Shankor 1 595 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Widmo wolności (1974) Le fantôme de la liberté https://www.imdb.com/title/tt0071487/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Parannana 9 Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Panowie, napisał do mnie kumpel opisując fabułę filmu, którego nie znam ale szczerze mówiąc obejrzałbym. Film rzekomo azjatycki, złożony z kilku części. W jednej z nich dziewczyna złamała mogę i nie mogąc iść na imprezę zaczęła czatować z jakim typem. Po wysłaniu mu swojego zdjęcia on jej odesłał, to samo z tekstem żeby się przypatrzyła i na tym zdjęciu za nią była rozmazana twarz gościa. Nie mam bladego pojęcia co to może być ale tak jak pisałem chętnie bym obejrzał. Kojarzy ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) W dniu 26.05.2020 o 16:56, Parannana napisał: Panowie, napisał do mnie kumpel opisując fabułę filmu, którego nie znam ale szczerze mówiąc obejrzałbym. Film rzekomo azjatycki, złożony z kilku części. W jednej z nich dziewczyna złamała mogę i nie mogąc iść na imprezę zaczęła czatować z jakim typem. Po wysłaniu mu swojego zdjęcia on jej odesłał, to samo z tekstem żeby się przypatrzyła i na tym zdjęciu za nią była rozmazana twarz gościa. Nie mam bladego pojęcia co to może być ale tak jak pisałem chętnie bym obejrzał. Kojarzy ktoś? Brzmi jak to https://www.filmweb.pl/film/See+Prang-2008-478613 Edytowane 27 Maja 2020 przez Butt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Od dłuższego czasu mam problem ze znalezieniem tytułów dwóch starych filmów. 1. Stary horror(na oko lata 90). Pamiętam tylko że pod cmentarzem,w tunelach żyły jakieś stworzenia ktore zjadały zwłoki pochowanych. Na końcu okazuje się ze glowny bohater jest jakoś z nimi powiazany czy coś i zjada martwy płód ze słoika(których bylo chyba sporo w owych tunelach). 2. Pewnie jakiś kiczowaty scifi. Pamietam tylko początek, a mianowicie jak jakiś robot wparowuje do pomieszczenia gdzie czekają na niego żołnierze(ubrani w czarne mundury i kaski zaslaniajace cala twarz) i masakruje ich przy pomocy jakiegoś większego kalibru. Pamietam ze byl gore. Po masakrze okazuje się ze to był tylko test tej maszyny. Film tez pewnie lata 90 Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Horror to Hemoglobin, znany też jako Bleeders z 1997 roku. Ja bardziej niż stwory i gore zapamiętałem z niego bujające się na wietrze tablice nagrobne. Drugi film kojarzy mi się z prologiem do Death Machine (1994), jednego z moich ulubionych sci-fi z lat 90. Edytowane 18 Lipca 2020 przez Humulus rozwinięcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Xehanort Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Hemoglobin sie zgadza ale co do death machine nie jestem pewny, a ostanio ogadalem recenzje na kanale brandon tenold. W kazdym badz razie dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Szukam 2 filmów. Zapewne są w uj stareee, bo oglądałem je na kasacie wideo z 25 lat temu. 1 film to prawdopodobnie horror. Było gadane coś o żółtych diabłach i chyba coś się zamieniało w jakąś żółtą maź. No niewiele pamiętam;/ 2 film to było o jakichś mnichach. Jeden z nich miał przejść próbę, która polegała na tym, że miał walczyć z jakimiś drewnianymi ludźmi. Ogólnie to chudził do jakiegoś pokoiku i klepały typa jakieś ziomki z drewna, które wyglądały jak Mokujin xD Na początku filmu jakiś typek umarł w tej sali Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Ten drugi film to mi sie “American shaolin” kojarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Dokładnie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 kojarzy ktos polski film, chyba z lat 70, w ktorym kobieta mieszkająca w bloku jest nachodzona przez jakiegoś typa i on grozi jej, że ją oszpeci, coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Forumki, jakiś czas temu oglądałem świetny horror, ale nie mogę za Chiny Ludowe skojarzyć tytułu. >akcja filmu działa się na kompletnym odludziu, mniej więcej okolice pierwszej lub drugiej wojny światowej >w domu mieszka matka, ojciec i syn, synek jest mocno strachliwy >któregoś dnia znajdują u progu rannego żołnierza i ojciec postanawia wyjechać za czymś >w tle przewija się jakaś istota która nęka bohaterów, zbliża się do tego domu, ale nie można jej zranić >film dość nowy, napewno z tej albo zeszłej dekady Matka stopniowo popada w obłęd, film o ile dobrze pamietam jest hiszpański lub przynajmniej grała tam jakaś hiszpańskojęzyczna aktorka. Morze plusów jak ktoś mnie tu uratuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Może Ring... Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Nieee, kompletnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 The Wasteland. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Tak, tak, tak. Dzięki mejm, jesteś kot. Odwdzięczę się jak tylko odmówią mi się reakcje, jeszcze raz dziękuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Dobra to ja mam nie lada zagadkę. Oglądałem kiedyś albo to był film, albo odcinek serialu. Fabuła wygląda tak, albo raczej tylko tyle pamiętam. Chyba czwórka przyjaciół, być może dwie dziewczyny i dwóch chłopaków natrafiła na jakieś miejsce, chyba jaskinia w dżungli, może gdzieś w Ameryce Południowej, a może to była piramida jakiegoś plemiona Indian. I w tym miejscu znaleźli naczynie, zaplombowane, jakby dzban. Więc postanowili otworzyć i sprawdzić co jest w środku, otworzyli i upuścili albo naczynie upadło i wylała się krew. Wtedy chyba w tym samym momencie zaczęło się zaćmienie słońca, które nie ustało. Mijały godziny i promienie słońca przestały docierać na ziemie, ochłodziła się temperatura, I wtedy na czwórka skojarzyła chyba malowidła na ścianach, przedstawiające zaćmienie słońca i rytualny mord, który miał owo zaćmienie zakończyć. Więc aby przeżyć czwórka przyjaciół musiała zdecydować, które z nich zabić i krew wlać do naczynia w nadziei że to jednak zadziała. Tylko tyle pamiętam. Kojarzy ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 14 minut temu, darkos napisał: Dobra to ja mam nie lada zagadkę. Oglądałem kiedyś albo to był film, albo odcinek serialu. Fabuła wygląda tak, albo raczej tylko tyle pamiętam. Chyba czwórka przyjaciół, być może dwie dziewczyny i dwóch chłopaków natrafiła na jakieś miejsce, chyba jaskinia w dżungli, może gdzieś w Ameryce Południowej, a może to była piramida jakiegoś plemiona Indian. I w tym miejscu znaleźli naczynie, zaplombowane, jakby dzban. Więc postanowili otworzyć i sprawdzić co jest w środku, otworzyli i upuścili albo naczynie upadło i wylała się krew. Wtedy chyba w tym samym momencie zaczęło się zaćmienie słońca, które nie ustało. Mijały godziny i promienie słońca przestały docierać na ziemie, ochłodziła się temperatura, I wtedy na czwórka skojarzyła chyba malowidła na ścianach, przedstawiające zaćmienie słońca i rytualny mord, który miał owo zaćmienie zakończyć. Więc aby przeżyć czwórka przyjaciół musiała zdecydować, które z nich zabić i krew wlać do naczynia w nadziei że to jednak zadziała. Tylko tyle pamiętam. Kojarzy ktoś coś takiego? Kojarzę, to jest odcinek Twilight Zone, tej wersji z 2002 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 8 minutes ago, Butt said: Kojarzę, to jest odcinek Twilight Zone, tej wersji z 2002 roku. FUCK YEA Dzięki za nakierowanie, krótkie poszukiwania dały mi właściwy rezultat Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Polski film z czasow prl, ktory musialem za gnoja widziec w pasmie okolopoludniowym. Pamietam z niego tylko to, ze jakis facet zostal zamieniony w swinie (chyba eksperyment) i potem sie z nia jakos komunikowano kartlami czy innym kodem i odkryto, ze to czlowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja 25 minut temu, Mejm napisał: Polski film z czasow prl, ktory musialem za gnoja widziec w pasmie okolopoludniowym. Pamietam z niego tylko to, ze jakis facet zostal zamieniony w swinie (chyba eksperyment) i potem sie z nia jakos komunikowano kartlami czy innym kodem i odkryto, ze to czlowiek. https://www.filmweb.pl/film/Piggate-1990-201427 Nie widziałem tego nigdy, ale było to dawno temu u Mietczyńskiego w Masochiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Dzieki wielkie, probowalem to wyszukiwac w gogle to wyskakiwala sama Swinia albo skrzydlate swinie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja W ogóle ciekawostka, że współscenarzystą Piggate jest niejaki Marcin Wolski, który jest też współscenarzystą Smoleńska. Także wiadomo, że musi być grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 2 Maja Udostępnij Opublikowano 2 Maja Ku.rw nigdzie tego nie ma ;/ Ale Wilczyce w 720p znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi