zawiszakapy 2 Opublikowano 24 marca 2011 Opublikowano 24 marca 2011 (edytowane) może Piątek,Kolejny Piątek? Edytowane 24 marca 2011 przez zawiszakapy Cytuj
Arthur 0 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 A ja szukam czegoś sci-fi, nie wiem czy to film czy serial, kiedyś oglądałem fragment w tv: - na Ziemię przylatują obcy, zaawansowani technologicznie i wspomagają ludzkość wiedzą oraz technologią, dostarczją nowe wynalazki oraz lekarstwa itp, w zamian, niby na ochotnika zaciągają ludzi do swojej armii, która walczy z inną rasą na swoim świecie (pod pretekstem, że to ta druga rasa zaatakowała, a oni się bronią), wszystko prowadzone dzięki propagandzie, chyba tylko tyle zapamiętałem:) Pomimo iż są podobieństwa to od razu mówię, że nie jest to serial "V" (Visitors), którego remake się ostatnio pojawił Jak ktoś ma pojęcie co to może być, to z góry dzięki za podpowiedź Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 Kojarzy mi się to trochę z: http://www.imdb.com/title/tt0123816/ 1 Cytuj
Arthur 0 Opublikowano 26 marca 2011 Opublikowano 26 marca 2011 (edytowane) Kojarzy mi się to trochę z: http://www.imdb.com/title/tt0123816/ yep, to jest to, thx:) z nudów, jeszcze jeden: horror, w którym starsze panie chcą się dowiedzieć jak wygląda życie po śmierci, wynajmują zbirów, którzy cały film dręczą jakąs kobitkę, ale tak żeby nie umarła, w scenie końcowej chyba żywcem obdzierają ją ze skóry, anyone? Edytowane 26 marca 2011 przez Arthur Cytuj
Arthur 0 Opublikowano 27 marca 2011 Opublikowano 27 marca 2011 Martyrs? Hm, po opisie ciężko stwierdzić, trzeba będzie obejrzeć Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 24 maja 2011 Opublikowano 24 maja 2011 (edytowane) Dwoch filmow poszukuje, jeden widzialem bardzo dawno a drugiego tylko czesc ale mam nadzieje ze ktos pomoze W pierwszym bylo jakies stowarzyszenie potajemne (gang?) 20-stolatkow albo cos kolo tego, ktorzy chcieli przeprowadzic jakas babke przez miasto i ona strzelila do jednego z policjantow i potem wszyscy zgineli w strzelaninie xD Natomiast z drugiego malo co pamietam, bo ogladalem go bardzo dawno, ale cos mi sie kojarzy, ze chodzilo o jakies malzenstwo ktore wybralo sie w podroz po odludziach i typek zatrzymal sie na chwile po co a gdy wrocil zony nie bylo i potem jej szuka. Takie mega schizowe z tego co pamietam, jakies eksperymenty chyba byly (?). opisy moga zawierac nieprawde poniewaz ogladalem przysypiajac albo bardzo dawno. EDIT - w sumie 3 filmow, jeszcze jeden jest. mianowicie ze jakis nigger szkoli kolesia jak byc detektywem czy tam policjantem. potem nigger robi mlodego w chu.ja ale w koncu konczy sie jakos ladnie. co to jezd? Edytowane 24 maja 2011 przez Sztajniec Cytuj
Gość Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Trzecie to moze byc to, btw dobry film. Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Tak to to, dziekówka Psyko. Jeszcze jakby ktos dwa pierwsze odgadl to bedzie kewl Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 drugie jak frantic brzmi nieco, pierwsze nie pamiętam 1 Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Hm, to nie to. Pamietam ze tam bylo ogolem jakies odludzie, bezdroza, cos z takimi terenami jak przemierzali w Las Vegas Parano (moze to komus cos podpowie). Cytuj
adi 189 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Hm, to nie to. Pamietam ze tam bylo ogolem jakies odludzie, bezdroza, cos z takimi terenami jak przemierzali w Las Vegas Parano (moze to komus cos podpowie). Grał Patrick Swayze, jechali czerwonym Jeepem Cherokee,auto się popsuła a przejeżdzający kierowca ciężarówki miał zawieżć żonę P S do baru, gdzie mieli się póżniej spotkać ? Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 (edytowane) w sumie opis sie zgadza z moimi dawnymi wspomnieniami xD a jak sie to nazywa, bo nie moge zlokalizowac przegladajac filmografie Swyayze'go ? do pierwszego filmu ktorego szukam mogę jeszcze dodać że oprócz W pierwszym bylo jakies stowarzyszenie potajemne (gang?) 20-stolatkow albo cos kolo tego, ktorzy chcieli przeprowadzic jakas babke przez miasto i ona strzelila do jednego z policjantow i potem wszyscy zgineli w strzelaninie xD te stowarzyszenie charakteryzowało się na typków rodem z westernu, nosili jakieś colty i ubierali sie w ciuszki w stylu 'dziki zachód'. Edytowane 25 maja 2011 przez Sztajniec Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Natomiast z drugiego malo co pamietam, bo ogladalem go bardzo dawno, ale cos mi sie kojarzy, ze chodzilo o jakies malzenstwo ktore wybralo sie w podroz po odludziach i typek zatrzymal sie na chwile po co a gdy wrocil zony nie bylo i potem jej szuka. Takie mega schizowe z tego co pamietam, jakies eksperymenty chyba byly (?). Opis kojarzy mi się z tym: http://www.imdb.com/title/tt0118771/ Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 25 maja 2011 Opublikowano 25 maja 2011 Calkiem prawdopodobne, ze zdjec cos mi sie kojarzy, takze to chyba to Dzieki, obczaje i jak cos to potwierdze Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Pamietam ze kiedys widzialem jakis film z Michaelem Madsenem ( http://www.imdb.com/name/nm0000514/ ) w ktorym gral on zlego gline - ogolnie film byl wlasnie o korupcji i machlojkach w policji. Kojarzy ktos moze tytul? Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 14 czerwca 2011 Opublikowano 14 czerwca 2011 Niedawno widzialem jakis dramat obyczajowy w tv. Lecial pozno, zapomnialem tytul. Ogolnie film rozgrywal sie w jakiejs malej miescinie, bohaterami byla paczka ziomkow-metalowcow i caly ambaras polegal na tym, ze gosciu(taki grubasek) udusil kolezanke. Byl taki motyw, ze uciekal przed policja i ukryl sie w domu jakeigos starego ziomka, ktory tez sie ukrywal. Razem palili ziolo :potter: . Moze ktos kojarzy ? moj kłote z przed poltora roku. Ktos kojarzy? Chetnbie bym sobie poogladal bo smieszny film byl ony. Cytuj
adi 189 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 Pamietam ze kiedys widzialem jakis film z Michaelem Madsenem ( http://www.imdb.com/name/nm0000514/ ) w ktorym gral on zlego gline - ogolnie film byl wlasnie o korupcji i machlojkach w policji. Kojarzy ktos moze tytul? Zły porucznik Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 To był Harvey Keitel. Albo Nicholas Cage. Ale chyba łatwiej Madsena pomylić z Keitelem. Cytuj
Gość Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 Pamietam ze kiedys widzialem jakis film z Michaelem Madsenem ( http://www.imdb.com/name/nm0000514/ ) w ktorym gral on zlego gline - ogolnie film byl wlasnie o korupcji i machlojkach w policji. Kojarzy ktos moze tytul? Podałeś link do imdb, to tam sobie przejrzyj jego filmografię i pewnie znajdziesz. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 30 czerwca 2011 Opublikowano 30 czerwca 2011 Poszukuję takiego horroru który raz widziałem na TCM bodajże. Film tak z ok. lat 80-tych. Horror. Miejscówka hotel czy coś takiego, w każdym razie budynek. Ludzie zarażają się jakimś wirusem, że stają się cholernie napaleni, ogólnie coś im wyłazi z gęby i zachowują się jak zombie. Filmu nie widziałem od początku, ale tam jeden koleś wraz z jakąś dziewczyną chcą się wydostać z budynku. Końcowa scena: Film miał złe zakończenie, dziewczyna zostaje zarażona i chyba ją ten koleś zostawia, a sam zostaje złapany przez tych ludzi zombie i ginie, i ostatnie ujęcie to jak zarażeni wyjeżdżają na miasto z podziemnego parkingu. Myślę, że dacie radę wierze w Was Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 6 lipca 2011 Opublikowano 6 lipca 2011 (edytowane) Bay is gay To jest jedyny prawdziwy i kultowy film o Transformersach (seriale to ultra balas); tutaj scena Megatron vs Optimus: http://www.youtube.com/watch?v=jkYuK3AKrxc Pamietam jak dostalem je na urodziny na kasecie, kiedy mialem 6lat. Ogladalem je po 3 razy dziennie, kazda kwestie znam na pamiec Animacja, ost, voice acting (so much better niz ten teraz, Megatron, Soundwave i Starscream z tego filmu sa w tym wzgledzie NIE DO WYYEBANIA!), generalnie udzwiekowienie i klimat - w tamtych czasach to miazdzylo. Po 19 latach nadal stoi u mnie na polce - najcenniejszy przedmiot z dziecinstwa Oprocz tego warto obczaic komiksy o Transformersach (rowniez wydawane niegdys w PL) - sa swietne. Remake tego filmu to moje marzenie Polecam! ONE SHALL STAND, ONE SHALL FALL!!! kto plakal jak Optimus umieral reka do gory :potter: Proszę o dokładny tytuł tego filmu, ewentualnie jakis link. edit: TRANSFORMERS THE MOVIE z 1986 - to jest to? Edytowane 7 lipca 2011 przez Dud.ek Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 10 lipca 2011 Opublikowano 10 lipca 2011 (edytowane) lol, z House'a e: dokładnie to z odcinka s05e05 Edytowane 10 lipca 2011 przez qb3k 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 11 lipca 2011 Opublikowano 11 lipca 2011 (edytowane) Obejrzałem kiedyś końcówkę jakiegoś krwawego horroru z wilkołakami, była mocna i klimatyczna: 2, czy trzech kolesi (i pies) starło się z przerośniętymi wilkołakami w drewnianej chacie, chyba wszyscy zgineli i cała chata wybuchała w piz.du Widział kto, dobre ? Edytowane 11 lipca 2011 przez Kazub Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi