-9014
Opublikowano 26 września 201014 l Film o wydarzeniu, które zdarzyło się o tej samej godzinie i minucie z różnych perspektyw. Na początku (tak więc nie będzie to spoiler, ale oznaczę) Pokaż ukrytą zawartość jakaś grupka wyrzuca ciało z mostu i to ciało spada na pędzący samochód - więcej nie pamiętam bo nie byłem w stanie w ogóle, a w ogóle połowie (albo lepiej tutaj użyć "w trakcie trwania") ktoś wyłączył, jednak bardzo mnie ciekawi co próbowałem oglądać.
Opublikowano 27 września 201014 l Jedenasta czternaście Edytowane 27 września 201014 l przez Junkhead